• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
2

سهم هیچ کشاورزان ایرانی از 282 میلیون دلاری تسهیلات جهانی

  • کد خبر : 47416
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
سهم هیچ کشاورزان ایرانی از  282 میلیون دلاری تسهیلات جهانی

اخبار اقتصادی: طبق اعلام فائو، ایران هیچ سهمی در برنامه جدید فائو و صندوق بین لمللی توسعه کشاورزی که برای 32 کشور توسعه یافته و درحال توسعه پیش‌بینی شده، ندارد. در بین کشورهایی که می‌توانند برای توسعه کشاورزی کوچک مقیاسشان از این منابع استفاده کننده ترکیه و پاکستان هم به چشم می‌خورد.

اخبار اقتصادی؛  6 دسامبر یعنی سه روز پیش،  سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی (IFAD) از برنامه جدیدیشان برای تغییر سیستم‌های جهانی کشاورزی برای پایداری آنها رونمایی کردند.

طبق اعلام فائو، برنامه یکپارچه سیستم های غذایی (FSIP) که توسط تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) تامین می شود، در روز سیستم کشاورزی در شانزدهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان زایی (UNCCD COP16) در ریاض، عربستان سعودی راه اندازی شد.

این برنامه 282 میلیون دلار از منابع مالی GEF و حدود 1.8 میلیارد دلار کمک مالی مشترک را به سمت مزایای زیست محیطی جهانی برای تنوع زیستی، زمین و تغییرات آب و هوایی، همراه با مزایای اجتماعی-اقتصادی بهبود امنیت غذایی، تغذیه و معیشت هدایت خواهد کرد.

این برنامه سیستم های کشاورزی چهار بخش را هدف قرار می دهد، محصولات زراعی (ذرت، برنج و گندم)، کالاها (کاکائو، روغن نخل و سویا)، دامداری، آبزی پروری. از طرفی 32 کشور جهان نیز از این تسهیلات جهانی استفاده خواهند کرد؛  آنگولا، آرژانتین، بنین، بوتان، بورکینافاسو، چاد، شیلی. چین، کاستاریکا، اکوادور، اسواتینی، اتیوپی، غنا، گرانادا، هند، اندونزی، قزاقستان، کنیا، مالزی، مکزیک، نامیبیا، نائورو، نیجریه، پاکستان، پرو، فیلیپین، جزایر سلیمان، آفریقای جنوبی، سریلانکا، تانزانیا، ترکیه و اوگاندا.

 هدف این برنامه کاهش انتشار متان در بخش های دام و برنج و همچنین جنگل زدایی در بخش دام و روغن پالم است. این برنامه آبزی پروری را به عنوان منبع جایگزین پروتئین و درآمد و مدیریت یکپارچه چشم انداز به عنوان جایگزینی برای استفاده ناپایدار از زمین در تولید گندم و ذرت ترویج می کند. علاوه بر این، از شیوه‌های پایدار برای کالاهای کلیدی برای اطمینان از مزایای بلندمدت زیست‌محیطی و اقتصادی حمایت می‌کند.

 QU Dongyu، مدیر کل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد گفت: سیستم‌های کشاورزی مواد غذایی راه‌حل‌هایی را برای چالش‌های مرتبط به هم بزرگ برای مردم و کره زمین در اختیار دارند.چارچوب جهانی تنوع زیستی، توافقنامه پاریس و اهداف توسعه توسعه پایدار بدون تغییر سیستم های کشاورزی غیرقابل دستیابی هستند. برنامه یکپارچه سیستم های غذایی این فرصت را ارائه می دهد تا راه حل های غذایی کشاورزی را وارد عمل کرده و سرمایه گذاری ها را به سمت نتایج مقیاس پذیر هدایت کند. فائو متعهد به همکاری با اعضا، کشاورزان، تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و شرکا، از جمله بخش خصوصی، و در بخش های مختلف است تا سیستم های کشاورزی جهانی را به گونه ای کارآمدتر، فراگیر، انعطاف پذیرتر و پایدارتر برای چهار فرد بهتر متحول کند: تولید بهتر، تغذیه بهتر. یک محیط بهتر و یک زندگی بهتر – جا گذاشتن هیچ کس.

 آلوارو لاریو، رئیس صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی نیز گفت: برنامه یکپارچه سیستم‌های غذایی یک ابتکار دگرگون‌کننده است تا سیستم‌های غذایی را پایدارتر و انعطاف‌پذیرتر کند و اطمینان حاصل کند که کشاورزان در مقیاس کوچک می‌توانند به تولید یک سوم خود ادامه دهند.

منبع: اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=47416

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.