سهم آب در 13 سد مهم کشور منفی بود

اخبار اقتصادی به نقل از ایرنا، میزان بارندگی از ابتدای سال آبی جاری (اوایل 1402) تا 24 آذرماه به 47 میلی متر رسید که نسبت به دوره طولانی 55 ساله 40 درصد کاهش داشته است. زمانی که 78.2 میلی متر باران داشتیم. این کاهش وضعیت سدها نگران کننده است و در عین حال تولید آب سدها نیز 21 درصد افزایش یافته است.

کاهش بارندگی از یک سو و افزایش مصرف از سوی دیگر وضعیت 13 سد کشور را با کاهش شدید حجم آب مواجه کرده است.

بر اساس آخرین گزارش دفتر اطلاعات و اطلاعات آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، سد رودبال داراب در استان فارس با یک میلیون متر مکعب آب، از ابتدای سال جاری هیدرولوژیکی تا 18 دی ماه با مشکل مواجه شد. کاهش 87 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و سطح پر شدن سطح فعلی این سد یک درصد است.

چاه های سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی جاری تا 18 دی ماه 37 میلیون مترمکعب آب دارند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 73 درصد کاهش داشته است. میزان پر شدن چاه به 3 درصد کاهش یافته است.

اخبار مرتبط

سد دوستی خراسان رضوی نیز 61 میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 68 درصد کاهش داشته و میزان پرشدن آن 5 درصد است.

سد شمیل و نیان استان هرمزگان با 13 میلیون مترمکعب آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته 66 درصد کاهش داشته و درصد فعلی این سد 13 درصد است.

سد نسا کرمان در این مدت با 27 میلیون متر مکعب آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته 60 درصد کاهش داشته است. ضریب اشغال آن 16 درصد است.

همچنین در این مدت سد ساوه در استان مرکزی با 20 میلیون مترمکعب حجم مخزن نسبت به سال گذشته 59 درصد کاهش داشته و میزان پرشدن آن نیز 7 درصد است.

سد استقلال استان هرمزگان در مدت یاد شده 57 میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به سال گذشته 58 درصد کاهش داشته است. سطح فعلی این سد 24 درصد است.

میزان آب مخزن سد تنگویه سیرجان کرمان به چهار میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 59 درصد کاهش داشته است. سطح فعلی این سد 9 درصد است.

سد سرنی در استان هرمزگان با 13 میلیون مترمکعب آب نسبت به سال هیدرولوژیکی سال گذشته 50 درصد کاهش داشته و سطح پر شدن فعلی آن 22 درصد است.

سد تارگ خراسان رضوی از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی ماه 4 میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 49 درصد کاهش داشته و سطح پر شدن آن هم اکنون 12 درصد است.

میزان آب سد جیرفت در استان کرمان 76 میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 34 درصد کاهش داشته است. این سد هم اکنون 23 درصد پر شده است.

سد 15 خرداد در حوزه قم تنها 33 میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 33 درصد کاهش داشته است. سطح فعلی این سد 17 درصد است.

میزان آب سد آق چای آذربایجان غربی به 67 میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 27 درصد کاهش داشته و سطح فعلی این سد 32 درصد است.

چندی پیش عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه امسال در چهارمین سال متوالی خشک قرار داریم، میزان بارندگی در کشور را 48.2 میلی متر اعلام کرد و گفت: میزان بارندگی در شرایط عادی باید 80 میلی متر می بود. که 40 درصد تاخیر در بارش نسبت به شرایط نرمال نشان می دهد.

بزرگزاده خاطرنشان کرد: میزان بارندگی از ابتدای سال هیدرولوژیکی جاری (ابتدای مهر) تا 25 آذرماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 61 میلی متر بود نیز 21 درصد کاهش داشته است.

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا