سرنوشت دلار بعد از مذاکره ژنو

در بازار شاهد انواع گاردها نسبت به سایت‌های خرید و فروش آنلاین طلا بودیم. معامله‌گران می‌گفتند کف قیمت دلار هرات هر روزه بالا آمده. قیمت دلار بعد از مذاکره ژنو چه می‌شود؟

معامله‌گران می‌گفتند به چند دلیل چهارشنبه روز گردن نگرفتن بود؛ معامله‌گرانی که از سه روز پیش مدعی بودند با آتش‌بس در لبنان، قیمت دلار کاهشی می‌شود بعد از رخ‌داد توافق و عدم نوسان بازار با این متغیر، صحبت‌های روزهای قبلشان را گردن نگرفتند. در روز چهارشنبه اولین متغیری که وارد بازار شد و برخی منتظرش بودند همین موضوع آتش‌بس در لبنان بود اما در قیمت بازارها فعلا اثری نداشته است.

 

دومین گردن نگرفتن از سمت بانک مرکزی بود. معاون فناوری بانک مرکزی گفته به‌دلیل اینکه هیچ نظارت خاصی بر روی صرافی‌های رمزارزی وجود ندارد، ما امنیت این صرافی‌ها را نه تأیید و نه رد می‌کنیم. بازار رمزارز ریسک قیمت و مسدود شدن دارایی را همیشه داشته و خواهند داشت. مردم هم با ریسک خودشان در این بازار فعالیت می‌کنند. معامله‌گران می‌گفتند بانک مرکزی صرافی‌های رمزارزی را گردن نگرفت. البته این مواضع بانک مرکزی چند سالی هست که اعلام می‌شود.

مورد سومی که درباره گردن نگرفتن وجود داشت، نامه برخی نمایندگان مجلس به ریاست جمهوری درمورد ثبت اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت بود. در روز چهارشنبه این نامه در بازار دست به دست می‌شد که برخی نمایندگان مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور خواسته‌اند به دلیل اینکه صنف طلافروشان، جزو اصناف اولویت‌دار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیستند، اجرای فرآیند ثبت اطلاعات آنها در سامانه جامع تجارت متوقف شود. فعالان بازار می‌گفتند این نمایندگان مجلس هم ثبت اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت را گردن نگرفتند.

مورد بعدی گارد عجیبی بود که درمورد طلافروشی‌های آنلاین در بازار چهارشنبه شکل گرفته بود. گزارش‌ها و توییت‌های مختلفی در بازار مورد توجه بود که نسبت به طلافروشی‌های آنلاین شکل گرفته بود، برخی نوشته‌اند سایت‌های خرید و فروش طلا در صورت نبود متولی می‌تواند ضربه بزرگی به اقتصاد کشور بزند. یک توییت نوشته این بلبشوی خرید و فروش آنلاین طلا در سایت‌های عجیب و غریب اگر کنترل و نظارت نشود به سرنوشت موسسات مالی از ما بهتران و موبایل‌فروشی‌ها منجر می‌شود. رئیس اتحادیه طلا هم گفته مردم از خرید طلا و سکه از پیج‌های فاقد پروانه کسب جدا خودداری کنند تا در زمان فروش دچار آسیب مالی نشوند.

در بازار چهارشنبه با این حال که قیمت دلار و درهم درجا زدند اما قیمت طلا و سکه با نوسان انس به سطوح مقاومت رسیدند. قیمت انس طلا در روز چهارشنبه با افزایش نزدیک به 20 دلاری به حوالی 2650 دلار برگشت.

قیمت طلای آبشده که در معاملات پشت خطی سه‌شنبه با کاهش تا پله دوم کانال 19 میلیون پایین رفته بود از این ناحیه با حمایت برگشت خورد. قیمت طلای آبشده روز چهارشنبه‌ را در 19 میلیون و 491 هزار تومان شروع به کار کرد و در میانه‌های روز با افزایش تا مرز مقاومت 19 میلیون و 580 هزار تومان حرکت کرد. قیمت طلا نتوانست از این مرز عبور کند و در 19 میلیون و 495 هزار تومان بسته شد.

حباب طلای آبشده در در روز چهارشنبه 275 هزار تومان برآورد می‌شود. یک تحلیل تکنیکال از طلای آبشده زیر نظر معامله‌گران بود. از منظر برخی از فنی‌ها چارت طلای آبشده مشکوک به الگوی هارمونیک است که دارد الگوی پروانه را تکمیل می‌کند. اگر این الگو تکمیل شود قیمت طلای آبشده در ابتدا می‌تواند کانال 19 میلیون را از دست بدهد و در ادامه در نقاط پایینی فرصت خرید ایجاد کند.

قیمت سکه نرخ ابتدایی را در 51 میلیون و 300 هزارتومان آغاز به کار کرد و در میانه روز تا 51 میلیون و 650 هزار تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت سکه از این مرز عقب نشست و در 51 میلیون و 500 هزار تومان بسته شد که نسبت به روز سه‌شنبه افزایش 200 هزار تومانی داشت. حباب سکه با افزایش 70 هزار تومانی به هشت میلیون و 196 هزار تومان رسید.

قیمت دلار هرات روز چهارشنبه را در 69 هزار و 100 تومان بازگشایی کرد که گپ منفی نسبت به آخرین نرخ سه‌شنبه داشت. در ادامه قیمت دلار هرات تا میانه این کانال بالا رفت و در 69 هزار و 450 تومان به کار خودش پایان داد. قیمت دلار هرات نسبت به روز سه‌شنبه تغییر خاصی نداشت و رنج دنبال شد.

قیمت درهم امارات که در روز گذشته با افزایش تا 19 هزار و 180 تومان رفته بود در روز چهارشنبه با گپ منفی 30 تومانی در 19 هزار و 150 تومان شروع کرد. قیمت درهم در ادامه برای دومین روز پیاپی به سمت 19 هزار و 180 تومان رفت و مجددا در عبور از آن ناکام ماند. قیمت درهم در نهایت در 19 هزار و 140 تومان بسته شد.

حباب دلاری درهم که در روز سه‌شنبه رکورد زده بود در روز چهارشنبه رفته رفته با کاهش به 590 تومان رسید. به عقیده گروهی از معامله‌گران اگر این حباب نشانه تقاضای تجاری باشد می‌توانیم شاهد نوسان در هفته آینده باشیم.

قیمت دلار تهران روز چهارشنبه را در 69 هزار و 650 تومان آغاز به کار کرد و بین پله ششم و هفتم این کانال نوسان رنجی داشت. قیمت دلار تهران در نهایت در 69 هزار و 700 تومان به کار خودش پایان داد.

به عقیده معامله‌گران اگر مذاکره ژنو که در انتهای هفته اتفاق می‌افتد خروجی مثبت داشته باشد قیمت می‌تواند به سمت کف و حتی شکستن کف حرکت کند. از منظر تکنیکال قیمت دلار هرات هر روزه کف بالاتری را به ثبت رسانده که نشان می‌دهد خریدار در بازار وجود دارد. اولین کف 67 هزار تومان بود بعدی 68 هزار تومان و آخرین کف 69 هزار تومان است که در هفت روز گذشته زیر آن نرفته است.

منبع: اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا