به گزارش اخبار اقتصادی؛ به گفته فعالان اقتصادی، بزرگترین عاملی که باعث تداوم افزایش بازار و افزایش عوارض صادراتی روسیه در این مدت شد، مربوط به اخبار اعلام شده در خصوص تمدید قرارداد کریدور غلات دریای سیاه است. قرارداد کریدور غلات 6 اسفند ماه به پایان می رسد و اگرچه پیش بینی می شود این قرارداد تمدید شود اما خبر پایان این مدت توانسته بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
بر اساس اخبار اعلام شده از سوی وزارت کشاورزی روسیه، عوارض صادراتی گندم، ذرت و جو از اول تا هفتم مارس برای گندم 5275 روبل، ذرت 2264 روبل و جو 3872 روبل خواهد بود. رشد قیمت آنها
قیمت گندم در هفته گذشته عمدتاً تحت فشار عرضه از دریای سیاه آرام بود. با این حال پیش بینی می شود در هفته های آینده شاهد نوساناتی در بازار گندم باشیم. بزرگترین عاملی که همچنان می تواند روند بازار را تحت تاثیر قرار دهد، اخبار مربوط به تمدید قرارداد کریدور غلات دریای سیاه است که در 6 اسفند به پایان می رسد. فعالان اقتصادی معتقدند در صورت تمدید این قرارداد احتمالا فشار بر قیمت گندم ادامه خواهد داشت. علاوه بر این، برداشت قابل توجه گندم در استرالیا و روسیه احتمالاً همچنان بر قیمت ها تأثیر خواهد گذاشت. دیدگاه دیگری نیز در بازار وجود دارد که معتقد است تا زمانی که میزان محصول گندم در نیمکره شمالی مشخص نشود، قیمت گندم در محدوده نوسانی قابل توجهی به معاملات ادامه خواهد داد.
البته لازم به ذکر است که برآورد و پیش بینی فعالان بازار بر احتمال تمدید قرارداد کریدور غلات خواهد بود که می تواند در کاهش نسبی قیمت گندم در بازار طی هفته های آینده تاثیرگذار باشد.
در بازار مناقصه، بخش تامین غلات مصر GASC 240 هزار تن گندم از روسیه با کمترین قیمت پیشنهادی 317.5 دلار برای تحویل به بنادر مصر در هفته اول آوریل خریداری کرد. اداره غلات دولتی ترکیه در هفته جاری مناقصه ای برای خرید 790000 تن در بازار خواهد داشت.
در زیر روند صادرات ماهانه گندم از 7 صادرکننده اصلی گندم از سال 2020 و پیش بینی این روند در سال 2022-2023 را بررسی می کنیم.