شفقنا ورزشی- در حالی که صاحبان مشاغل از عوامل تکراری فضای کسب و کار رنج می برند، سازمان امور مالیاتی راهکار جدیدی را اتخاذ کرده است; سهمیه های مالیاتی
به گزارش شفقنا از اوشتی به نقل از تجارت نیوز، بر اساس مصوبه سازمان امور مالی، قرار است در صورت درخواست مودی، امکان پرداخت اقساطی مالیات به مدت چهار تا شش ماه فراهم شود. .
در حالی که رکود شدید بر مشاغل ایران سایه افکنده است و کسب و کارها همچنان از آسیب ها و عوامل مکرر رنج می برند. مالیات به جای اینکه توسعه و رفاه را به همراه داشته باشد، آنها را در بحران عمیق تری فرو می برد. به نظر می رسد اکنون سازمان امور مالیاتی در تلاش است تا از بار مالیاتی صاحبان مشاغل تا حدودی بکاهد.
سهم ثروتمندان از مالیات چقدر است؟
در شرایط اقتصادی ایران، مالیات به یکی از دغدغه های مهم تجار تبدیل شده است. از آنجا که گزارش ها حاکی از آن است که در حالی که فرار مالیاتی زیاد است و تقسیم مالیات برای ثروتمندان کم است، این کارمندان و برخی مشاغل هستند که باعث کسری بودجه یا به قول دولت «گذار به نفت» می شوند.
پیش از این در گزارشی که مرکز آمار ایران با عنوان «شاخص های عدالت اجتماعی ایران» منتشر کرده بود، سهم ثروتمندان از مالیات در سال 1400 تنها پنج درصد بوده است. ظاهراً در سال 1400، 38 درصد از کل درآمد مالیاتی دولت مربوط به مالیات شرکت ها، 38 درصد به مالیات کالا و خدمات، 19 درصد به مالیات بر درآمد و تنها 5 درصد مربوط به مالیات بر ثروت بوده است.
درآمد مالیاتی؛ یک عنصر کلیدی رشد.
البته نباید از اهمیت مالیات و تاثیر آن بر اقتصاد غافل شد. گزارش اخیر منتشر شده توسط بانک مرکزی نشان می دهد که اگر دریافت مالیات بیش از 15 درصد باشد، عنصری کلیدی برای رشد اقتصادی و کاهش فقر محسوب می شود. این تعریف به ما می گوید که کشورهای توسعه یافته درآمدهای بسیار بالاتری دارند.
بر اساس داده های آماری این بانک، در سال 2021، میانگین وصول مالیات نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه 34.1 درصد بوده است. همچنین در رتبه بندی بانک جهانی، در سال جاری دانمارک با 46 درصد، فرانسه با 45.1 درصد و بلژیک با 42.9 درصد بالاترین نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده اند. در بین کشورهای جهان، کویت با 1.4 درصد کمترین نرخ مالیات بر تولید را دارد.
نتیجه اداره مالیات در دوره رکود چیست؟
اما در ایران شرایط متفاوت است. تاکید بر مالیات در شرایطی شنیده می شود که موضوع مهمی ذهن فعالان اقتصادی را به خود مشغول کرده است. تفکر غالب در میان این گروه این است که در دوره رونق مالیات در سایر کشورها افزایش می یابد که نتیجه آن رفاه و توسعه جامعه است، اما اقتصاد ایران در دام رکود گرفتار شده است، بنابراین این امر عکس آن نیز خواهد داشت. نتیجه . بنابراین نگرانی آنها این است که اگر مالیات بیشتری از آنها اخذ شود، نتیجه حاصل شود; کاهش هزینه ها، بیکاری گسترده و تعطیلی شرکت های اقتصادی که تا به امروز کسب و کار او را زنده نگه داشته است. اما دولت می گوید علاوه بر هوشمندسازی نظام مالیاتی، یکی از راهکارهایی که در پیش گرفته، پرداخت مالیات به صورت اقساطی است تا فشار از دوش تاجران برداشته شود.
منبع شفقنا