• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
10

دو چالش اساسی بازار املاک و مستغلات

  • کد خبر : 25213
  • ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۹
دو چالش اساسی بازار املاک و مستغلات

به گزارش اخبار اقتصادی– پیچ و خم قیمت مسکن و حل معضل آن چنان پیچیده شده است که مسئولان نیز مانند دیگران ناظر این وضعیت شده اند و در میان انفعال خود تنها منتظر می مانند تا بازاری از بازار دیگر پیشی بگیرد! آلبرت بغزیان، اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران معتقد است: ماراتن افزایش قیمت ها در میان بسیاری از بازارها ایجاد شده است و بازار مسکن نیز از این رقابت دور نیست. وی وجود خانه های خالی را نیز نشانه احتکار اموال می داند.

به گزارش شفقنا اختیار به نقل از تجارت نیوز، قیمت مسکن شهری به شهر دیگر افزایش یافته و دیگر توان خرید مسکن را ندارد. اگر تا دیروز امکان خرید خانه با تسهیلات بانکی وجود داشت، امروزه بسیاری از افراد برای پرداخت ودیعه خانه و اجاره بها درخواست وام می کنند. اگر توانایی مالی ندارند، ترجیح می دهند به جای ماندن، خانه ای کوچکتر اجاره کنند، محله خود را تغییر دهند یا حتی از شهری به شهر دیگر نقل مکان کنند، آنجا را ترک کنند.

افزایش قیمت مسکن به دلیل افزایش قیمت در بازارهای موازی

بغزیان در گفت و گو با خبرنگار تجارت نیوز، اظهار داشت: علاوه بر افزایش قیمت مسکن و افزایش قیمت زمین، گرانی مسکن دلایل زیادی دارد که در هر دوره یکی از آن دلایل مهم ترین است. نقش؛ وقتی بازارهای مختلف به صورت موازی با یکدیگر رقابت می کنند، قیمت مسکن نیز افزایش می یابد، مثلاً روزی متری مسکن 50 میلیون و در همان زمان دلار 5 هزار تومان شد، حالا این خانه که همچنان متری 50 میلیون تومان است، با افزایش نرخ دلار که 50 هزار تومان شده است، بازار مسکن خواهان افزایش قیمت است.

وی ادامه داد: یک زمانی است که دلار ثابت می ماند و در عوض قیمت خودرو افزایش می یابد. مالک با خودش می گوید من خانه دو میلیاردی دارم اما الان قیمت یک ماشین لکسوس دو میلیارد است. صاحبش فکر می کند اگر یک نفر لکسوس بفروشد می تواند خانه من را بخرد، در ازای آن من قیمت خانه را افزایش می دهم. از طرفی صاحب ماشین در این شرایط می گوید تا دیروز می توانستم با فروش ماشین خانه بخرم پس امروز باید با فروش همان ماشین خانه بخرم بنابراین قیمت ماشین افزایش می یابد و همینطور ادامه می یابد. یک چرخه! وقتی ماشین گران شد، لوازم یدکی هم گران می شود، چون آن فروشنده لوازم یدکی معتقد است که وقتی ماشین گران شد، آینه بغل را نباید ارزان بفروشد، یعنی ماراتن را راه می اندازد چون هیچکس نمی خواهد. به. محصولات خود را با قیمت پایین بفروشند.

کاهش قیمت دلار باعث کاهش قیمت مسکن نمی شود

این استاد دانشگاه همچنین تصریح کرد: جالب است وقتی قیمت ارز پایین می آید نه ماشین، نه لوازم یدکی و نه خانه و متاسفانه همه چیز به هم مربوط است!این ارتباط به این دلیل بود که دولت خیلی خوشبین بود و گاهی افرادی که در این بازارها به دنبال سود هستند، افرادی در دولت دارند، آیا می توان وزیر یا رئیس سازمانی را برای نابودی این امپراتوری ها منصوب کرد، البته در همه جای دنیا تقریباً همین طور است و این گروه ها تلاش می کنند. اینکه افراد با اختیارات مختلف برای حفظ منافعشان باشند، اینجا نظارت دولت مهم است؛ «اینها بروند تجربه آلمان، فرانسه و آمریکا را مطالعه کنند، آنجا مشکل حل شده است».

بغزیان در ادامه تصریح کرد: با کمک نظام مالیاتی و بدون اینکه دولت زمین را بفروشد، به جای اینکه مالکیت خانه ها را به مهریه ها بدهند، گفتند: من خانه می سازم و شما می سازید. بنشینید و بپردازید “. اجاره؛ “وقتی دولت مالکیت زمین و خانه ها را به افراد و گروه ها واگذار کرد، آنها خانه ها را به قیمت بازار می فروشند و قیمت ها دوباره افزایش می یابد.”

افزایش اجاره بها با قیمت مسکن

بغزیان درباره رابطه اجاره بها و قیمت مسکن گفت: اجاره بها با قیمت مسکن افزایش می یابد، وقتی قیمت خانه بالا می رود و فروخته نمی شود، مالک به اجاره نگاه می کند و کسانی که این کار را نمی کنند می توانند خانه بخرند. افزایش قیمت ها به دنبال این هستند که «بنابراین افزایش اجاره بها نشانه آن است که مردم دیگر قدرت خرید خانه را ندارند و فروشندگان نیز تمایلی به فروش آن ندارند».

وی افزود: در دنیا این موارد رصد می شود، سیاست گذاری می شود تا قیمت اجاره خانه مشخص شود. کسی که خانه ای اجاره می کند، مالک به راحتی نمی تواند قرارداد را زیر پا بگذارد و کسی که خانه خالی دارد، به اندازه ای که باید آن را اجاره می کرد، مالیات می پردازد، بنابراین مالک سعی می کند خانه ای برای ساکنان داشته باشد و به دنبال خرید خانه نیست. سوم. یا خانه چهارم ; وجود خانه های خالی که صاحب آن نه اجاره می دهد و نه می فروشد نوعی احتکار است».

بغزیان تصریح کرد: بازارهای موازی به جای اینکه جدا از یکدیگر باشند، با هم می روند، یعنی قیمت ارز نمی تواند بالا برود، قیمت خانه نمی تواند بالا رود و بعد قیمت گوشت و مرغ نمی تواند افزایش یابد. دولت باید این وضعیت را کنترل کند.» وقتی برخی گفتند که قیمت دلار باید نوسان داشته باشد، یعنی ارز شناور شود و بازار قیمت آن را تعیین کند، این خیانت به بقیه بازارها و به مردم بود، زیرا با افزایش قیمت قیمت ارز، قیمت کالاها به دلار افزایش یافت و قیمت آن کالاها مانند مسکن متحرک نیست زیرا می خواهد ارزش خود را حفظ کند. بنابراین مشکل مسکن هنوز حل نشده است.»

نقش بسترهای آنلاین در قیمت مسکن

این استاد دانشگاه درباره نقش پلتفرم‌ها در قیمت‌های بازار املاک می‌گوید: در همه بازارها پلتفرم‌هایی ایجاد شد تا اطلاعات شفاف‌تر شود؛ این بستر برای متقاضیان فروش کم هزینه است و خریداران به راحتی به نیازهای خود دسترسی دارند؛ بنابراین اماکن فیزیکی مانند مغازه ها و ویترین ها متروکه شد و در نتیجه واسطه بین خریدار و فروشنده حذف شد و هزینه ها کاهش یافت.

وی ادامه می‌دهد: زمانی که این پلتفرم‌ها زمانی که برخی افراد رهبر هستند، خطرناک می‌شوند، این رهبران کسی نیستند جز خود شرکت‌ها یا کسانی که تعداد زیادی خانه دارند و از اعتماد ایجاد شده در این بسترهای خرید و فروش سوء استفاده می‌کنند. قیمت‌ها، افرادی که می‌خواهند خانه یا ماشین خود را قیمت مناسبی برای فروش بگذارند، تحت تأثیر این قیمت‌های غیر منطقی قرار می‌گیرند و بنابراین قیمت محصول خود را بالاتر از ارزش واقعی فهرست می‌کنند.

منبع شفقنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=25213

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.