دنیای متناقض مقررات ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال یک پدیده چند بعدی است و مقررات آن مربوط به دستگاه ها و نهادهای مختلفی است. اما اولین نهادی که هنگام بحث در مورد قانون ارزهای دیجیتال به ذهن می رسد، بانک مرکزی است، زیرا ارزهای رمزپایه در برخی جوامع نقش پول را بازی می کنند.
این نظر حمید قنبری، وکیل در میزگرد ویژه اکو ایران درباره این سوال است که رگولاتورهای حوزه ارزهای دیجیتال در ایران و جهان چه کسانی هستند؟
از سوی دیگر، کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران میگوید: در اکثر کشورهای دنیا بانک مرکزی به دلیل تناقضات اساسی که با پدیده ارزهای رمزنگاری شده دارد، رگولاتور نیست، زیرا انواع مختلف ارزهای رمزپایه وجود دارد. ماهیت متفاوتی دارند و هر کدام می توانند به طور متفاوتی با مؤسسات مرتبط باشند.
مشتاق در ادامه به ارائه نمونه هایی از رویکردهای کشورهای مختلف در رویکرد به حوزه ارزهای دیجیتال پرداخت. به گفته وی، رویکرد اتحادیه اروپا برای تنظیم ارزهای دیجیتال منطقی است، زیرا در جایی که خطر می دید تلاش زیادی کرد، اما اجازه داد در جاهایی که فکر می کرد این پدیده می تواند گسترش یابد، توسعه یابد.
مشتاق و قنبری در این میزگرد به موضوعاتی چون مزیت مقررات در حوزه ارزهای رمزنگاری شده برای مصرف کنندگان و تفاوت کشورهای مختلف جهان پرداختند.
منبع: اکو ایران