دلایل ورود دلار به دامنه جدید
بازار ارز وارد دامنه جدید شد، تتر از دلار تهران عقب افتاد. چه شد که سطح مقاومتی دلار در تهران شکست؟
بازار طلا و ارز در روز شنبه نوسانی دنبال شد و قیمت دلار، سکه و طلا به کانال جدید افتادند. به عقیده معاملهگران دو اتفاق در انتهای هفته گذشته سوخت نوسان بازار شنبه شدند. اتفاق اول افزایش انس طلای جهانی به واسطه سه عامل تنشهای ژئوپلتیک منطقه، صحبتهای پوتین درمورد تغییر دکترین هستهای و قوت گرفتن ترید ترامپ در بازارهای جهانی بوده است. قیمت انس طلای جهانی با این سه عامل رشد بیش از 150 دلاری داشت و به بالای 2700 دلار برگشت. افزایش قیمت انس طلا به بازار پشت خطی جمعه رسید و قیمت طلای آبشده را به سمت کانال 20 میلیون رساند و در بازار سکه شنبه هم موجب گپ مثبت شد.
برخی از معاملهگران مدعیاند اثر افزایش انس طلا در قیمت طلا و سکه به صورت غیر مستقیم وارد بازار ارز شده و در این بازار شاهد خریدار بودیم.
اتفاق دوم در انتهای هفته گذشته قطعنامه شورای حکام علیه جمهوری اسلامی بود. در مورد این قطعنامه اگر چه برخی مدعیاند فرصت سه ماهه به جمهوری اسلامی میتواند کارساز باشد و مذاکرات را باز کند اما در مقابل اخبار در رابطه با افزایش ظرفیت غنیسازی بعد از قطعنامه پالس منفی به بازار داد.
در این باره دو خبر هم در بازار دست به دست میشد. خبر اول از روزنامه خراسان بود که گفته نباید فرصتها برای توافق با آژانس را بسوزانیم. خبر دوم به نقل از لاریجانی بود که گفته ایران و آمریکا، در موقعیت جدید قرار دارند و آمریکا باید شروط ایران را بپذیرد تا توافق جدید حاصل شود. کلیدواژه توافق جدید مدنظر بازار بود و یک نظرسنجی در بازار در این باره شکل گرفت. سوال نظرسنجی این بود که موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنشزدایی از روابط تهران و واشنگتن هستید؟ البته این نظرسنجی از کانال منتسب به دکتر پزشکیان در کانال تلگرام به دست معاملهگران بازار رسید.
وضعیت بازار امروز چطور بود؟
در بازار شنبه تمامی بازارها با گپ مثبت بازگشایی کردند و با این حال که قیمت دلار به سمت سقف تاریخی حرکت کرد اما طلا و سکه هنوز پایینتر از سقف تاریخی هستند. دلیل چنین رخدادی هم به قیمت انس برمیگردد که سقف قبلی آن 2790 دلار بوده و فعلا از آن سقف عقب است.
در بازار شنبه قیمت دلار هرات در 69 هزار و 650 تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول با نوسان قیمت درهم تا یک قدمی کانال 70 هزار تومان بالا رفت. قیمت دلار هرات در نیمه دوم با کاهش از این کانال عقبنشینی کرد و در 69 هزار و 600 تومان بسته شد. نوسان قیمت نقدی دلار هرات در کانال 69 هزار تومان در حالی بود که قیمت دلار فردایی هرات در کانال 70 هزار تومان و در مرز مقاومت در حال نوسان بود.
قیمت دلار تهران با گپ مثبت 700 تومانی در 70 هزار و 300 تومان شروع به کار کرد و بین پله دوم، سوم و چهارم کانال 70 هزار تومان نوسان داد. قیمت دلار تهران در نهایت در 70 هزار و 450 تومان به کار خودش پایان داد. با این رشد قیمت دلار در تهران، شکاف دلار تهران و هرات به 850 تومان رسید که عدد قابل توجهی است. در روز شنبه با این حال که دلار تهران پیشروی داشت اما قیمت تتر رنج دنبال شد و از دلار تهران عقب افتاد.
قیمت درهم امارات با گپ مثبت 230 تومانی در 19 هزار و 250 تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول با کاهش تا 19 هزار و 220 تومان پایین آمد. در نیمه دوم قیمت درهم با نوسان به قیمت ابتدای بازار برگشت. حباب دلاری درهم امارات هم 300 تومان برآورد میشود. با این عدد برخی از تحلیلگران معتقدند که بازار از سمت درهم تحت فشار نیست. نکته قیمت درهم این بود که در حوالی ساعت 13 و زودتر از سایر روزها بسته شد.
قیمت طلای آبشده هم با گپ مثبت در 20 میلیون و 193 هزار تومان شروع به کار کرد و با نوسان به حباب خودش اضافه کرد. قیمت طلای آبشده در نهایت تا 20 میلیون و 362 هزار تومان بالا رفت که حوالی مرز مقاومت است. حباب طلای آبشده 370 هزار تومان محاسبه میشود که بیشتر شده است.
قیمت سکه روز شنبه را با گپ مثبت در بالا بازگشایی کرد و در طول معاملات به سمت کاهش رفت. قیمت سکه در 53 میلیون و 600 هزار تومان آغاز به کار کرد و در نهایت با کاهش در 53 میلیون و 200 هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش سه درصدی به 18 درصد رسید.
با توجه به گپ ایجاد شده در چارت و رسیدن قیمت طلا و سکه به مرز مقاومت برخی از تحلیلگران تصور میکنند بازارها اصلاح میدهند. این دسته معتقدند تتر و درهم با افزایش دلار تهران همراه نشده و این سیگنال کاهش را میدهد. در مقابل برخی از معاملهگران معتقدند با توجه به چشمانداز موجود تمام پایینیها فرصت خرید هستند و برای همین کف قیمتها حفظ شده است.