در تلاش هستیم تا برای مدیران عامل بانک های متخلف خاتمه عمل تعریف کنیم.
به گزارش اخبار اقتصادی، ابراهیم نجفی نایب رئیس کمیسیون ساخت و ساز شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی رکنا، با اشاره به جلسه اخیر این کمیسیون با وزیر راه (در پی انتشار این خبر) استیضاح وی عنوان کرد: در این جلسه آقای نصیرپور و خانم کیاسری در خصوص طرح موضوع در حوزه مسکن به ویژه بحث و تبادل نظر کردند. طرح ملی نهضت مسکن بحث و گفتگو کردند و البته مسائل مورد توجه قرار گرفت (در صحن مجلس مطرح نمی شود).
وی با بیان اینکه «پارامترهای متعددی در حوزه مسکن وجود دارد که به وزیر کمک می کند تا در حوزه تولیدی جهشی داشته باشد»، یکی از آن پارامترها بانکی است. وزیر اقتصاد باید به این موضوع پاسخ دهد. اکنون تحقیق و تفحص در حوزه بانکها نیز در دستور کار قرار دارد و یکی از مهمترین محورهای این تحقیق و بررسی، بررسی دلایل عدم انجام تعهدات بانکها در قانون پرش املاک است.
نجفی به تبصره 5 ماده 4 قانون جهش تولید مسکن اشاره کرد و افزود: بر اساس این تبصره بانک های متخلفی که به تعهدات قانونی خود عمل نکنند مشمول جریمه ای می شوند که شامل 20 درصد تعهدات انجام نشده است باید به صورت مالیات به سازمان پرداخت شود. پرداخت مالیات هایی که در چرخه تولید مسکن استفاده می شود.
وی ادامه داد: به نظر می رسد جرایم مالیاتی به تنهایی بازدارنده نیست. لذا در تلاش هستیم تا دستور استعفای مدیران عامل بانک های متخلف را صادر کنیم.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس دوازدهم یادآور شد: بر اساس گزارش دیوان محاسبات همه بانک ها در سال دوم و سوم به تعهدات خود عمل نکردند.
وی در خصوص نامه وزیر راه به سازمان امور مالیاتی مبنی بر عدم تخلف بانک ها اظهار داشت: 11 بانک در سال اول (از ششم ماه 1400 تا شهریور 1401) به تعهدات خود عمل کردند و 14 بانک ها نامه به همان 11 بانک مذکور را نقض کرده بودند. البته در سال دوم و سوم به ترتیب سه ماه و شش ماه مهلت داده ایم و اکنون منتظریم که این زمان بگذرد و گزارش دیوان محاسبات را دریافت کنیم.
وی افزود: بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور طی سال اول 80 همات جریمه برای بانک ها اعمال شد. حال با گزارش بعدی دیوان محاسبات، وضعیت بانک های معوق مشخص و گزارش انصراف آنها به قوه قضائیه ارسال می شود.
رکنا