به گزارش اخبار اقتصادی، از 13 دی 1400 برمبنای قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، کالاهای اساسی مشمول مالیات شدند. البته این مالیات برای کالاهای اساسی تولید داخل نبود و قرار بود صرفا برای کالاهای وارداتی اجرایی شود.
سیاستی که آن هم به صورت موقتی برای سال 1401 تغییر کرد. با توجه به اینکه نرخ مالیات ۹ درصدی ارزش افزوده روی اقلام اساسی کشاورزی وارداتی منجر به افزایش قیمت در بازار میشود، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در اسفند سال 1400 نرخ مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی را برای سال 1401 تعدیل و به یک درصد تقلیل داد.
بدین ترتیب 9 قلم کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، لپه، عدس، ذرت، روغن خوراکی، جو، سویا و برنج و کنجاله نرخ مالیات بر ارزش افزوده یک درصدی پرداخت کردند. اما این بخشنامه برای سال 1402 تاکنون تمدید نشده است. اگرچه سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در ۸ اسفند ماه در مکاتبهای با محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور خواستار تسری مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی از جمله گندم، برنج، دانه روغنی، روغن خام، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قند و شکر انواع حبوبات شد. اما پاسخی برای آن نامه دریافت نکرد.
حال روز گذشته محسن شیراوند، معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی در مکاتبهای با رضوانی فر رئیس کل گمرک ایران خواهان کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی از ۹ درصد به یک درصد شد. سیاستی که با مصوبه شورای هماهنگی سران قوا در سال 1401 اجرایی شد.