حمیدرضا صارمی با تاکید بر اینکه آمار خانههای خالی به ۳۰۰هزار مورد هم نمیرسد، تصریح کرد: اغلب این خانهها در مناطقی مانند زعفرانیه، قیطریه و… با متراژ ۴۰۰ تا ۵۰۰ متر است.
وی با اشاره به اینکه هدف قرارگاه مسکن رفتن به سمت مسکن استطاعتپذیر است، اضافه کرد: تلاش ما بر این است تا جوانانی که به تازگی میخواهند مسکن تهیه کنند بتوانند با استفاده از وام یا کمک نهادها در این راستا گام بردارند.
صارمی با توجه به اینکه اقتصاد مسکن روی تمام بخشهای اقتصادی تاثیرگذار است، ادامه داد: با حرکت اقتصاد مسکن همه بخشها خود به خود به کار خواهد افتاد. در سال ۱۴۰۱ آمار صدور پروانه حدود ۵۰ درصد افزایش داشت و به عدد ۱۰ هزار رسیده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به افزایش مشارکت و سرمایهگذاری مردم در بازار مسکن گفت: بنا داریم تعداد صدور پروانهها را در سال جدید به رقم ۲۰ هزار برسانیم. تفاهمنامه ۴۵۰ هزار واحد را امضا کردیم که حدود ۴۶ هزار واحد با مشارکت نهادها شروع به ساخت شده است. ۷۰ هزار واحد در مرحله صدور پروانه هستند.
وی با تاکید بر اینکه دوران رکود به پایان رسیده است، ادامه داد: برای اولین بار در مناطق ۱ و ۲ و ۳ که جامعه هدف ما نیستند حدود ۷۰ درصد رشد پروانه داشتیم. با مدیریت قیمت میتوان ساخت و ساز را در آن مناطق افزایش داد.
صارمی در خصوص تسهیل دریافت مجوز ساختوساز اعلام کرد: خانههایی که در بافت فرسوده قرار دارند با کمک کمیسیون ماده ۵ در سال ۱۴۰۲ شامل حداقل ۵۰ درصد تخفیف صدور پروانه خواهند شد که در برخی نقاط به ۱۰۰ درصد هم خواهد رسید. همچنین با توجه به شرایط ملک، طبقه اضافه نیز تعلق خواهد گرفت.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران افزود: ملکهایی که در بافت فرسوده قرار دارند با توجه بهشرایط و طبق قانون میتوانند عوارض را به صورت اقساط بپردازند و در زمانی که مجوز تجمیع را دریافت میکنند پروانه را نیز دریافت کنند.
وی با اشاره به رویکرد شهرداری در خصوص ساختوساز ادامه داد: شهرداری باید در ساخت مسکن مداخله کند بر خلاف سالهای گذشته و کمک کند تا بیشترین آمار صدور پروانه در بافتهای فرسوده باشد. به ازای هر واحدی که در بافت فرسوده تخریب میشود ۵ خانوار دارای مسکن خواهند شد.
صارمی با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۰ در بافت فرسوده حدود ۱۵۰ هزار واحد صدور پروانه داشتیم، اظهار کرد: بر اساس قانون مجلس سعی داریم در سال آینده محدوده بافت فرسوده را شناسایی و اضافه کنیم. همچنین بافت ناپایدار را نیز به آن اضافه کرده و به طور قطع در سال ۱۴۰۲ در بافت فرسوده ۲۰۰ درصد رشد نوسازی را خواهیم داشت.