• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
6

حمله سه گانه بازارسازان به بازار ارز

  • کد خبر : 39808
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
حمله سه گانه بازارسازان به بازار ارز

دلار در روز چهارشنبه ثابت بود، هرچند بازارساز نیز از سه طرف حمله کرد. در بازار می گویند که دعوای طلا و سیستم معاملاتی دوباره آغاز شده است. این در حالی است که ارز کانال 41 میلیون تومان ضرر کرد. حال سوال اینجاست که تکلیف دلار و سهام یک ماه مانده به انتخابات چه خواهد شد؟

اخبار اقتصادی، رشد بازار ارز و سکه پس از سه روز افزایش روز چهارشنبه متوقف شد. قیمت دلار کاهش یافت و وارد کانال 58 هزار تومان شد و سکه به کانال 40 میلیون تومان بازگشت.

قیمت دلار هرات روز چهارشنبه با اختلاف منفی 200 تومانی تا 59.50 تومان بازگشایی شد و سعی کرد با افزایش نیمه اول از خط مقاومتی عبور کند. قیمت دلار هرات در نیمه دوم سال 59 هزار تومان کاهش یافت و به 58 هزار و 600 تومان رسید.

قیمت درهم امارات متحده عربی با اختلاف منفی 110 تومان افتتاح و با کاهش 16 هزار و 200 تومانی بسته شد. حداقل سطح 16 هزار تومان درهم برای بازار ارز و ارز مهم است.

قیمت ارز در ابتدای راه اندازی کانال 41 میلیون کاهش یافت و با کاهش 400 هزار تومانی به 40 میلیون و 500 هزار تومان رسید.

قیمت طلای مذاب از خط مقاومت 14 میلیون و 850 هزار تومان عقب نشینی کرد و به میانه کانال 14 میلیون رسید.

در صندوق های طلا ارزش معاملات در روز جاری نسبت به روز گذشته کاهش یافته است. ورود پول واقعی به صندوق‌های طلا در روز چهارشنبه برای سومین روز متوالی کاهش یافت که نشان‌دهنده کاهش امیدها برای ادامه رشد طلا بود، اما ورود پول واقعی به صندوق‌های طلا بیشتر از ورودی‌های پول واقعی به سهام بود. بازار در روز گذشته که نشان دهنده عدم قطعیت واقعی برای ادامه افزایش شاخص کل است.

علاوه بر اینکه بازار ارز و سکه در این سه روز سیر صعودی داشت و باید خود را اصلاح می کرد، گروهی از معامله گران معتقدند از ظهر امروز حضور این بازارساز مشهود شد. این گروه معتقدند بازارساز روز چهارشنبه درهم، طلا و سکه تزریق کرده است.

گروهی از سوداگران نیز مدعی شدند که سابقه ثبت طلا در سامانه معاملات به بازار بازگشته و تهدید به پلمب شدن آنها شده است. از نظر آنها کاهش قیمت طلا به دلیل همین مشکل است و احتمال بسته شدن مجدد بازار طلا وجود دارد.

علاوه بر این ظهر چهارشنبه خبری مبنی بر انتشار یک خبر مهم تا ساعاتی دیگر در کانال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شد و همین انتظار برای خبر مهم باعث آرامش شبانه بازار شد. البته تا ساعت 19 هیچ خبری از این کانال داده نشده و بازار معلق است.

2 چیز جدید در بازار

روز چهارشنبه دو خبر در بازار مورد توجه معامله گران قرار گرفت. اولین اخبار همچنان حول محور جلسه شورای حکام است که هفته آینده برگزار می شود. بازار تاکنون با دور شدن از کف 57 هزار تومانی کمی از بدبینی خود را خورده است. به گفته معامله گران، در صورت تصویب قطعنامه علیه ایران در جلسه شورای حاکم، نوسانات در بازار افزایش می یابد. اما اگر خبر جلسه مثبت تلقی شود، قیمت دلار به کف باز می گردد و حتی از نظر احساسی احتمال از دست دادن کف وجود دارد.

دومین خبر در بازار، از سرگیری صادرات کالا از پایانه مرزی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق بود. پس از سه روز وقفه به دلیل اعتراض به نحوه پرداخت 15 هزار دینار برای صدور بارنامه، مشخص شد که این پرداخت لغو شده است. اهمیت این مرز به این دلیل است که 45 درصد صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به عراق از طریق آن انجام می شود.

به طور کلی بازار به جایی رسیده است که منتظر اخبار است، اگر اخبار مثبت بیاید، قیمت کاهش می یابد و اگر اخبار منفی بیاید، نوسانات افزایش می یابد. متغیر دیگری که می تواند برای روند بازار مهم باشد، تزریق بازارسازان است.

به گفته تحلیلگران فنی، در صورت تثبیت قیمت تتر بالای خط مقاومت 58600 تومانی، خرید در بازار افزایش می یابد. در غیر این صورت، قیمت در کف حمایتی در نوسان است. قیمت تتر در روز چهارشنبه نتوانست از 58 هزار و 300 تومان فراتر رود. خط مقاومتی دلار هرات 59 هزار و 500 تومان است و در صورت عبور از این سطح به 60 هزار تومان می رسد.

بر اساس تحلیل های انجام شده توسط اکوایران از رفتار دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در دوره های مختلف، نشان می دهد که دلار تهران تاکنون نتوانسته سقف قیمتی جدیدی را طی یک ماه آینده ثبت کند. انتخابات و شاخص کل بورس اغلب با افزایش محدود همراه بوده است، به جز سال 1400 که در شرایط رکودی قبل از انتخابات، در بازار سرمایه مشخص شد.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=39808

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.