• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
9

جزئیات بدهی دولت به 12 بانک منتشر شد + جدول

  • کد خبر : 26408
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱:۴۱
جزئیات بدهی دولت به 12 بانک منتشر شد + جدول

به گزارش اخبار اقتصادی، دو سال پیش دولت سیزدهم به ریاست آیت الله رئیسی کابینه خود را با برنامه اصلاحات اساسی و ساختاری در اقتصاد و سایر بخش ها تشکیل داد و از ابتدا با تدوین سیاست های اقتصادی، اقتصاد کشور در بخش های مختلف اصلاحات اساسی شد.

در این مورد، وزارت اقتصاد پیش از بر عهده گرفتن این مسئولیت، وعده‌های اقتصادی رئیس‌جمهور را بررسی و انطباق آنها را بررسی کرد.

اصلاح نظام بانکی، تسویه بدهی دولت به بانک ها بر اساس زمان، ایجاد شفافیت نظام مند در حوزه اطلاعات اقتصادی و… از جمله موارد مطرح شده در بیانات انتخاباتی آیت الله رئیسی بود. 6 خرداد ساعت 14 رئیس جمهور وعده داد که برنامه تسویه بدهی دولت به بانک ها اعلام می شود.

این وعده از آنجا ناشی شد که بدهی دولت به سیستم بانکی که در سال 92 و در ابتدای دولت یازدهم 103 میلیارد تومان بود، در سال 1400 با رشد 535 درصدی به 655 میلیارد تومان رسیده بود. از آنجایی که بدهی دولت و بنگاه های دولتی به شبکه بانکی کشور یکی از عوامل نارضایتی بانک ها بوده و البته هیچ اقدامی برای پرداخت آن صورت نگرفته بود، اکنون دولت سیزدهم قصد آغاز پرداخت را داشت. بدهی دولت بدهی به سیستم بانکی به صورت واقعی

برای تسویه بدهی دولت به بانک ها، علاوه بر پیشنهاد از ابتدای دولت سیزدهم احکام متعددی که در قوانین بودجه و لایحه برنامه هفتم توسعه لحاظ می شود، اقداماتی انجام شده است که به ثمر نشسته است.

بر این اساس در سال 1400 بخشی از بدهی دولت به بانک کشاورزی به مبلغ 75 میلیارد ریال بر اساس اسناد خزانه اسلامی تسویه شد که تاریخ انقضای این گونه اسناد آذرماه امسال است. که در مورد حساب های بانکی اعمال می شود.

همچنین بر اساس مصوبه سوم آذرماه 1401، شورای هماهنگی اقتصادی مقرر کرد کلیه سهام متعلق به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در شرکت کشاورزی و صنعت هفت تپه پس از تعیین قیمت افزایش سرمایه بانک. ملي ايران و تقليل بدهي به بانك صادرات ايران به نسبت مساوي و از تاريخ تصويب كليه حقوق به انتقال گيرندگان با مالكيت سهام واگذار شده منتقل خواهد شد.

همانطور که از جدول فعلی مشخص است، میزان اعتبارات حسابرسی شده بانک ها به دولت 161.195 میلیارد تومان، اطلاعات مربوط به اعتبارات حسابرسی شده بانک های ملی ایران، مسکن، توسعه صادرات، توسعه تعاونی ها، کشاورزی و کشور مربوطه می باشد. تا سال 1398 صادرات، تجارت، رفاه کارگران و بانک های سپه ایران مربوط به سال 1397، بانک صنعت و معدن مربوط به سال 1398 و پست بانک مربوط به سال 1398 است.

*راه اندازی قانونی برای پرداخت بدهی دولت به بانک ها

انضباط رفتار مالی دولت و موضوع تسویه بدهی های عمومی به ویژه تسویه بدهی دولت به بانک ها از موضوعات مورد توجه دولت و درج دستورات اجرایی لازم در رابطه با فرآیند و سازوکار تسویه بدهی دولت است. . در قالب روش ها و روش های مختلف، بر اساس لایحه قانون برنامه هفتم توسعه و همچنین برنامه مشترک وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه کشور برای تحقق شعار سال با عنوان “تورم و رشد تولید” این امر مشهود است.

همچنین به منظور تسریع در روند تسویه بدهی های دولت به شبکه بانکی، در هر یک از برنامه های مذکور، نهادهای اجرایی متولی این امر مجبور به اجرای مقررات در مهلت مشخص شده اند. .

برای ترسیم مسیر قانونی در این راستا، در بند (ج) ماده 10 لایحه برنامه هفتم توسعه تاکید شده است: در اجرای برنامه اصلاح نظام بانکی، دولت موظف است سالانه روش هایی را شامل و پیش بینی کند. پرداخت بخشی از اصل و سود بدهی حسابرسی شده به بانک ها، اوراق بهادار کردن بدهی عمومی به بانک ها، تسویه بدهی مالیاتی و تقسیم سود دولت با بدهی عمومی، افزایش سرمایه نقدی ناشی از فروش مازاد اوراق قرضه دولتی، افزایش سرمایه نقدی بانک‌های تخصصی به لطف فروش اموال مازاد وزارتخانه‌های ذیربط، نسبت به بهبود، کفایت ترازنامه بانک‌ها را باید در نظر گرفت.

همچنین در بند «ت» همین ماده، وزارت امور اقتصاد و دارایی متعهد می شود با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ این قانون نسبت به تسویه بدهی های مردمی اقدام کند. بخش (اعم از دولت و شرکت های دولتی) به بانک ها (از جمله بانک مرکزی و شبکه بانکی) از جمله برنامه زمان بندی تسویه این بدهی ها که به تصویب هیأت عامل می رسد تا در آن به طور مناسب پیش بینی شود. گزارش بودجه سالانه

پیش از این در بند 5 مصوبه شورای اقتصاد در خصوص طرح مهار تورم و رشد تولید در سال 1402، وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف شده بود حداکثر تا یک ماه آینده با سازمان برنامه و بودجه کشور همکاری کند. پس از ابلاغ این مصوبه، برنامه تسویه بدهی بخش دولت (شامل دولت و بنگاه‌های دولتی) به بانک‌ها (شامل بانک مرکزی جلا و شبکه بانکی) شامل زمان‌بندی تسویه مصوبه مذکور می‌باشد. بدهی به شورای اقتصاد

در ماده 17 همین مصوبه مقرر شده است: سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نفت و وزارت امور اقتصادی و دارایی در مدت زمان مقرر یک ماه از زمان ارائه جدول بدهی ارزی بخش دولتی به سیستم بانکی کشور (اعم از بانک مرکزی و شبکه بانکی) رد و منابع لازم در بودجه سنواتی پیش‌بینی می‌شود. قوانین همه کشور اخذ تسهیلات جدید صرافی از بانک مرکزی منوط به ارائه برنامه و زمانبندی پرداخت و تصویب هیأت عامل است.

* ارسال سند راهبردی اصلاح نظام بانکی به دولت

رئیس جمهور همچنین در انتخابات خرداد 1400 اعلام کرد که «اصلاح نظام بانکی کشور از اولویت های دولت مردمی است». در ارزیابی تحقق این وعده، یادآوری این نکته ضروری است که موضوع اصلاح نظام بانکی توسط بانک مرکزی ابتدا مستلزم اعطای اختیارات و ابزارهای لازم به بانک مرکزی به عنوان بازیگر و مرجع اصلی تصمیم گیری در این فرآیند است. . اصلاح ساختار شبکه بانکی

در همین راستا دولت سیزدهم در چارچوب برنامه های مختلف اقدام به اعطای اختیارات قانونی به این نهاد کرد و آن را مجبور به انجام اصلاحات لازم در نظام بانکی کرد. از این حیث می توان به مصوبات تدوین شده در فصل سوم پیش نویس قانون برنامه هفتم توسعه با عنوان «کنترل تورم پایدار» اشاره کرد که در آن به دنبال حمایت و اثربخشی هر چه بیشتر اقدامات بانک مرکزی بوده ایم. برای اصلاح نظام بانکی، اختیارات و ابزارهای لازم در اختیار بانک مرکزی قرار می گیرد و بانک مرکزی موظف شده است در سال های اجرای برنامه اقدامات لازم را برای اصلاح ساختار و فعالیت های شبکه بانکی کشور انجام دهد.

این موضوع در زمانی که شورای اقتصاد در اردیبهشت 1393 برنامه مهار تورم و رشد تولید را در سال 1402 تصویب کرد، مورد توجه سیاستگذاران ذیربط قرار گرفت و بانک مرکزی مجبور شد اقدامات لازم را برای بهبود و بهبود وضعیت بانکداری کشور انجام دهد. سیستم.

علاوه بر آن، به منظور حمایت و اثربخشی بیشتر در اقدامات و برنامه های بانک مرکزی در این حوزه، مقرر شد دبیرخانه شورای اقتصاد مساعدت های لازم را برای اخذ مجوزها و اختیارات قانونی لازم از این سازمان به عمل آورد. مقامات مربوطه

همچنین از آن پس معیار نظام بانکی کشور مبتنی بر قوانین و مقررات به ویژه قانون عملیات بانکی بدون ربا است. با عنایت به سال هایی که از اجرای این قانون می گذرد، توجه همه مسئولین باید به حرکت رو به جلو و تحقق بانکداری اسلامی و انطباق بانکداری کشور با موازین شرعی و امکان تعامل با بانکداری بین المللی باشد.

یکی از عوامل موثر در پیشرفت اقتصادی کشور، سلامت و ثبات مالی نظام بانکی است. با توجه به شرایط کنونی، تحول نظام بانکی با مسئولیت پذیری موسسات اعتباری، تلاش برای گسترش بانکداری اسلامی، هدایت اعتبار به سمت اقتصاد مولد، حفظ حقوق سپرده گذاران، تسهیل دسترسی همه مردم به خدمات بانکی، شفاف سازی فعالیت های بانکی ضروری است. ، باید اقدامات موثری برای توسعه نظام وام دهی و در نهایت تضمین سلامت و ثبات مالی بانک ها در اسرع وقت انجام شود، بنابراین اصلاح احکام برای عبور از این وضعیت و بهبود صورت های مالی موسسات اعتباری کشور ضروری است.

در همین راستا وزارت اقتصاد طی نامه‌ای در اسفندماه سال گذشته، پیشنهاد مربوط به سند راهبردی اصلاح نظام بانکی را به معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور ارسال کرد.

ضوابط عمومی، شناسایی عدم تعادل در موسسات اعتباری، انتقال دارایی‌های مازاد و اعتبارات بلندمدت، تسویه اعتبارات موسسات اعتباری به دولت، اصلاح موسسات اعتباری، تقویت نقدینگی اعتبارات موسسات اعتباری از طریق افزایش سرمایه، انسداد راه‌های ارتباطی عدم تعادل موسسات اعتباری و اسناد اصلاحی نظام بانکی یکی از مواردی است که در این سند تدوین شده است.

البته برخی از احکام پیشنهادی در لایحه برنامه هفتم توسعه گنجانده شده و به تصویب کمیسیون تلفیق رسیده است.

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=26408

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.