قیمت خودروهای وارداتی در سیستم یکپارچه آپلود شده است. طبق اطلاعیه جدیدی که در سامانه یکپارچه مشاهده می کنیم، هنگام صدور فاکتور نهایی، هزینه مالیات و شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، هزینه حمل و نقل و سایر مفاهیم به قیمت های روز اضافه می شود و متقاضیان خرید خودروهای وارداتی در این مرحله باید 50 درصد ارقام اعلام شده را پرداخت کنند.
بر اساس مصوبه شورای رقابت، تخصیص 6 مدل از مدل های وارداتی مشخص شده و بین 770 تا 1.8 میلیارد تن به فروش می رسد. مدل هایی که در نهایت در چین و هند 20، 21 هزار دلار ارزش دارند و در سیستم یکپارچه با اختلاف قیمت قابل توجهی آماده فروش هستند، زوتی DL5 ارزان ترین گزینه ای است که در لیست اولیه خودروهای وارداتی به چشم می خورد. بر اساس ارقامی که در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی وجود دارد، قیمت زوتی DL5 وارداتی 770 میلیون تومان اعلام شده است. مدلی که در چین با نام zoti T300 و با موتور تنفس طبیعی شناخته می شود، حداقل هفت هزار دلار به فروش می رسد.
قیمت زوتی DL5 در چین البته با موتور توربوشارژ و جعبه CVT حداقل به 12 هزار دلار می رسد و از زمانی که این نسخه از زوتی DL5 وارد ایران شد، می توان ارزش آن را نزدیک به 610 میلیون تومب در نظر گرفت. فراموش نکنیم رقم فعلی اعلام شده برای قیمت زوتی DL5 به صورت تخمینی اعلام شده است و بعید نیست قیمت نهایی به حدود یک میلیارد و 100 میلیون تومان افزایش یابد.
کیا سلتوس دقیقا برعکس zoti DL5 است و در حال حاضر گران ترین خودروی وارداتی در سیستم یکپارچه است. یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان. این یکی با موتور 1.6 لیتری وارد ایران شد و از نظر فنی بهتر از اکثر مدل های وارداتی است.
قیمت کیا سلتوس وارداتی در ارزان ترین نسخه حدود 13000 دلار است اما نسخه آپشن تقریبا 21000 دلار به فروش می رسد. همین رقم 13 هزار دلاری کیا سلتوس که لقب مسافر هند را یدک می کشد، معادل 663 میلیون تومان پول خودمان است و اگر نسخه آپشن آن به ایران برسد، قیمتی بیش از 1.77 میلیارد تومان نخواهد داشت. این در حالی است که قیمت کیا سلتوس برای متقاضیان سامانه یکچارچه یک میلیارد و 800 میلیون تومان است.
پس از چانگان CS35 پلاس و چانگان CS35 معمولی، چانگان CS55 پلاس سومین عضو از این خانواده است که توسط سایپا به ایران وارد شده است. این از چین وارد شده و با قیمتی در حدود 125000 یوان یعنی بین 16000 تا 19000 دلار به خریداران آن کشور تحویل داده می شود. یعنی تقریباً 815 تا 970 میلیون تومان.
با این حال قیمت چانگان CS55 پلاس یک میلیارد تومبا تخمین زده می شود و احتمالاً با اضافه شدن هزینه های مالیات بر ارزش افزوده، هزینه های شماره گذاری، اسقاط خودروهای فرسوده، هزینه حمل و نقل و … قیمت چانگان CS55 Plus به یک میلیارد می رسد. ، 200، 300 میلیون تومان افزایش.
VS7 و VS5 نماینده کوشا خودرو در سیستم یکپارچه هستند و در حال حاضر قیمت VS7 یک میلیارد و 650 میلیون تومان برآورد شده است. همین محصول به عنوان مدلی که حداقل از نظر ظاهری ویژگی های متعددی را از فولکس واگن به ارث برده است، حداقل با قیمت 16 هزار دلار و در نهایت 21 هزار دلار در چین به بازار عرضه می شود.
به این ترتیب قیمت VS7 بین 815 میلیون تا 1.70 میلیون تومان برآورد می شود، اما خریداران VS7 می توانند بیش از 2 میلیارد برای خرید آن در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی بپردازند.
هیوندای النترا کرمان موتور با موتور 1.6 لیتری وارد ایران شده و از این نظر شرایط بهتری نسبت به هیوندای کرتی دارد که واردات آن بر عهده کرمان موتور است.
قیمت هیوندای الانترا وارداتی در حال حاضر یک میلیارد و 600 میلیون تومب اعلام شده است و با اضافه شدن سایر هزینه ها احتمالا خرید هیوندای النترای وارداتی از مرز دو میلیارد عبور خواهد کرد. گفته می شود همین محصول با قیمت 18 هزار و 100 دلار وارد ایران شده و باید 920 میلیون تومان به فروش برسد.
هیوندای کرتا دومین نماینده کرمان موتور در کشورهای آفریقای جنوبی با قیمت 23 هزار دلار به فروش می رسد. قیمت هیوندای کرتا در هند از حدود 20000 دلار شروع می شود، بنابراین می توانیم محدوده ای تقریباً یک میلیارد تومبا را برای قیمت هیوندای کرتا تصور کنیم. اما قیمت هیوندای کرتا در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی 1.3 میلیارد تومان اعلام شده است.
فرارو
منبع رکنا