• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
7

تصمیم بانک مرکزی بزرگترین خیانت به حق کشور در تولید و صادرات فرآورده های نفتی است/ همکاری مافیای نفت خام با شرکت ملی نفت

  • کد خبر : 31798
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
تصمیم بانک مرکزی بزرگترین خیانت به حق کشور در تولید و صادرات فرآورده های نفتی است/ همکاری مافیای نفت خام با شرکت ملی نفت

اخبار اقتصادی، امروز یکشنبه 28 آذر 1402 در نشست خبری اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران، احمد معارفخانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران محصولات پتروشیمی ایران به تشریح مشکلات این حوزه پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

مرز افغانستان معیاری برای تشخیص استانداردهای فرآورده های نفتی ایران نیست.

معروف خانی در خصوص خبر بازگشت محموله های بنزین ایران از افغانستان گفت: هر از چند گاهی از افغانستان اخباری مبنی بر بازگرداندن تانکرهای حاوی بنزین صادراتی از ایران به گوش می رسد.

وی ادامه داد: مرز افغانستان نقطه استاندارد اندازه گیری فرآورده های نفتی نیست و هیچ سازوکار تنظیمی در مرزهای افغانستان وجود ندارد و بر اساس تفاسیر و تعاریف خود برخی محموله ها را پس می گیرند. بدین ترتیب، اگر فردی حاضر به پرداخت هزینه اضافی در مرز و تعامل با آنها باشد، اجازه عبور داده می شود.

معروف خانی گفت: یکی از شواهد بهانه ها و معیارهای غیراستاندارد ادعاهای مطرح شده در خصوص استرداد برخی محموله ها این است که گاها شاهد آن بوده ایم که مقادیر زیادی از فرآورده های نفتی که در کشور به عنوان مواد شیمیایی سمی در فرآیندهای پتروشیمی استفاده می شود، اصلاح می شود. همان ماده بنزین استاندارد را بپذیرند و بدون مشکل از مرز خود عبور کنند.

تصمیم بانک مرکزی بزرگترین خیانت به حق تولید و صادرات کشور است

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با بیان اینکه تصمیم اخیر بانک مرکزی اتحادیه، اتحادیه را مشمول تعهد ارزی و تشکیل پرونده در سامانه نیما در رابطه کرده است، گفت: به موانعی که با آن روبرو هستید زمینه تولید و صادرات فرآورده های نفتی با الزامات گروه کالایی صادرکنندگان عضو اتحادیه مطابقت ندارد. این تصمیم به هیچ وجه کارشناسی و صحیح نیست و آسیب زیادی به بخش صنعت وارد می کند و منجر به عدم سودآوری و تعطیلی واحدها می شود. وزارت نفت، وزارت حراست و سازمان های مرتبط و تخصصی نیز این نظر را تایید کرده اند اما بانک مرکزی با بی توجهی به نظر کارشناسی این نهادها کار خود را انجام می دهد.

معروف خانی با بیان اینکه تصمیم بانک مرکزی باعث کاهش شدید صادرات فرآورده های نفتی می شود، اظهار داشت: سال گذشته 4.6 میلیارد دلار صادرات داشتیم و مطمئناً در پایان امسال شاهد کاهش این رقم خواهیم بود و قوه قضاییه نیز در این زمینه اقدام کرده است. این موضوع را بیان کرد، اما بانک مرکزی کار خود را انجام می دهد و این بزرگترین خیانت به حق تولید و صادرات کشور است و بخش صنعت با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد و منشاء مقاومت این نهاد در برابر تصمیمات جهل یا عمدی است و شاید در سالهای آینده مشخص شود که این افراد تحت نفوذ و به کارگیری جاسوسان اطلاعاتی بوده اند زیرا این تصمیم با شرایط اقتصادی کشور سازگاری ندارد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه کسری سامانه نیما در دو ماه گذشته از 6 میلیارد دلار به 10 میلیارد دلار رسیده است، گفت: این وضعیت در حال حاضر سامانه نیما محل جمع آوری دلار

وی در پاسخ به این سوال که دلیل بانک مرکزی برای این تصمیم چیست؟ وی گفت: بانک مرکزی می گوید در سامانه نیما کسری وجود دارد و برای رفع این کسری باید مشمول سامانه نیما شوید اما بنا به دلایل کارشناسی وزارت نفت و حراست ما مشمول این نیستیم. . تصمیم گیری ما محصولات خود را در بورس کالا و انرژی می خریم و بر اساس عرضه، تقاضا و رقابت به سراغ ما می آیند. سپس در واحدهای کوچک توزیع می کنیم و هزینه های حمل و نقل و فروش را دریافت می کنیم.

مافیای نفت با وزارت نفت همکاری می کند

معروف خانی در ادامه به موضوع مافیای خام فروشی میعانات گازی پرداخت و اظهار داشت: در ماه های اخیر مافیای خام فروشی میعانات گازی با ابزارهای مختلف جو متشنجی را علیه تولیدکنندگان خرد کشور ایجاد کرد و تنها چیزی که می گفتند این بود که خرده فروشی. تولیدکنندگان مقیاس رانت خوار هستند و این در حالی است که همین گروه یک تا دو میلیون بشکه میعانات گازی خام را به شرکت ملی نفت خریداری و صادر می کنند و با مشکل تامین خوراک شرکت های خصوصی و پتروشیمی مواجه خواهند شد. درصد عرضه کاهش یافته و پتروشیمی های تغذیه کننده میعانات گازی با چالش و دغدغه تامین خوراک و میعانات گازی مواجه هستند.

معروف خانی با بیان اینکه در خام فروشی نتایج خوبی حاصل نمی شود، گفت: به بهانه اینکه از صادرات این محصول درآمد بیشتری کسب می کنند و در نتیجه واحدها متوقف می شوند، صنعت داخلی را با چالش مواجه می کنند. تولید کردن”. و مجبوریم محصول را با قیمت گزاف وارد کنیم.

معروف خانی در پاسخ به سوال رکنا مبنی بر اینکه این گروه که نامی از آنها نبرده اید چگونه با بزرگترین وزارتخانه یک کشور ارتباط دارد، گفت: اسامی این گروه از روز گذشته در برخی رسانه ها منتشر شده و منتشر شده است. گزارش های دقیق در مورد نحوه اتصال وزارت نفت مشکل اینجاست که وزارت نفت باید از واحدهای صنعتی ملی حمایت کند و فراموش نکند که در گذشته کشتی‌های مملو از میعانات گازی برای مدت طولانی در آب‌های خلیج فارس باقی می‌ماندند و امروز اگر فضا باز شده است با توجه به تصمیم آمریکا برای کنترل قیمت نفت، فراموش نکنیم که می توانیم به گذشته برگردیم.

تصمیم گیری در اتاق تاریک روند صادرات را کند کرد

در ادامه این نشست، حمید حسینی با بیان اینکه دولت و کشورها باید به اصول حاکمیتی، حاکمیت قانون، شفافیت در امور مالی و اقتصادی پایبند بوده و پاسخگو باشند، اظهار کرد: ما آنها را مسئول می دانیم و اگر همه ارکان جامعه مسئولیت پذیر باشند بسیاری از مشکلات حل می شود.

وی با بیان اینکه اگر عملکرد سازمان ها را نقد کنیم به صراحت هشدار خواهیم داد، گفت: از سیاست ارزی انتقاد می کنیم چرا که این سیاست خلاف صادرات است و تنها در راستای منافع واردکنندگان است و مردم سودی در این زمینه نخواهند داشت. به هر حال آینده در همین حال.

یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی تاکید کرد: منطقی بود که دولت طبق روال همه دولت های گذشته فهرست اقلام ضروری را اعلام می کرد و صادرکنندگان در ازای کالاهای خارجی. واحد پول؛ آنها قبلاً این کالاها را وارد می کردند، اما اکنون بانک مرکزی در اتاق تاریک تصمیم می گیرد و تصمیمات دیگر را وتو می کند، مطمئناً کسانی که پشت پرده هستند در این حرکت پولی منافع دارند.

وی همچنین به کاهش صادرات برخی اقلام وارداتی در 7 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره و اظهار کرد: در 7 ماهه امسال 2 میلیون و 155 تن نفت به ارزش یک هزار میلیون و 89 صادر کردیم. میلیون دلار است و در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این رقم 3 میلیون و 530 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 805 میلیون دلار بوده که 35 درصد کاهش داشته است.

حسینی افزود: صادرات قیر در سال جاری از 2 هزار و 552 میلیون تن به 3 هزار و 339 تن و از نظر ارزشی از یک میلیون و 14 میلیون دلار به یک میلیون و 484 میلیون دلار رسیده است که رشد داشته است. 36 درصد

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 12 میلیون تن ظرفیت تولید گاز مایع در کشور داریم، گفت: مصرف داخلی این محصول 2 میلیون تن است زیرا 97 درصد کشور به گاز شهری متصل است و صادرات آن افزایش یافته است.14 درصد افزایش یافته است. نسبت به سال گذشته

عضوهیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی همچنین بیان کرد: صادرات پلیمر در 7 ماهه امسال یک میلیون و 77 هزار تن به ارزش یک هزار و 713 میلیون دلار بوده است در حالی که در این رقم در مدت مشابه سال گذشته 2 میلیون و 245 تن به ارزش 2 میلیارد و 675 میلیون دلار بوده که این موانع باعث کاهش 35 درصدی صادرات شده است.

وی با اشاره به اینکه ارزش کل صادرات اوره، متانول، آمونیاک و پلیمرها در سال جاری به 12 میلیارد دلار خواهد رسید، تاکید کرد: توافق پولی، بازگشت ارز و لغو تعرفه ها تاثیر منفی خود را بر صادرات نشان می دهد.

در حال تکمیل…

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=31798

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.