به گزارش اخبار اقتصادی، حسین صلاح ورزی، رئیس اتاق ایران در دومین نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز (دوشنبه، دوم مردادماه) با موضوع «ارائه و تشریح برنامه‌های هیأت رئیسه جدید برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم» برگزار شد، به این برنامه‌ها در اتاق ایران اشاره کرد و گفت: «هفت برنامه‌ها و برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور می‌توانیم به‌گونه‌ای برنامه‌های توسعه و رشد اقتصادی کشور را آغاز کرده‌ایم و برنامه‌های جدی را در اتاق ایران آغاز کنیم. شعار سال.”

وی تمرکز بر برخی از شاخه های اقتصادی از جمله این برنامه ها را برشمرد و تصریح کرد: تمرکز ما بر روی حوزه هایی است که بیشترین ارزش را دارند و می توانند به رشد تولید کمک کنند. به همین دلیل، ما 23 رشته اقتصادی را در بخش‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی با الگوبرداری از کشورهای شرق آسیا انتخاب کردیم.

صلاح ورزی با تاکید بر اینکه از ظرفیت اتاق های استان برای اجزا و ارکان اتاق ایران استفاده خواهیم کرد، افزود: ساخت نهادهای مالی و اجرایی نیز از دیگر اقداماتی است که در برنامه های اتاق ایران گنجانده شده است.

رئیس اتاق ایران دیپلماسی اقتصادی به ویژه با کشورهای همسایه را از برنامه های مهم اتاق عنوان کرد و گفت: برنامه بعدی ما دیپلماسی اقتصادی است که از اتاق ها و تشکل ها کمک گرفته ایم.

وی افزود: از جمله برنامه های اتاق، ایجاد دبیرخانه با هدف ایجاد گفت وگوهای اقتصادی برای بهره وری و همگرایی منطقه ای است. استفاده از ظرفیت های اتاق های مشترک از دیگر برنامه های اتاق ایران است که برای این منظور 21 کشور که عمدتاً کشورهای همسایه هستند مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، برنامه کوتاه مدتی برای افزایش روابط تجاری و جذب سرمایه گذاری تهیه شده است. از طریق شناسایی مقررات و رویه های مخرب، می توان در کوتاه مدت حجم روابط تجاری با این کشورها را حداقل بین 20 تا 30 درصد افزایش داد.

صلاح ورزی در ادامه اجرای طرح ملی کارورزی از سوی اتاق بازرگانی و ارتقای مهارت های شغلی جویندگان کار با استفاده از ظرفیت شرکت های عضو اتاق و ارتباط آن ها با فرصت های شغلی را اولویت بعدی هیات مدیره عنوان کرد و گفت: تجربیات گذشته در ایران و همچنین تجارب سیاست گذاری کشورهای موفق در حال توسعه از جمله کشورهای در حال توسعه و کشورهای غیرحرفه ای جنوب آسیا، ارتباط آنها با سیستم های فنی حرفه ای غیرحرفه ای و غیرحرفه ای جنوب آسیا نشان می دهد. موسسات خصوصی مشابه اتاق ایران به یافتن مشاغل مناسب و مشاغل با کیفیت برای جمعیت در سن کار کمک می کند.

صلاح ورزی همچنین از تلاش برای رفع موانع در تعامل با کشورهای مذکور خبر داد و گفت: شناسایی رویه ها و دستورالعمل های مخل برای افزایش حجم معاملات با این کشورها از دیگر دستور کارها است.

وی در ادامه گفت: جایگاه ایران در سهولت تجارت در این سال ها خوب نبوده و در بسیاری از موارد آسانسوری عمل کرده و هر بار که توانستیم رشد کنیم با پیشرفت کشورهای دیگر به جایگاه پایین تری بازگشتیم. به همین منظور دفاتر تخصصی را در اتاق ایجاد کردیم تا به بهبود تجارت در ایران کمک کنیم.

کمک های بخش خصوصی به دولت در 3 محور

رئیس اتاق ایران با اشاره به برنامه «تقسیم کار ملی برای عبور از شرایط کنونی اقتصادی» گفت: اتاق ایران می تواند با استفاده از ظرفیت اعضا و اجزای خود از جمله اتاق های استانی، تشکل های تخصصی و بنگاه ها و بنگاه های عضو در سه حوزه خاص و متمرکز به دولت در قالب تقسیم کار ملی کمک کند.

صلاح ورزی ادامه داد: حوزه اول، فعالیت مجدد و بهره برداری از واحدهای تولیدی و صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی است که مورد توجه رئیس جمهور نیز قرار گرفت و به دلایل مختلف تعطیل یا متوقف شده و یا با حداقل ظرفیت در حال فعالیت هستند. در مورد آموزش اپراتورهای زنجیره ارزش در سری 23 به راحتی می توان این ظرفیت های معلق و سرمایه گذاری های متوقف شده را جابجا کرد.

وی محور دوم را امکان تکمیل و بهره برداری از پروژه های عمرانی نیمه تمام خواند که با توجه به وجود نزدیک به 80 هزار پروژه عمرانی نیمه تمام استانی و ملی و صدها میلیارد تومان سرمایه گذاری در قالب پروژه های مختلف عمرانی و زیربنایی در انتظار و در حال نابودی است، اتاق ایران با تدوین و تکمیل طرح های تکمیلی و مکتوب این پروژه ها امکان تکمیل و تدوین برنامه های تکمیلی و مکتوب بسیاری از این پروژه ها را دارد. پروژه هایی در قالب ماده 27 یا مشارکت عمومی و خصوصی.

به گفته رئیس اتاق ایران، محور سوم این است که به دلیل سابقه بد خصوصی‌سازی در ایران، بخش اعتماد آن آسیب دیده است، اما تلاش می‌کنیم با احیای بخش اعتماد خصوصی در اجرای موثرتر طرح تولید دارایی دولت مشارکت کنیم.