تردد کامیون های ایرانی در مرز بازرگان از سر گرفته شد

به گزارش اخبار اقتصادی، ترکیه در تاریخ 18 دی ماه بدون اطلاع قبلی، مالیات بر سوخت را به ازای هر لیتر 28 لیر برای رانندگان ایرانی وضع کرد.

یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی ایران نیز در توضیح این وضعیت گفت: ترکیه تصمیم گرفته است که مابه التفاوت قیمت سوخت را از رانندگان ایرانی دریافت کند، زیرا ایران سال هاست که مابه التفاوت سوخت را از رانندگان خارجی دریافت می کند و اکنون ترکیه خواهان اقدام متقابل است.

به گفته این مقام اتاق بازرگانی تنها رانندگانی که مابه التفاوت را پرداخت کنند اجازه ورود خواهند داشت. این تفاوت معادل 27 لیر برای هر لیتر گازوئیلی است که رانندگان از ایران خارج می کنند. اما راننده فقط پولی معادل هزینه سفر را حمل می کند و اگر این مبلغ را پرداخت کند دچار مشکل می شود.

وی همچنین اظهار داشت: وزارت راه باید به سرعت در این زمینه اقدام کند.

در همین راستا فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی ۲۷ دی ماه اعلام کرد که به رفع مشکل کامیون داران در مرز بازرگان ادامه می دهیم و در این خصوص رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و همه نهادهای مرتبط حضور دارند. به این موضوع از جمله وزارت نفت، ستاد مبارزه با قاچاق سوخت و سایر سازمان ها. همچنین وزارت امور خارجه به صورت جدی بر این موضوع نظارت دارد و نتایج نهایی در روزهای آینده اعلام خواهد شد.

دیروز 29 دی ماه پس از 12 روز همانطور که از سوی مسئولان مربوطه اعلام شد، مشکل کامیون داران ایرانی برطرف شد و تردد کامیون های ترانزیتی حامل کالاهای صادراتی از سر گرفته شد.

فرماندار ماکو چندی پیش از عادی بودن وضعیت تردد کامیون ها در گمرک بازرگان خبر داد.

وی همچنین اعلام کرده است که تصمیم اخیر ترکیه مبنی بر اعمال مالیات بر سوخت بر کامیون های ایرانی از 18 دی ماه موجب نارضایتی ناوگان حمل و نقل جمهوری اسلامی شده است که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و تدابیر استاندار، جلسات متعددی با حضور نهادها و سازمان های ذیربط در شهر و مرکز استان که در آن مقرر شد سوخت رانندگان به مقصد ترکیه به مبلغ 800 لیتر و به اروپا به میزان 800 لیتر معاف شود. 1400 لیتر. تایید شده است. علاوه بر آن بسته های حمایتی دیگری نیز تصویب شد.

ایسنا

رکنا

دکمه بازگشت به بالا