• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
3

تاکید بر ضرورت تسهیل تجارت در برنامه هفتم توسعه

  • کد خبر : 45087
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
تاکید بر ضرورت تسهیل تجارت در برنامه هفتم توسعه

اکو ایران: فعالان صادرات همواره خواهان رفع موانع بر سر راه صادرات غیرنفتی بوده اند. با وجود تلاش های صورت گرفته، این مشکلات همچنان پابرجاست. حالا رئیس جدید سازمان تجارت و توسعه قول داده در شورای عالی توسعه صادرات به آنها رسیدگی کند.

اخبار اقتصادی؛ رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر برنامه ریزی منسجم برای تحقق برنامه هفتم توسعه، بر ارائه پیشنهادات برای تسهیل در روند تجارت تاکید کرد.

دهقان دهنوی رئیس جدید سازمان تجارت و توسعه با اشاره به موانع و چالش های پیش روی صادرات غیرنفتی گفت: ضرورت برنامه ریزی منسجم برای دستیابی به اهداف کمی پیش بینی شده در قانون برنامه هفتم توسعه ضروری است. سازمان توسعه تجارت ایران در دوره جدید در نظر دارد تحلیلی جامع از حوزه تجارت صادرات غیرنفتی ارائه دهد.

دهنوی معتقد است: با پیگیری و طراحی راهکارهای اجرایی موثر و با همکاری دستگاه های اجرایی مرتبط در بخش صادرات و غیردولتی به ویژه اتاق های بازرگانی، معدن و صنایع کشاورزی، تعاونی ها و اصناف ایران، در کوتاه ترین زمان ممکن ممکن است با برگزاری کارگروه توسعه صادرات و شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی برخی از محدودیت ها و مقررات بازدارنده توسعه صادرات غیرنفتی رفع شود و اقدامات عملیاتی ادامه یابد اجرا شود. تحقق اهداف مورد انتظار برای صادرات خدمات با حمایت دستگاه های حاکمه به ویژه رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور.

بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در شصت و پنجمین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی ادامه داد: پیش بینی می شود جلسات شورای عالی صادرات بر اساس اولویت های اساسی بخش صادرات غیرنفتی متن مصوبات در دستور کار جلسه اصلی شورا قرار دارد.

سابقه تشکیل شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور و کمیسیون تخصصی آن به برنامه دوم توسعه برمی گردد که با تشکیل دبیرخانه شورا در سال 1376 و همزمان با آن آغاز شد. تشکیل دولت هفتم با بررسی مسائل و برنامه های حوزه صادرات غیرنفتی بجدیت.

مصوبات قبلی تشکیل شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی از برنامه دوم توسعه تا برنامه چهارم توسعه در قانون برنامه های پنجساله همراه با مقررات بسیار توسعه محور برای صادرات غیرنفتی پیش بینی شده بود. در حوزه صادرات و دولت های وقت اراده و عزم قابل قبولی برای حل مشکلات و چالش های حوزه صادرات غیرنفتی به ویژه در بخش های زیربنایی و پشتیبانی داشتند، اقدامات موثری انجام شد.

با انحلال شورای عالی در برنامه پنجم توسعه و با پیگیری های سازمان توسعه تجارت ایران، کارگروه صادرات جای خود را به اختیارات شورای قبلی داد و در طول سال های برنامه پنجم اقدامات انجام شد. مثبت اجرا شد. با همکاری دستگاه های اجرایی و بخش های غیردولتی به تصویب رسید.

شورای عالی صادرات بار دیگر با تصویب دولت و البته بدون اختیار و در حال حاضر با توجه به تشکیل دولت چهاردهم و پس از وقفه طولانی در جلسات شورای عالی صادرات به کار خود در برنامه ششم توسعه ادامه داد. و کمیته های کارشناسی و تخصصی مرتبط با عزم دولت فعالیت خود را آغاز کردند.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=45087

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.