• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
0

تاثیر قاچاق بر فرش دستباف ایران

  • کد خبر : 44889
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
تاثیر قاچاق بر فرش دستباف ایران

اکوایران: اخیراً به گفته فعالان صنعت فرش، قاچاق فرش افغانستان به ایران به موضوعی تبدیل شده است که می تواند به تولید و بازار فرش دستباف در ایران آسیب جدی وارد کند. این موضوع به تایید رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران می‌رسد.

اخبار اقتصادی؛ قالی های افغانستان که زمانی به صورت مخفیانه در ایران فروخته می شد، اخیرا به صورت علنی به فروش می رسد. البته قالی های هندی قبلا در بازار ایران دیده می شد. اما امروزه قاچاق فرش به یک چالش جدی در بازار ایران تبدیل شده است. مرتضی حاجی آقا میری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران با تایید این موضوع می گوید: در نمایشگاه های ایران عرضه می شود و یا فروش فرش قاچاق در بازار و شبکه های اجتماعی انجام می شود. این وضعیت قاچاق فرش افغانستان به ایران آسیب جدی به تولید و بازار فرش دستباف ایران وارد می کند.

النور توکلی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران، معتقد است که در جنگ نابرابر اقتصادی، فرش افغانستان برنده است نه فرش ایرانی. در گذشته، کالاهای قاچاق به صورت مخفیانه فروخته می شد. اما اکنون این فرش به صورت عمومی در بازار موجود است.

آقامیری البته می گوید: علاوه بر نظارت صنفی به دنبال توافق با پلیس امنیت اقتصادی هستیم تا راهکار عملیاتی برای جلوگیری از قاچاق در کشور پیدا شود.

توکلی تاکید می کند: صنف فرش دستباف حاضر است اطلاعات این افراد را در اختیار نهادهای قانونی قرار دهد. این قالیچه های قاچاق در مقایسه با فرش های ایرانی کیفیت برتر یا هنر خاصی ندارند. تنها مزیت آن رنگ و نقشه به روز شده اما با کیفیت بالا و قیمت پایین است.

حامد چمنرخ، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران نیز می گوید: اطلاعات کاملی از قاچاق فرش داریم. ما این شناخت را از مبدأ یعنی از تولید تا تولیدکنندگان تا ورودشان به مشهد داریم و این افراد شناسایی شده اند. از طرفی معتقدیم این مشکل با خرید و فروش در فروشگاه ها قابل حل نیست.

و ادامه می دهد: فرش سوختی نیست که با نیسان وارد کشور شود. محصولی حجیم است که با گاری جابه جا می شود. این محصول از مرز تایباد می آید اما برای ما مشخص نیست که چگونه در گمرک متوجه مشکل نمی شوند. این فرش از طریق شبکه ای از جاده های آسفالته وارد کشور می شود.

حمیدرضا زاویه الانواری رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش فارس می گوید: با ورود فرش افغانی به ایران، درآمد یک خانواده چهار نفره در استان فارس شش ماه به تاخیر می افتد. از طرفی فرش وارداتی بی کیفیت است و در رده قالی قرار می گیرد نه فرش.

وی در جمع فعالان صنعت در اتاق بازرگانی ایران حضور یافت. و می افزاید: قالی هندی قبلا به ایران وارد می شد و اکنون فرش افغانستان. الان هم ترخیص فرش در گمرک به بهانه چوپانی انجام می شود و این تقلب در اسناد گمرکی است. هشدارها باید داده شود تا مردم از مکان های معتبر خرید کنند.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=44889

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.