بیشترین رشد هفتگی به تتر رسید/ حباب طلا و سکه کاهش یافت
اکو ایران: تتر بیشترین افزایش هفتگی را در این هفته به ثبت رساند و در حالی که در ابتدای هفته زیر دلار تهران معامله می شد، در پایان هفته بالاتر از دلار آزاد قیمت گذاری شد.
دلار تهران در این هفته به کانال 79 هزار تومانی حمله کرد و دو بار شمع روزانه را در این محدوده بست و تا کانال 79 هزار تومان عقب نشینی کرد اما در نهایت نتوانست بیش از یک روز در کانال 79 هزار تومان بماند و بالا رفت کانال 80 هزار تام برگشت.
مرز 80 هزار تومانی مرز مهمی برای دلار تهران است که از نظر روانی شکست و تثبیت کم آن می تواند انتظارات افزایشی در بازار ارز را تعدیل کند، در نقطه مقابل مرز 82 هزار و 200 در نظر گرفته شده است. یک مقاومت بزرگ برای دلار تهران که در برابر معامله گران صعودی مقاومت کرده است و شکست و تثبیت بالای آن نشانه خوبی برای بازار ارز نیست.
دلار تهران این هفته در محدوده 79 هزار و 960 تومان شروع به معامله کرد، کمترین قیمتی که تجربه کرد در محدوده 79 هزار و 130 تومان بود، تا مرز 81 هزار و 700 تومان بالا رفت و در نهایت در محدوده دیو به پایان رسید. 81 هزار و 400 تومان. عملکرد دلار در این هفته حدود هفت دهم درصد بود، اما تتر که کمترین عملکرد را در هفته گذشته داشت، در این هفته بیشترین عملکرد را در بازار ارز داشت و رشد 2.54 درصدی را به ثبت رساند. عقب افتاد، آفست دلار و عملکرد بهتر از دلار.
تفاوت دلار آزاد با نیما چیست؟
دلار نیما در هفته جاری رشد دو برابری را نسبت به دلار آزاد ثبت کرد و همین امر باعث شد اختلاف دلار نیما و آزاد (تفاوت نیما و آزاد تقسیم بر نرخ دلار آزاد) به هفده درصد برسد. با یک درصد کاهش نسبت به مدت مشابه در هفته گذشته. طبق اعلام بانک مرکزی حدود ده روز دیگر پرونده سامانه نیما بسته و سامانه معاملات ارزی جایگزین آن می شود. از آنجایی که دلار نیما با نرخ سامانه پولی تجاری معامله می شود، مابه التفاوت دلار نیما و آزاد کاهش یافته و بین 16 تا 20 درصد در نوسان بوده است.
نوسانات نامنظم طلا و سکه.
طلا و ارز در این هفته روند ثابتی نداشتند، اونس طلا رشد 1.5 درصدی را به ثبت رساند اما با وجود رشد طلا و دلار در سطح جهانی، قیمت طلا و ارز در این هفته رشد چندانی نداشت و حتی امامی هم رشد چندانی نداشت. سکه و ربع سکه در این هفته کاهش قیمت داشت، طلای مذاب بیشترین رشد را ثبت کرد و 1.09 درصد افزایش داشت اما رشد کم آن حباب طلای مذاب را تا محدوده دهه 90 هزار تومان کاهش داد. با توجه به عدم رشد قیمت سکه امامی، حباب سکه امامی در این هفته تا محدوده 10 درصد کاهش یافت و حباب ربع سکه نیز در محدوده 38 درصد قرار گرفت.
هیجان بازار فارکس هنوز تمام نشده است
معاملهگران مدتهاست که حباب درهم را برای تعیین قیمتهای روزانه بررسی کردهاند، زیرا درهم نشاندهنده تقاضای اساسی برای ارز و نماینده تقاضای تجاری است. نرخ دلار آزاد از نرخ دلار حباب دار درهم به دست می آید.
میانگین حباب درهم در این هفته در محدوده 622 تومان نزدیک به میانگین ماهانه حباب درهم بود، اما از میانگین سه و شش ماهه بالاتر است و نشان می دهد که هیجانات هیجانی کوتاه مدت هنوز نرفته است. خسته شده است و برای بازگشت آرامش به بازار ارز لازم است حباب درهم نزدیک به میانگین شش ماهه خود تثبیت شود.
درهم جلوتر از دلار حرکت کرد
بانک مرکزی اخیراً درگاه پرداخت صرافیهای ارزهای دیجیتال را مسدود کرد، زیرا معتقد بود حجم معاملات در بازار ارزهای دیجیتال به نوسانات پولی در بازار ارز دامن میزند، این مشکل باعث شد تتر زیر دلار تهران معامله شود. تحلیل اکوایران نشان می دهد که اختلاف قیمت دلار آزاد و تتر در این هفته از محدوده منفی 850 تومان آغاز شد و در پایان هفته تا محدوده مثبت 890 تومان افزایش یافت. حباب درهم در این هفته نوسانات کمتری نسبت به تتر داشته و بین 190 تا 929 تومان در نوسان بوده است. کاهش حباب درهم و ثبات رفتار دلار می تواند انتظارات صعودی بازار ارز را در این مقطع خنثی کند. به طور کلی، کاهش حباب درهم تنیده برای کاهش فشار بر بازار فارکس ضروری است.
منبع: اکو ایران