به گزارش اخبار اقتصادی؛ بر اساس اطلاعات اعلام شده از سوی سازمان تجارت جهانی (WTO)، 11 صادرکننده بزرگ جهان در سال گذشته 12.8 تریلیون دلار کالا صادر کرده اند که این رقم بالاتر از کل صادرات سایر کشورهای جهان معادل 12.1 میلیارد دلار است.
بر اساس آمار اعلام شده، چین با 3.6 تریلیون دلار، 14 درصد از کل صادرات جهان، در صدر فهرست صادرکنندگان جهان قرار دارد و از سال 2009 تاکنون بزرگترین صادرکننده کالا در جهان است.
در سال 2022، چین موفق شد به بالاترین ارزش صادرات در صادرات (انواع تلفنها از جمله گوشیهای هوشمند، رایانهها، دستگاههای خواندن نوری شامل ریدرها، مدارهای مجتمع، دیودهای انرژی خورشیدی و نیمهرساناها) دست یابد.
مکزیک بزرگترین شریک تجاری ایالات متحده است
بر اساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، چین تا همین اواخر روابط تجاری مهمی با اتحادیه اروپا و ایالات متحده، دو بازار بزرگ کالایی جهان، برقرار کرده بود. با این حال، تنش های ژئوپلیتیکی و تجاری اخیر باعث شده است که چین جایگاه خود را به عنوان بزرگترین شریک تجاری ایالات متحده در سال 2023 از دست بدهد.
مکزیک اکنون به عنوان بزرگترین شریک تجاری و بزرگترین فروشنده کالا از چین پیشی گرفته است. این تغییر در پویایی تجارت بخشی از تلاش گستردهتر ایالات متحده برای واردات کالا از فواصل نزدیکتر به کشور و کاهش وابستگی به رقبای ژئوپلیتیکی است.
ایالات متحده خود دومین صادرکننده بزرگ کالا در جهان است که سالانه بیش از 2 تریلیون دلار صادرات دارد. کانادا بزرگترین خریدار صادرات ایالات متحده در سال 2022 بود که 17 درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داد و پس از آن مکزیک، چین، ژاپن و بریتانیا قرار گرفتند. صادرات اصلی ایالات متحده نفت تصفیه شده، گاز نفتی، نفت خام، خودرو و مدارهای مجتمع است.
بهترین ها از نظر منطقه ای.
از نقطه نظر منطقه ای، آسیا با بیش از 36 درصد از کل صادرات جهان بر بازار تجارت جهانی تسلط دارد و پس از آن اروپا با 34 درصد قرار دارد. در حالی که تولیدات و محصولات فناوری از عمده صادرات کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکای شمالی است، کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی عمدتاً کالاهایی مانند نفت، طلا، الماس، کاکائو، الوار و فلزات گرانبها را صادر می کنند.
بر اساس این گزارش، تجارت بینالملل در آغاز قرن بیست و یکم به سرعت رشد کرد و از 15.6 تریلیون دلار در سال 2001 به 40.7 تریلیون دلار در سال 2008 رسید. اما از آن زمان تاکنون، سیاستهای تجاری حمایتی مانند مالیات بر کالاهای خارجی و سهمیه واردات 663 مورد افزایش یافته است. درصد در نتیجه، سهم تجارت جهانی از تولید ناخالص داخلی که در سال 2008 به اوج خود رسیده بود، رو به کاهش بوده است.
با وجود کاهش وابستگی متقابل و یکپارچگی بسیاری از کشورها در دوران پس از کرونا، صادرات جهانی بین سالهای 2020 تا 2030 به رشد خود ادامه داده است و طبق دادههای بانک چندملیتی استاندارد چارترد، با رشد 70 درصدی در سال 2030 به 29.7 تریلیون رسیده است. دلار دریافت خواهند کرد.
منبع: اکوایران