روانشدنیا افزود: اگر در شرایط فعلی نرخ ارز را ملاک قرار دهیم، خواهیم دید که بازار املاک و مستغلات نسبت به قبل از سال 2016 و شروع جهش قیمت تفاوت معنی داری وجود ندارد. در سالهای اخیر میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران به طور معمول بین 1000 تا 1700 دلار بوده و در حال حاضر از این محدوده فراتر نرفته است. بنابراین نمی توان امید واهی به کاهش شدید قیمت مسکن داشت.
این کارشناس بازار مسکن با تایید اینکه رسیدن به ثبات در بازار مسکن نیازمند برنامه ریزی در میان مدت و بلندمدت است، گفت: مصرف کنندگان متقاضی هر زمان که توانایی خرید آپارتمان را داشته باشند از خرید آپارتمان دریغ نمی کنند و این کار درستی است. . چرا که در اقتصاد کشورمان همیشه تورم داریم و مصرف کننده می تواند از شرایط رکودی در بازار املاک استفاده کند.
روانشدنیا با اشاره به عدم ارائه آمار قیمت خانه وی در ماه های اخیر تصریح کرد: از آنجایی که اطلاعات موثقی از قیمت ها نداریم باید به وضعیت کلی بازار مراجعه کنیم. حدود دو ماه پیش قیمت مسکن در تهران کاهش یافته است. فروشندگانی که فروش را متوقف کرده اند، مایل به عرضه هستند. البته حجم عرضه آنقدر زیاد نیست که باعث افت شدید قیمت شود. می توان گفت اکثر افراد پول لازم را برای آپارتمان های تخفیف دار ارائه می دهند.
وی تاکید کرد: بازارهای موازی مانند مسکن، خودرو، ارز و طلا به ثبات رسیده است. البته ممکن است بازار خودرو به دلیل واردات و افزایش تولید با افت قیمت قابل توجهی مواجه شده باشد، اما همچنان در بازار مسکن با افت جزئی مواجه هستیم و همه چیز به شرایط ماه های آینده بستگی دارد. شاید در پاییز ارزیابی بهتری از بازار املاک داشته باشیم.
این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: در حال حاضر بازار مسکن در حالت انتظار است. دولت همچنین سیاست هایی را برای مهار نقدینگی اتخاذ کرده است. ساخت و ساز از زمان روی کار آمدن وزیر جدید راه و شهرسازی با جدیت بیشتری دنبال شده است. بازارهای موازی نیز در رکود هستند. بنابراین مجموع عوامل آن نبض را به فعالان اقتصادی می دهد که فعلاً باید منتظر بمانند.
ایسنا