به گزارش اخبار اقتصادی، در آستانه هفته جدید، دنیای مالی خود را برای یک سری جلسات بانک مرکزی آماده می کند، جایی که انتظار می رود فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا افزایش بیشتری نرخ بهره را اعلام کنند، در حالی که انتظار می رود بانک ژاپن موقعیت فعلی خود را حفظ کند. این، همراه با افزایش در بازارهای سهام ایالات متحده و نگرانی در مورد عرضه نفت، نوید یک هفته پرنوسان را برای بازارها می دهد.
فدرال رزرو در پایان آخرین نشست سیاست خود در روز چهارشنبه تقریباً به طور قطع دوباره نرخ بهره را افزایش خواهد داد. انتظار می رود این اقدام جدیدترین افزایش در چرخه انقباض بانک باشد که در مارس 2022 برای مبارزه با تورم فزاینده آغاز شد. با این حال، تحلیلگران گلدمن ساکس پیشنهاد می کنند که فدرال رزرو ممکن است تصمیم بگیرد که بیشتر از آنچه بازار به آن اشاره کرده است، سازگارتر بماند.
همچنین انتظار می رود بانک مرکزی اروپا (ECB) در نشست بعدی خود در روز پنجشنبه، نرخ بهره را 25 واحد پایه دیگر افزایش دهد. با توجه به اینکه تورم منطقه یورو هنوز بسیار بالاتر از هدف 2 درصدی بانک مرکزی اروپا است، این بانک نشان داده است که هنوز «زمینه بیشتری برای پوشش وجود دارد». اکنون سوال کلیدی این است که چند افزایش بیشتر مورد نیاز است و چقدر باید نرخ های بالا را حفظ کرد تا تورم به هدف بازگردد. و این سوالی است که خریداران یورو با خوش بینی به آن پاسخ داده اند، زیرا در هفته گذشته شاهد رشد یورو و عبور از مرز 1.10 به ازای هر دلار آمریکا بودیم.
در همین حال، بانک مرکزی ژاپن (BoJ) این هفته در کانون توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است زیرا گمانه زنی ها در مورد اینکه سیاست گذاران می توانند موضع پولی فوق العاده سست خود را در میان افزایش فشار قیمت ها تشدید کنند، افزایش یافته است. علیرغم افزایش دوباره دلار در برابر ین، به نظر می رسد بانک مرکزی آمریکا ممکن است در حال حاضر به محرک های پولی عظیم خود ادامه دهد.
تصمیم فدرال رزرو پس از گزارشهای سه ماهه خوب بانکها و انتظارات برای گزارشهای قوی از سوی شرکتهای بزرگ فناوری، میتواند آزمون بزرگی برای بازارهای سهام در این هفته باشد و همانطور که اشاره شد، انتظار میرود فدرال رزرو در تهاجمیترین چرخه انقباضی خود در دهههای اخیر، آخرین افزایش نرخ بهره را انجام دهد. در همین حال، روز سه شنبه، شرکت آلفابت یا صاحب امتیاز گوگل و مایکروسافت قرار است گزارش های خود را به پیشخوان ارسال کنند. اما جنبه روشن ماجرا این است که سرمایه گذاران ایده “فرود نرم” را از سرد شدن اقتصاد متورم طی دو سال گذشته پذیرفته اند و این باور که فدرال رزرو به پایان چرخه انقباض خود نزدیک می شود، سهام را در هفته های اخیر افزایش داده است.
در مورد طلا، صندوق سرمایه گذاری طلای SPDR (GLD) بازده کل 6.32 درصد و بازده مازاد 0.98 درصد داشته است. نوسانات ETF 14.17 درصد با نسبت شارپ 0.069 است. ETF در صرافی ARCA فهرست شده است. اخبار اخیر حاکی از آن است که قیمت طلا در حال نوسان بوده است و برخی از تحلیلگران معتقدند که بازار با کاهش عرضه شروع به قیمت گذاری کرده است. انتظار می رود عرضه جهانی کاهش یابد که می تواند در هفته های آینده تشدید شود. افزایش ریسک های ژئوپلیتیکی نیز ممکن است بر قیمت ها تأثیر بگذارد. از سوی دیگر، پایان سیاست های انقباضی افق روشنی را برای طلا ترسیم می کند. شاید به همین دلیل است که سرمایه گذاران بلندمدت با وجود نوسانات منفی کوتاه مدت، موقعیت خود را حفظ می کنند.
در نهایت، قیمت نفت در میان نگرانی ها در مورد چشم انداز عرضه افزایش یافت. قیمت ها در روز جمعه نزدیک به 2 درصد افزایش یافت و چهارمین افزایش هفتگی متوالی خود را به ثبت رساند، که به دلیل افزایش شواهد مبنی بر کمبود عرضه در ماه های آینده و افزایش تنش ها بین روسیه و اوکراین که می تواند بر عرضه بیشتر تأثیر بگذارد، تقویت شد. با این حال، با نگاهی به عملکرد ضعیف چین و فرود نرم اقتصادهای غربی، نمیتوان انتظار داشت که قیمتها حتی در میان مدت به سه رقمی بازگردند.
علی مرتضوی، مدیر تحقیقات شرکت بین المللی اینوسلو – ادامه مطلب را اینجا ببینید.
منبع: اکوایران