• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
7

اهداف ترانزیت دریایی با حداقل امکانات؛ بار 400 میلیون نفر را با چه شرایطی به دوش بکشید

  • کد خبر : 39624
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۳
اهداف ترانزیت دریایی با حداقل امکانات؛  بار 400 میلیون نفر را با چه شرایطی به دوش بکشید

اکوایران: صادرات دریایی به عنوان یکی از ارکان کلیدی اقتصاد کشور با چالش های زیادی در سه حوزه ناوگان و کشتیرانی، بنادر و سیاست ها و قوانین مرتبط با آن مواجه است. مشکلاتی که کسب و کار از این طریق را به چالشی برای کارآفرینان تبدیل کرده است.

اخبار اقتصادی؛ به گفته فعالان اقتصادی در حوزه ناوگان و کشتیرانی، فرسودگی ناوگان، نبود ناوگان مناسب، ظرفیت ناکافی ناوگان با حجم صادرات و ناکارآمدی سیستم حمل و نقل چندوجهی از مهمترین موانع آن است. مشکلات و ناکارآمدی‌های این مسیر مهم تجاری مبتنی بر برنامه‌ریزی است، ایران در تلاش برای تبدیل شدن به بندر ترانزیتی منطقه و جابه‌جایی محموله‌های حداقل 400 میلیون نفری است، طرحی که به دلیل حداقل امکان تحقق آن با مشکلاتی مواجه شده است. صدرالدین نیاورانی، نایب رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران، در خصوص کمبود امکانات در حوزه دریایی، گفت: سازمان کشتیرانی تنها 200 کانتینر یخچال دار برای حمل فرآورده های فاسد شدنی دارد که بیش از 50 کانتینر را تشکیل می دهد درصد از صادرات و واردات ما، بخشی از آنها فرسوده و غیرقابل استفاده است.

در این جلسه محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون صادرات خانه ایرانیان نیز شرایط ویژه ای را که کشتیرانی ایران برای صادرکنندگان در نظر گرفته است، مورد تاکید قرار داد و تاکید کرد: صادرکنندگانی که در حوزه کشتیرانی فعالیت می کنند، مشکلات جدی در حوزه صادرات دارند بخش کانتینر یخچالی و چه بخش غیر یخچالی دارید؟

وی افزود: متولیان حمل و نقل دریایی برای این مشکلات راهکارها و پیشنهاداتی دارند اما به نظر می رسد صادرکنندگان اطلاعات کمی از خدمات حمل و نقل دریایی دارند و اطلاع رسانی در این زمینه به خوبی انجام نشده است.

نبود امکانات برای کاهش هزینه صادرکنندگان

نایب رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه سازمان کشتیرانی امکانات زیادی در بندرعباس و بوشهر ندارد که بتواند هزینه های صادرکننده را کاهش دهد.

به گفته نایب رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران، بنادر کشور فاقد امکانات هستند، این در حالی است که بر اساس برنامه ریزی، ایران باید به بندر ترانزیتی منطقه تبدیل شود و بار حداقل 400 میلیون نفر را جابجا کند.

وی با بیان اینکه اتاق ایران آمادگی مشارکت در ساخت اسکله های مناسب در بنادر را دارد، گفت: آمادگی داریم در جلسات مشترک مشکلات مربوط به نوسازی امکانات لجستیکی را شناسایی و در حل آنها سرمایه گذاری و مشارکت کنیم.

با فعال کردن خطوط شناور مشکل را کاهش دهید

در ادامه این جلسه معاون توسعه بازار گروه کشتیرانی ایران با تشریح توانمندی ها و امکانات سازمان کشتیرانی گفت: حمل و نقل درب منزل یکی از خدمات مهم ما به صادرکنندگان است. به این ترتیب با ایجاد مرکزی در خود محموله می توانیم کالا را از کارخانه به مقصدی در کشور دیگر حمل کنیم و در کشور مقصد نیز این رویه قابل انجام است. با اجرای این طرح مشکل تجار. در بندر و روند ترخیص کالا از گمرک کاهش خواهد یافت. امیر بیات در خصوص راه اندازی خطوط شناور در قاره آفریقا نیز خاطرنشان کرد: خطوط جدیدی برای تردد به نقاط مختلف قاره آفریقا راه اندازی شده است و کشتی های ما هر 25 روز یک بار در این مسیر تردد می کنند.

معاون توسعه بازار گروه کشتیرانی ایران همچنین به مشکل توقف طولانی مدت کشتی ها در بنادر روسیه اشاره کرد و اظهار داشت: با اقداماتی که انجام دادیم سرعت کار را به نحو مطلوبی برای فعال سازی مسیر کریدور شمال افزایش دادیم . .

ارسال کانتینری به چین تقریبا رایگان است

محمدرضا احمدی زاده مدیرعامل شرکت کانتینری سازمان کشتیرانی نیز اظهار کرد: کشتیرانی با وجود محدودیت ها خطوط خود را با نکات مختلف باز نگه داشته است به طوری که در فرودین امسال رشد 38 درصدی داشته است. میزان حمل و نقل محموله های صادراتی نسبت به مدت مشابه سال قبل. رقم منفی حمل و نقل محصولات پتروشیمی است.

وی با اشاره به خدمات حمل و نقل به صادرکنندگان با هدف رقابت پذیری بیشتر آنها، ادامه داد: سازمان کشتیرانی برای برخی کالاهای صادراتی که قیمت بالایی ندارند از جمله مصالح ساختمانی، سرامیک و طیف وسیعی از محصولات صادراتی، بسته های تخفیفی در نظر گرفته است. رقابت با رقبای خارجی را برای صادرکنندگان ما تسهیل می کند.

وی با بیان اینکه حمل و نقل ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۳ درصد رشد داشته است، افزود: هزینه حمل کانتینرهای ۴۰ فوتی ما در مسیر چین تقریبا رایگان است.

احمدی زاده افزود: یکی دیگر از خدماتی که به صادرکنندگان ارائه می کنیم، بیمه کالاهای صادراتی توسط کشتیرانی ایران به صورت رایگان است. هر کانتینر صادراتی 20 فوتی معادل 10 هزار دلار و 40 فوتی معادل 20 هزار دلار بیمه شده است و بازرگانان در صورت بیشتر بودن ارزش کالای صادراتی خود می توانند مابه التفاوت را پرداخت کنند.

وی همچنین از خرید بیش از 400 نوع کانتینر یخچالی خبر داد و گفت: در زمینه نوسازی و توسعه پیشرو بودیم و ناوگان خود را تا حد امکان به روز و نوسازی کردیم.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=39624

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.