اکوایران: آخرین گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که تورم نقطهبهنقطه تولیدکنندگان گروه خدمات در خرداد ماه امسال نسبت به اردیبهشت ماه افزایش یافته است.
اخبار اقتصادی، خدمات بزرگترین بخش اقتصاد ایران است که بیش از 50 درصد از شاغلان کشور را در خود جای داده است. همچنین بیش از نیمی از تولیدات کشور در این بخش تولید می شود. یکی از شاخص های مهم مربوط به خدمات در سمت تولید، تورم تولیدکننده است. این شاخص نشان می دهد که قیمت خدمات در زمان تولید و قبل از رسیدن به بازار مصرف چند درصد تغییر کرده است. بنابراین تورم تولیدکننده بازتابی از رشد هزینه است.
آخرین گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه تولیدکننده در گروه خدمات در خرداد ماه امسال نسبت به اردیبهشت ماه کاهش یافته اما نرخ نقطه به نقطه این شاخص افزایش یافته است. تورم سالانه تولیدکننده نیز روند نزولی را دنبال کرده است.
افزایش نرخ رشد هزینه های تولید در میان مدت.
تورم ماهانه تولیدکننده نشان می دهد که هزینه تولید خدمات در هر ماه نسبت به ماه قبل چقدر تغییر کرده است. این نرخ از 5.4 درصد در اردیبهشت ماه سال جاری به 4.5 درصد در خرداد کاهش یافته است. لازم به ذکر است که کاهش تورم تولید به معنای کاهش هزینه های تولید نیست، بلکه نشان می دهد که هزینه ها با سرعت کمتری نسبت به اردیبهشت افزایش یافته است. در میان مولفه های گروه خدمات، بیشترین تورم ماهانه تولیدکننده مربوط به «فعالیت های تخصصی، علمی و فنی» با نرخ 8.6 درصد و کمترین میزان مربوط به «تامین آب و مدیریت پسماند» با تورم صفر بوده است.
از سوی دیگر تورم تولیدکننده نقطه به نقطه افزایش یافته است. این نرخ در اردیبهشت ماه سال جاری 39.9 درصد بود اما در خرداد به 46.2 درصد افزایش یافت. به عبارت دیگر هزینه تولید خدمات در خرداد ماه امسال نسبت به خرداد ماه سال گذشته 46.2 درصد افزایش یافته که نسبت به اردیبهشت ماه سریعتر است.
بیشترین تورم نقطه به نقطه تولیدکنندگان در خرداد ماه امسال مربوط به بخش «تامین آب و مدیریت پسماند» بوده که متاثر از افزایش موقت هزینه ها در ماه های گذشته است.
در نهایت تورم سالانه تولیدکننده نیز از 49.8 درصد به 48.7 درصد کاهش یافته است. در بین اجزای گروه خدمات، بیشترین رشد سالانه هزینه های تولید 70 درصد بوده که مربوط به «اقدامات اقامتی و غذایی» است.
منبع اکو ایران