اخبار اقتصادی از اصفهان؛ معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه باید توجه ویژه ای به بهینه سازی مصرف سوخت در کشور شود، گفت: روزانه 130 میلیون لیتر سوخت در کشور مصرف می شود. ، که عدد بسیار بالایی است. برای صرفه جویی در مصرف انرژی باید برنامه هایی در این زمینه نوشته شود.
جلیل سالاری افزود: مصرف خودروهای تولید داخل نسبت به سال قبل افزایش یافته است و این موضوع از کارت سوخت مشهود است. با وجود تولید خودروهای جدید، همچنان با مصرف سوخت بالا مواجه هستیم، وضعیتی که باید برای آن ساماندهی و برنامه ریزی شود.
وی در خصوص اجرای طرح های بهینه سازی در پالایشگاه اصفهان گفت: در بازدید اخیر مدیران محیط زیست از پالایشگاه اصفهان، ارزیابی و تسهیل در صدور مجوز پروژه های پتروپالایشگاه اصفهان انجام شد. در برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که طرح های ارتقای کیفی باید در پالایشگاه های کشور اجرا شود، بنابراین این طرح ها باید در پالایشگاه اصفهان نیز اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه طرحهای بهینهسازی پالایشگاه اصفهان انجام میشود و بسیاری از مشکلات زیستمحیطی برطرف میشود، گفت: به همه پالایشگاهها محول کردهایم که طرحهای ارتقای کیفی اجرا شود و سهامداران ۴۰ درصد سود پالایشی آن را دریافت کنند. این.
سالاری با اشاره به اینکه پروژه های کیفی فرآورده در اصفهان از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده و در حال اجراست تصریح کرد: این طرح ها در سایر پالایشگاه های کشور در حال اجراست. نتیجه این بهبود کیفیت این است که محصولات تولید شده توسط پالایشگاه ها مطابق با استانداردهای جهانی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: با ارتقای طرح های کیفی، از این پس مشکلی برای نفت کوره نخواهیم داشت و زمانی که در شرایط عدم تعادل قرار بگیریم، قطعا سوخت مایع جایگزین می شود.
معاون وزیر نفت مشکل کنونی کشور را مصرف بی رویه سوخت عنوان کرد و افزود: همانطور که در حوزه مدیریت تولید باید در حوزه مدیریت مصرف نیز توجه و راهکار اندیشیده شود.
سالاری با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان روزانه 380 هزار بشکه بنزین تولید می کند، افزود: هر یک از پالایشگاه های کشور بر اساس رسالت ذاتی خود محصول تولید می کنند و هیچ کدام مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس بار یکسانی را حمل نمی کنند. تولید 450 هزار بشکه و پالایشگاه آبادان 500 هزار بشکه است و همه این محصولات در کشور توزیع می شود، این 10 پالایشگاه عرضه و تقاضای کشور را تامین می کنند و هر کدام در قالب پالایشگاه ظرفیت خود مشغول به کار هستند.
وی تاکید کرد: حوزه توزیع و تولید محصولات در پالایشگاه ها متناسب با توزیع و شرایط اقلیمی کشور انجام می شود، بنابراین پالایشگاه اصفهان سهمیه خود را تولید می کند و پالایشگاه های دیگری هم هستند که سهمیه بیشتری دارند. در حال حاضر پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیش از 45 میلیون مورد نیاز کشور را تامین می کند و بیش از 30 درصد بنزین کشور در این پالایشگاه تامین می شود، بنابراین طبق الگوی مشاهده شده در این پالایشگاه، هر یک از پالایشگاه ها دارای یک سبد هستند. در حال حاضر بخشی از کشور را تولید می کنند و هیچ پالایشگاهی برای دیگری بار ندارد.
معاون وزیر نفت ادامه داد: شرایط مدیریت پروژه در پالایشگاه اصفهان از بدو ورود مدیرعامل جدید تغییرات زیادی کرده است و خوشبختانه اقدامات خوبی برای تسریع در پروژه ها انجام شده و در حال انجام حمایت های لازم در این زمینه هستیم تا اینکه این پروژه ها تکمیل شده و در زمان مقرر تکمیل می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: به صورت ماهانه و دوره ای برنامه ها و طرح های پالایشگاه های کشور در جلسه ای با حضور مدیران کل و مدیران پروژه ها مورد ارزیابی قرار می گیرد و مشکلات و چالش های مطرح شده در این طرح بررسی می شود. کارگروهی تشکیل می شود و بر این اساس راهکارهایی ارائه می شود.
اصفهان/بهمن راعی
منبع رکنا