استارلینک در بین ایرانیان محبوب شد 100000 کاربر ایرانی از اینترنت ایلان ماسک استفاده می کنند/ هشدار مهم درباره فیلترشکن رایگان

اخبار اقتصادی: کیفیت اینترنت در ایران عاملی برای روی آوردن بسیاری از کاربران به اینترنت استارلینک شده است.

اخبار اقتصادی، موضوع سرعت و کیفیت اینترنت در ایران از دیرباز مورد توجه محافل و رسانه های رسانه ای قرار گرفته است و کاربران همچنان با چالش های اساسی و مهم در این زمینه مواجه هستند. موضوعی که در نشست ارائه چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران نیز به آن اشاره شد.

نیما قاضی، مدیرعامل انجمن تجارت الکترونیک تهران در این نشست که صبح امروز (دوشنبه 26 دی ماه) برگزار شد، گفت: این گزارش چهارمین گزارش از کیفیت اینترنت در ایران است. لازم به ذکر است این اولین گزارشی است که در دوره جدید منتشر می شود و امیدواریم در دولت جدید فضا تغییر کند. به نظر می رسد دولت با آنچه اعلام می کند موافق است و به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت در کشور است و این باعث دلگرمی است. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که اینترنت بستر اصلی است که ما بر روی آن فعالیت می کنیم و کیفیت خوبی ندارد و وظیفه خود می دانیم که این موضوع را پیگیری کنیم.

جیلبریک دستگاه ها را به زامبی تبدیل می کند

در ادامه این جلسه پوریا پیرحسینلو رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک با بیان اینکه این گزارش به بررسی فصل تابستان و پاییز می پردازد، اظهار داشت: حوادثی که در ابتدای دی ماه سال جاری رخ داد اقداماتی از جمله رفع محدودیت ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: بر اساس ترافیک داخلی، استفاده از اینترنت ماهواره ای در ایران از ابتدای سال 2024 افزایش چشمگیری داشته است و در حال حاضر بیش از 30 هزار استارلینک در ایران فعال است و بر اساس برآوردها بیش از 100 هزار کاربر از این 30 هزار نقطه استفاده می کنند. ایرانی ها به دلیل استفاده از فیلترهای رایگان به عامل اصلی آلودگی شبکه تبدیل شده اند، آلودگی های شبکه را بازتولید می کنند و دستگاه ها را به زامبی تبدیل می کنند. هنگامی که چیزی بدون دلیل موجه محدود می شود و استفاده از فایروال افزایش می یابد، حملات افزایش می یابد.

پیر حسینلو تاکید کرد: از چالش های پیش روی اینترنت در ایران به سه مورد محدودیت ها، تحریم ها و مشکلات در شبکه دسترسی می توان اشاره کرد. یکی از اقدامات خوب دولت قبل تلاش برای حل مشکل سوم یعنی شبکه دسترسی بود اما همانطور که می دانیم این مسائل زمان بر است. ناگفته نماند که در 6 ماه گذشته اتفاقات خوبی افتاده است که می توان از آنها برای حل مشکل IPV6 و بازگشایی مجدد سیستم شفافیت مشکلات اینترنت استفاده کرد که اتفاق بزرگی بود.

رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تصریح کرد: در خصوص وقفه ها باید گفت که قطعی های موقتی به دلیل قطع شدن لینک های بین المللی در ماه های اخیر رخ داده که جزئیات آن از سوی زیرساخت اعلام شده است. شرکت ارتباطات. قطعی دوم به دلیل حملات DDoS بود که خوب بود و سیستم شفاف سازی در این مورد بازگشایی شد و دیگری قطعی اینترنت موبایل به دلیل قطع برق بود.

ایران از نظر کیفیت اینترنت در بین 100 کشور جهان در رتبه 98 قرار دارد

اما وضعیت نه چندان مطلوب اینترنت در کشور در سال های اخیر موضوعی است که نیازمند اقدامات موثر و به روز است. چرا که ایران هنوز جایگاه خوبی در رتبه بندی کیفیت و سرعت اینترنت در جهان ندارد.

بر اساس چهارمین گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران، ایران در بین 100 کشور برتر دنیا از نظر کیفیت اینترنت در رتبه 98 قرار دارد. ایران پس از کوبا و ترکمنستان در رده سوم جدول قرار دارد.

علاوه بر این، ایران و چین با بیشترین دامنه فیلتر شده در صدر این جدول هستند.

منبع: اکو ایران

دکمه بازگشت به بالا