• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
5

اخبار مهم در مورد نرخ سود بانکی/افزایش سود بانکی؟

  • کد خبر : 26925
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۵:۲۳
اخبار مهم در مورد نرخ سود بانکی/افزایش سود بانکی؟

شورای پول و اعتبار نرخ جدید سود سپرده های بانکی را در بهمن ماه سال گذشته اعلام کرد. بر اساس بخشنامه مذکور، سقف نرخ سود سپرده های بانکی برای سپرده های کوتاه مدت 5 درصد، سه ماهه 12 درصد، شش ماهه 17 درصد، یکساله 20.5 درصد، دو ساله 21.5 درصد و در بخشنامه مذکور تعیین شد. 22.5 درصد برای سه سال.

اما روایت بانک ها چیز دیگری است. تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که برخی بانک‌ها بخشنامه سود سپرده‌های بانکی را تصویب کردند. اتفاقی که پیش از این در بازار پول تجربه شده بود.

بر اساس این گزارش، در حالی که بالاترین نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار برای سپرده های سه ساله ۲۲.۵ درصد است، شعب یکی از بانک های خصوصی برای سپرده گذاران خود سود ۲۳ درصدی در نظر گرفته اند. این بانک به سپرده گذارانی که بیش از یک میلیارد تومان سپرده گذاری می کنند 24 درصد سود می پردازد.

این بانک برای مشتریان خود پیشنهاد دارد؛ که سپرده گذاران می توانند پس از یک ماه سپرده خود را برداشت کنند.

بر اساس این تحقیقات میدانی یکی دیگر از بانک های خصوصی می گوید سود سالانه سپرده ها 22 درصد است.

وقتی کارمند این شعبه به مصوبه بهمن ماه شورای پول و اعتبار ارجاع می شود، پاسخ می دهد: این بخشنامه تا خرداد ماه جاری بوده و از آن زمان تغییر کرده است.

یک بانک خصوصی دیگر نیز مصوبه نرخ سود سپرده را به تصویب رساند و این بانک نیز برای سپرده های تا سقف 100 میلیون تومان سود 18 درصد و برای سپرده های بالای 100 میلیون تومان سود 22.5 درصد تا زمانی که سپرده یک ماه در حساب بماند پرداخت کرد. . .آن را انجام می دهد.

به گفته یکی از کارکنان این شعبه، مصوبه بهمن ماه مدتی پس از ابلاغ لغو شد.

پرداخت سود 18 تا 23 درصد با پیشنهاد انصراف یک ماهه در حالی که طبق بخشنامه بهمن ماه سود سپرده های کوتاه مدت فقط 5 درصد تعیین شده بود.

سقف نرخ بهره سالانه برای سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت

بر اساس این گزارش، بر اساس بخشنامه بانک مرکزی ابلاغی به شبکه بانکی در تاریخ 20 بهمن ماه 1401 سقف نرخ سود سالانه سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت به شرح زیر است:

سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی: 5 درصد / سپرده سرمایه گذاری ویژه کوتاه مدت سه ماهه: 12 درصد / سپرده سرمایه گذاری ویژه کوتاه مدت شش ماهه: 17 درصد / سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سررسید یک ساله: 5.20 درصد / سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سررسید 2 ساله: 5 21% / سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سررسید سه ساله: 22.5%.

نرخ سود قراردادهای غیرمشارکتی بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی حداکثر 23 درصد و نرخ سود مورد انتظار قراردادهای تعاونی قابل درج در قرارداد بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با مشتریان تعیین شد. . 23 درصد تعیین شد.

چندی پیش، تجارت نیوز در گزارشی نوشت بانک ها و سایر موسسات وام دهی حداکثر نرخ سود ۲۳ درصدی را به سپرده گذاران خود پرداخت می کنند. اما حداقل مانده سپرده در این بانک ها متفاوت است. به عنوان مثال این مبلغ در بانک های سامان و رفاه معادل 500 میلیون تومان و در بانک ایرانیان زمین 300 میلیون تومان است.

حداقل موجودی این سپرده های 23 درصدی برای بانک های اقتصاد نوین، تجارت، پاسارگاد، بانک کارآفرین و همچنین موسسات اعتباری ملا و نور 200 میلیون تومان است.

پنج بانک سرمایه، پارسیان، گردشگری، سپه و کشاورزی نیز برای پرداخت سود 23 درصدی با حداقل موجودی 100 میلیون تومان سپرده می پذیرند.

اما میزان این سپرده ها در بانک های شهر، روز، مسکن، توسعه تعاون، سینا، صادرات، صنعت و معدن، ملت و پست بانک تنها یک میلیون تومان است.

کدام بانک ها کمترین سود بانکی را پرداخت می کنند؟

بانک ملی ایران که بزرگترین بانک دولتی کشور است به سپرده مشتریان خود حداکثر 20 درصد سود بانکی می پردازد. حداقل مبلغ مورد نیاز برای افتتاح حساب در بانک ملی برای دریافت این سود 100 میلیون تومان است.

کمترین سود بانکی مربوط به دو بانک توسعه صادرات و خاورمیانه است. حداکثر سودی که این بانک ها به سپرده گذاران خود می پردازند 18 درصد و حداقل مبلغ این سپرده ها یک میلیون توکن است.

اما تورم بالا در اقتصاد کشور باعث شده مردم تمایلی به سپرده گذاری در شبکه بانکی با این نرخ ها نداشته باشند، بنابراین بانک ها با ترفندهای مختلف از جمله تعیین حداقل مبلغ سپرده برای پرداخت، سعی می کنند سود سپرده بیشتری را به مشتریان خود بدهند.

دستور مهم فرزین به بانک ها در خصوص نرخ سود / قول برخورد قاطع با متخلفان

در تیرماه 1401، محمدرضا فرزین در جلسه عادی با مدیران کل بانک های کشور، پایبندی شبکه بانکی به نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار را ضروری و مهم توصیف کرد و تاکید کرد: معاون نظارت بانک مرکزی که پیرو مصوبه شورای پول و عدم رعایت نرخ سود مصوب سپرده ها و تسهیلات بانکی است، دستور داد «باید به شورای انتظامی ارائه شود و در سخت ترین شرایط با وی برخورد شود».

رئیس کل بانک مرکزی نرخ سود بانکی فعلی را خوب دانست و تاکید کرد: اگر بانک ها بر این اساس کار کنند مشکلی پیش نمی آید.

فرزین همچنین فاش کرد: طبق گزارش‌های دریافتی، برخی بانک‌ها به نرخ‌های مصوب پایبند نبوده و از آن تبعیت نمی‌کنند، بنابراین هر بانکی که رعایت نکند، قطعاً به هیات انضباطی بانک معرفی و تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. .

وی همچنین به عدم تمکین برخی مدیران در این زمینه اشاره کرد و گفت: موضوع دیگری که به ما گزارش شده، اعطای تسهیلات در شعب بانکی مشروط به سپرده گذاری است. اینکه مشتری باید بر اساس گردش حسابش ارزیابی شود، یک اصل بانکی است، اما اینکه اعطای تسهیلات منوط به سپرده گذاری است، گزارشی است که به بانک مرکزی رسیده است و مدیران عامل بانک ها باید از این موضوع جلوگیری کنند. در شعب نیز از قانون تبعیت می کنند

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: از معاونت نظارتی بانک مرکزی خواسته ام دو موضوع فوق را مجدد بررسی و طی روزهای آینده گزارشی را به اینجانب ارائه کند و در صورت تخلف با هیئت مدیره برخورد خواهیم کرد. از مدیران آن بانک.” .

اکو ایران

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=26925

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.