اتحادیه شرکت های هواپیمایی: به دنبال انتشار قیمت بلیط هواپیما هستیم

طبق آمار شهر فرودگاهی امام (ره)، در بازه زمانی 7 مرداد تا 30 شهریور 1397 مجوزهای پروازهای اربعین 18 شرکت هواپیمایی داخلی و خارجی درخواست کردند و به همین تعداد مجوز صادر شد. از این تعداد 16 شرکت هواپیمایی کشوری و 2 شرکت هواپیمایی عراقی 1755 پرواز انجام دادند. به عبارت دیگر حدود 73 درصد از پروازهای اربعین در فرودگاه امام توسط شرکت های هواپیمایی انجام شده و حدود 27 درصد از پروازها لغو شده است.

از بین شرکت های هواپیمایی داخلی، 412 مجوز پرواز به شرکت هواپیمایی آتا صادر شد که 334 پرواز با میانگین 63 دقیقه تاخیر انجام داد.

شرکت هواپیمایی چابهار با ۱۱۶ دقیقه بیشترین میانگین تاخیر را در بین شرکت های هواپیمایی دارد. میانگین تاخیر پروازهای عراق با 237 پرواز 75 دقیقه بوده است. این شرکت 74 پرواز خود را در مدت زمان ذکر شده انجام نداده است.

فلای بغداد همچنین مجوز انجام 169 پرواز در ایام اربعین را داشت که از این تعداد 151 پرواز انجام داد. میانگین تاخیر پروازهای این شرکت 40 دقیقه بوده است.

میانگین تأخیر ایران ایر 69 دقیقه بوده و این شرکت 19 پرواز از سهمیه 255 پروازی خود را انجام نداده است. کمترین تعداد مجوز پرواز مربوط به «اروان» با 15 پرواز است. این شرکت در ایام اربعین 9 پرواز انجام داده و 6 پرواز این شرکت لغو شده است. بیشترین پروازهای لغو شده از اربعین با 102 پرواز مربوط به هواپیمای معراج و پس از آن زاگرس با 89 پرواز است. ایرتور، کیش ایر و یزد ایر تمامی پروازهای خود را در ایام اربعین انجام داده اند.

در مجموع ایرلاین های داخلی و خارجی در ایام اربعین 1402 یا 643 پرواز انجام نداده اند. در مدت مذکور 235 هزار و 907 نفر در پروازهای اربعین جابجا شدند.

در همین حال مدیرعامل شرکت هواپیمایی آتا از میانگین 33 دقیقه تاخیر در پروازهای اربعین این شرکت خبر داد و گفت: ایرلاین ها در همه تاخیرها مقصر نیستند، 40 عنصر در تاخیر موثر است که گیت فرودگاه یکی از آنهاست. .

سهیل قیاسی با بیان اینکه آمار مربوط به میانگین 63 دقیقه تاخیر پروازهای اربعین اعلام شده از سوی شهر فرودگاهی را تایید نمی کنم، افزود: ما با شهر فرودگاهی در چند موضوع اختلاف داریم. بیشترین تاخیر در پروازهای اربعین در 2 پرواز رخ داد که هر کدام با تاخیر تقریبی 6 ساعت; دلیل این تاخیر نیز به مسائل امنیتی مربوط می شد.

وی با یادآوری اینکه فرودگاه نجف برای هر پرواز حدود 15 هزار دلار (هندلینگ، حق امتیاز و…) از شرکت های هواپیمایی دریافت می کند، تصریح کرد: اگر هواپیمای 150 مسافری را در نظر بگیریم، برای هر مسافر حدود 100 دلار باید پرداخت شود. فرودگاه این در حالی است که فرودگاه استانبول برای هر پرواز 9 هزار دلار کمتر یعنی 6 هزار دلار دریافت می کند.

وی در ادامه پروازهای چارتر را برای برخی مقاصد کشور ضروری دانست و گفت: زمانی که پروازهای چارتر به مقصدی مانند کیش انجام می شد، بلیتی با قیمت 50 هزار تومان وجود داشت. اما پس از ممنوعیت پروازهای چارتر، پرواز به کیش سخت است و این شرکت هواپیمایی به دلیل 50 مسافر به کیش و قشم پرواز نمی کند. اما چارترکنندگان با تنظیم روزهای اوج و کم پیک به مقصدهای گردشگری پرواز می کردند.

بازرس اتحادیه شرکت های هواپیمایی همچنین از اجرای قانون آزادسازی قیمت بلیت هواپیما خبر داد و گفت: این موضوع را به دادگاه می کشیم. این موضوع در ستاد تنظیم بازار مطرح شده است. من معتقدم که با آزادسازی رقابت در حمل و نقل هوایی بهتر خواهد شد.

قاضی درباره قیمت های مصوب پروازهای داخلی نیز گفت: این پروازها سودآور هستند اما 10 تا 15 درصد سود ندارند. اگر همین سرمایه را در بانک واریز کنیم، سود 22 درصدی به دست می آید.

وی با اشاره به قیمت مصوب پروازهای اربعین یادآور شد: به دلایل حمایتی باید به ازای هر صندلی خالی 1.5 میلیون تومان به شرکت های هواپیمایی پرداخت شود. سال گذشته مقرر شد به ازای هر صندلی پرواز یک میلیون تومان به شرکت های هواپیمایی پرداخت شود، اقدامی که هنوز اجرایی نشده است. سال گذشته آتا 33 هزار و 180 مسافر را در ایام اربعین جابه جا کرد که برای آن باید حدود 33 میلیارد تومان هزینه کنیم.

تسنیم

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا