رئیس اتاق ایران در دهمین اجلاس هیئت اتاق بازرگانی در مشهد با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز و تورم بالا هزینه های تولید را به شدت افزایش داده و رقابت پذیری تولید را کاهش داده است، گفت: در چنین شرایطی شرایطی که اگر اصرار دارید ادامه برون سپاری ارز قطعا باعث کاهش صادرات می شود.

حسین سله ورزی در این نشست خبرهای خوشی از گشایش های دیپلماتیک داد. رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: اخبار غیررسمی از پذیرش FATF شنیده ایم و احتمال جدی شدن مذاکرات وجود دارد. این در حالی است که علیرغم انتشار خبرهای خوش مبنی بر ایجاد گشایش های دیپلماتیک، مسئولان در برخی حوزه ها به طور جدی در تلاش هستند تا محدودیت های داخلی بیشتری بر سر راه فعالان اقتصادی ایجاد کنند.

وی راه حل کاهش نرخ تورم را خاموش کردن موتورهای تولید نقدینگی مانند بدهی بانکی و چاپ پول و همچنین کاهش هزینه های ارزی با بهبود روابط بین الملل و رفع محدودیت ها اعلام کرد و گفت: در هفته های اخیر شاهد مخالفت با بازار بوده است. . به بهانه موسساتی مانند بورس کالا ایجاد شود. با گرانی و تورم مواجه هستیم در حالی که حذف نهادهایی مانند بورس و جایگزینی قیمت های تکلیفی منجر به توسعه فساد، آسیب به بنگاه ها می شود و جز کاهش تولید اثری نخواهد داشت.

به گفته صلاح ورزی، اگر تحریم ها نتوانست اقتصاد ایران را فرو بپاشد، اجرای این سیاست ها قطعاً خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در خصوص وضعیت اقتصاد ایران گفت: تولید ناخالص داخلی ایران در سال گذشته حدود 40 درصد تولید ناخالص داخلی عربستان و ترکیه بوده است که نشان از اهمیت جنبه های اقتصادی در سیاست گذاری ها دارد.

تدوین بودجه خاموشی چراغ های سال 1403

دولت ها در حال تهیه لایحه بودجه سال آینده هستند، اما ظاهرا بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نباید نقشی در تهیه این طرح داشته باشند. به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، امسال هیچ یک از ارکان بخش خصوصی به ستاد تنظیم بودجه دعوت نشده اند.

صلاح ورزی با بیان اینکه بخش خصوصی اهمیت کسری بودجه دولت را درک می کند، تصریح کرد: متاسفانه سیاست های اعمال شده امروز با هدف تضعیف پایه تولید است.

وی با اشاره به تداوم عدم تعادل انرژی و مشکلات ناشی از قطعی برق و متعاقب آن زیان در بخش تولیدی، تصریح کرد: این ماجرا در زمستان با قطعی گاز تکرار می شود. بنابراین پیشاپیش نسبت به مدیریت کسری گاز در زمستان هشدار می‌دهم و از دولت می‌خواهم روشی غیر از قطع گاز صنایع و واحدهای تولیدی را برای رفع مشکل اتخاذ کند.

در برنامه هفتم توسعه رشد صادرات 23 درصدی در نظر گرفته شده است، در حالی که به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، این هدف صادراتی بدون سیاست ارزی معتبر برای بخش خصوصی و مقررات مربوط به ارز محقق نخواهد شد. سیاست های برنامه هفتم به هیچ وجه کمکی به تحقق این امر نمی کند و در خدمت این هدف نیست.

صلاح ورزی افزود: جهش نرخ ارز و تورم بالا هزینه های تولید را به میزان قابل توجهی افزایش داده و رقابت پذیری در صنعت و کشاورزی کاهش یافته است. در این شرایط اگر بر قراردادهای فعلی ارزی و سیاست های ارزی اصرار شود قطعا صادرات کاهش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی موافق افزایش نرخ ارز نیست، یادآور شد: بخش خصوصی خواهان اجرای سیاست های پولی مبتنی بر ثبات نرخ واقعی ارز در یک دوره زمانی است. اگر این سیاست ها به درستی اعمال شود، تورم مهار می شود. قراردادهای ارزی یک سیاست موقت برای یک دوره کوتاه دو یا سه ساله بوده است. اما تقریباً بیش از 40 سال است که با شدت و ضعف با این موضوع روبرو هستیم.

انتشار عمومی صورتهای مالی اتاق ایران برای اولین بار

در ادامه این جلسه، رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که برای اولین بار صورت های مالی اتاق ایران به اطلاع نمایندگان اتاق ایران رسیده است. بر این اساس اتاق‌های سراسر کشور را نیز مجبور خواهیم کرد که صورت‌های مالی و گزارش‌های مالی خود را سالانه به هیئت ارائه کنند.

صلاح ورزی گفت: در هفته های اخیر اقدامات اولیه برای اصلاح ساختار اتاق و همچنین امکان اصلاح روش بودجه ریزی برنامه محور انجام شده است تا اجرای برنامه ها در طول سال قابل رصد و سنجش باشد.

کاهش مشارکت بخش خصوصی در ایجاد ارزش افزوده کشور.

توکلی زاده، رئیس اتاق بازرگانی مشهد در چهارمین نشست دهمین اجلاس هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، از کاهش مشارکت بخش خصوصی واقعی در ایجاد ارزش افزوده کشور گفت. گفت: مشارکت بخش خصوصی در ایجاد ارزش افزوده کشور از 47.3 درصد در سال 97 به 15 یا 20 درصد رسیده است. درصد کاهش یافته است.

محمدرضا توکلی زاده تصریح کرد: باید برای افزایش نقش بخش خصوصی با هدف نجات اقتصاد کشور برنامه ریزی کنیم. زیرا تنها راه بهبود اقتصاد کشور افزایش نقش بخش خصوصی است.