• امروز : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 25 December - 2024
6

آمار کاغذی وزارت راه و شهرسازی از ساخت و ساز مسکن چند نفر است؟

  • کد خبر : 30247
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰
آمار کاغذی وزارت راه و شهرسازی از ساخت و ساز مسکن چند نفر است؟

این در حالی است که به گزارش اخبار اقتصادی، هادی عباسی اصل، معاون وزیر مسکن و ساختمان، مسئول راه و شهرسازی به ویژه طرح ملی نهضت مسکن وی اعلام کرد: تاکنون در قالب نهضت ملی مسکن بیش از یک میلیون و 867 هزار و 719 واحد مسکونی در قالب انبوه سازی، واگذاری زمین با اجاره 99 ساله، نوسازی بافت های فرسوده، نوسازی مسکن روستایی ساخته شده است. ، ساخت مسکن کارکنان نیروهای مسلح، پرداخت تسهیلات مسکن در ملک شخصی و تکمیل خانه بیشتر مسلما پس از گذشت حدود 3 سال هنوز مشخص نیست این پروژه ها در چه مرحله ای از ساخت قرار دارند.

پروژه هایی که به گفته وزارت راه و شهرسازی قرار بود قیمت ها را در بازار مسکن تثبیت کنند و تعادل را تضمین کنند، هنوز مقصد مشخصی ندارند.

در این زمینه می توان به برخی گزارش های رکنا با عناوین «اینجا قبرستان نیست، مسکن ملی هشتگرد است» اشاره کرد. و “عملکرد ضعیف وزارت راه و شهرسازی در پروژه های ملی مسکن هشتگرد/ بعد از 2 سال فقط چاله؟!” و «پروژه ملی مسکن نصیرشهر فقط یک نام بر دیوار است!/ عملکرد ضعیف وزارت راه و شهرسازی در پروژه های ملی مسکن».

بررسی پروژه های نهضت ملی مسکن نشان می دهد در حالی که برخی پروژه ها رو به جلو و در حال ساخت هستند، ساخت و ساز در اکثر پروژه ها متوقف شده و حتی به مرحله ساخت هم نرسیده است.

یک پروژه توسط شرکت سازنده آن شناخته شده است و پروژه دیگر ناشناخته است. پروژه ای اخیرا پروانه ساخت دریافت کرده و در مرحله پایه گذاری است و مجوز ساخت پروژه مشخص نیست. در روند ساخت پروژه دستور و مدیریت واحدی وجود ندارد و از یک مدل پیروی نمی کنند. نبود مدیریت یکپارچه و هماهنگ و بی نظمی که بین وزارت راه و شهرسازی، بانک ها، شرکت های ساختمانی و پیمانکاران به چشم می خورد. این در حالی است که متقاضیان تمامی پروژه ها مبلغ اولیه را پرداخت کرده و پس از حدود 3 سال باید خانه را می گیرند.

آنچه مشهود است این است که وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم مانند دولت های گذشته نه تنها بر اساس شعارهای انتخاباتی عمل نکرده است، بلکه برخی پروژه ها را به جای بخش تخصصی در این زمینه به پیمانکاران کم تجربه واگذار کرده است. ، بازار املاک را در انحصار خود درآورده اند و پروژه های نهضت ملی مسکن ناتمام مانده است.

بالاخره مشخص نیست واحدهای نهضت ملی مسکن با چه قیمتی و چه زمانی وارد شهر می شوند؟ چون هر اتفاقی بیفتد، قیمت به ضرر خریداران می‌شود، آنها مجبورند وام‌های بیشتری بگیرند تا بالاخره روزی خانه‌ای داشته باشند.

بر اساس آخرین گزارش وزارت راه و شهرسازی، زمان واریز مراحل مختلف متقاضیان در برخی از ساخت و سازهای فعال به طور میانگین هر سه ماه یکبار برآورد می شود و ملاک میزان متقاضیان، قیمت کل است. از ساخت هر متر مربع واحد مسکونی با در نظر گرفتن ضرایب تعدیل به این صورت است که مبلغ تسهیلات بانکی از کل کسر خواهد شد.

از سوی دیگر سقف وام بانکی در تمامی شهرهای کشور و برای تمامی پروژه ها 550 میلیون تومان با سود 18 درصد و بازپرداخت 17 سال برای متقاضیان اعلام شد و این وام ها باید باشد. به پروژه ها تزریق می شود. گام به گام با توجه به پیشرفت فیزیکی، اما در اکثر پروژه ها حتی آنهایی که 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، حتی یک ریال از اعتبار بانکی اختصاصی این واحدها به پروژه تزریق نشده و برای اعضا کافی است. در مراحل ساخت، توقف موقت فواصل مختلف پروژه های عمرانی برای تزریق نقدینگی.

گفتنی است متوسط ​​قیمت تمام شده هر مترمربع مسکن ملی 15 میلیون تومان و قیمت کل هر واحد مسکونی حداقل یک میلیارد و 200 میلیون تومان برآورد شده است. واحدهایی که قرار بود حدود 500 میلیون تومان قیمت داشته باشند امروز از مرز یک میلیارد تومان گذشته است و معلوم نیست ماه آینده و سال آینده چقدر قیمت دارند و در نهایت مردم صاحب خانه می شوند یا مجبور می شوند. انجام دهید. به دلیل نداشتن توان مالی بازنشسته شوید؟

از سوی دیگر بانک‌ها، سازمان‌های دولتی و خصوصی که خدمات بانکی مسکن ارائه نمی‌کنند یا ساخت واحدهای طرح ملی نهضت مسکن را اجرا نمی‌کنند، بر اساس آخرین آمار، احتکارکننده خانه‌های خالی محسوب می‌شوند. بانک مسکن: 8000 واحد، بانک سپه: 2600 واحد، بانک ملت: 583 واحد، بانک صادرات: 278 واحد، بانک پاسارگاد 181 و شرکت بیمه ایران 178 خانه خالی.

از آنجایی که تعداد انگشت شماری از نمونه ها خروار است، به نظر می رسد دولت باید ابتدا از خود و زیرمجموعه هایش شروع کند تا بیشتر مشکلات را حل کند.

دغدغه ها و مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن

چرا مبنای محاسبه قیمت هر سال تغییر می کند و در افزایش قیمت فصلی و تعدیل قیمت مبالغ سپرده قبلی محاسبه نمی شود؟

چرا برخی از پروژه ها پیشرفت نکرده و برخی دیگر در همان حوزه پیشرفت کرده اند؟

چرا با وجود اینکه پروژه پیش نرفته از حساب مردم پول برداشت شده است؟ پیش پرداخت کجا خرج شد؟

مردم نگرانند: چه تضمینی وجود دارد که در صورت واریز مجدد پول، پروژه پیش برود و این مبلغ از حساب آنها برداشت شود؟

درخواست مردم این است که با توجه به شرایطی که شرکت ساختمانی در پروفایل خود قرار داده است، مبالغ به صورت مرحله به مرحله برداشت شود و مثلاً در مرحله اول پس از اتمام فونداسیون، مبالغ برداشت می شد، اما زمانی که پروژه به جلو حرکت نکرده اند، آیا هنوز باید به آنها پرداخت شود؟

شرکت ساختمانی اعلام کرد متقاضیان برای عقد قرارداد با آنها باید 80 درصد مبلغ را پرداخت کنند. مثلا 500 میلیون تومان! سوال متقاضیان این است که این قانون از کجا آمده و چه تضمینی وجود دارد که سال آینده 800 میلیون تومان 80 درصد مبلغ را محاسبه نکنند؟

چرا در پروفایل هر فرد شماره بلوک، طبقه، شماره واحد، متر مربع و زمان تحویل را مشخص نمی کنند و قیمت بر اساس همان واحد تعیین نمی شود؟

سوال دیگر متقاضیان این است که تا چه زمانی با ما همراه خواهند بود، شاید این پروژه تا 5 سال طول بکشد، بنابراین اگر قیمت واحد 4 میلیارد تومان باشد سهم ما 2.5 میلیارد تومان می شود و این وظیفه ما کدام است؟

افراد با توجه به پیشرفت پروژه به دنبال قراردادی برای پرداخت هستند و زمان تحویل، اندازه و کیفیت واحدها را مشخص می کند.

پیمانکار از چه زمانی شروع به کار در پروژه های نیمه تمام می کند؟

در نهایت مسئولان وزارت راه و شهرسازی و سازمان ها و نهادهای ذیربط با توجه به پیشرفت پروژه های نهضت ملی مسکن پس از حدود سه سال باید به سوالات و دغدغه های مردم پاسخ دهند و به آنها اطمینان خاطر بدهند. و اطمینان حاصل کنیم که این پروژه ها سرنوشت پروژه های مسکن مهر را دچار دل شکستگی نمی کند.

منبع رکنا

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=30247

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.