• امروز : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 28 December - 2024
1

آخرین جزییات از مسدودشدن درگاه‌های ریالی صرافی‌های رمزارزی؛ نظارت جدیدی در راه است؟

  • کد خبر : 48220
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
آخرین جزییات از مسدودشدن درگاه‌های ریالی صرافی‌های رمزارزی؛ نظارت جدیدی در راه است؟

ورودی درگاه‌های پرداخت ریالی صرافی‌های رمزارزی ششم دی ماه ناگهان مسدود شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفته که امروز رسانه‌ها به ضعف در شفافیت مالی و زیرساخت‌های امنیتی، به‌عنوان چالش‌های اساسی این پلتفرم‌ها اشاره کردند.

اخبار اقتصادی، طبق اطلاعیه‌های صرافی‌های رمزارزی، بانک مرکزی ورودی درگاه‌های پرداخت ریالی صرافی‌های ارز دیجیتال را در ششم دی ماه مسدود کرد. این در حالی است که  درگاه خروجی این پرداخت‌یارها همچنان باز است. 

به گزارش تسنیم، پولشویی و عملیات سفته‌بازی در بازار تتر را دلیل اصلی مسدود شدن ورودی درگاه‌‌های ریالی پرداخت‌یار صرافی‌های رمزارز دانست. کما اینکه، پنهان بودن ترازنامه‌های مالی و عملیات غیرشفاف بانکی و خارج از ضوابط این صرافی‌ها و پرداخت‌یارهای متخلف، همچنان مورد سوال افکار عمومی و نهادهای نظارتی است.

این تخلفات که از طریق ایجاد زیرساخت غیرقانونی تسویه آنی و خارج از چارچوب نظام پولی و بانکی توسط شرکت‌های پرداخت‌یار انجام شده، علاوه‌بر اینکه به‌نوعی پولشویی محسوب شده، عملیات سفته‌بازی برخی صرافی‌ها را پوشش می‌دهد.

ظاهرا بانک مرکزی و نهادهای نظارتی در ماه‌های گذشته نسبت به تخلفات ریالی شرکت‌های پرداخت‌یار در ایجاد سیستم تسویه آنی در معاملات متعدد هشدار داده بودند اما آنها این هشدار را جدی نگرفته و به تخلفات خود ادامه داده‌اند.

چالش‌های امنیت و شفافیت در صرافی‌های رمزارز

خبرگزاری ایرنا نیز امروز -هشتم دی ماه- در مطلبی به چالش‌ها و مخاطرات صرافی‌های داخلی پرداخت و نوشت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های صرافی‌های رمزارز داخلی، ضعف در زیرساخت‌های امنیتی است. این صرافی‌ها، برخلاف بانک‌ها و کارگزاری‌های بورس، معمولاً ملزم به دریافت تاییدیه‌های امنیتی نیستند و در صورت وقوع حملات سایبری یا مشکلات فنی، پاسخگویی مشخصی به کاربران ندارند.

عدم شفافیت مالی نیز از دیگر مشکلات این صرافی‌هاست. بسیاری از آنها اطلاعات روشنی درباره نقدینگی و دارایی‌های تحت مدیریت خود ارائه نمی‌دهند. گاهی به دلیل کمبود نقدینگی یا سوءمدیریت، از دارایی کاربران بدون اجازه برای تامین نیازهای خود استفاده می‌کنند یا حتی مبالغ کاربران را در بازارهای دیگر مانند املاک یا طلا سرمایه‌گذاری کرده و تنها اعدادی در پروفایل کاربران نمایش می‌دهند.

در این شرایط، کاربران هنگام درخواست انتقال دارایی خود با خطاها و بهانه‌های متعدد مواجه می‌شوند، زیرا ممکن است رمزارزی برای انتقال وجود نداشته باشد. نبود نظارت کافی می‌تواند زمینه‌ساز کلاهبرداری‌هایی مانند عملیات پانزی یا خالی‌فروشی شود که در نهایت، کاربران را متضرر خواهد کرد.

مسدود شدن واریز ریالی صرافی‌های رمزارزی

ششم دی ماه، در حالی‌که قیمت هر واحد تتر از ۸۰ هزارتومان عبور کرد، درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارزی مسدود شد. براساس گزارش پیوست، با توجه به اطلاعیه‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد این مسدودی روی تمام پلتفرم‌ها معاملاتی رمزارز اعمال شده است.

صرافی‌ها نیز در کانال‌های تلگرامی خود از اختلال و مسدود شدن درگاه پرداخت خود خبر دادند.

خبر مرتبط

واریز ریالی صرافی‌های رمزارزی مسدود شد/ ماجرای اختلال چیست؟

واریز ریالی صرافی‌های رمزارزی از حدود ساعت ۱۵ مسدود شد. این در حالی است که امروز قیمت تتر از 80 هزار تومان عبور و وارد کانال 81 هزار تومان شد.

منبع: اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=48220

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.