• امروز : پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
1

پایان داستان خودکفایی محصولات کشاورزی

  • کد خبر : 45954
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
پایان داستان خودکفایی  محصولات کشاورزی

اخبار اقتصادی: از نگاه تحلیلگران حوزه اقتصاد کشاورزی، تنها راه تامین امنیت غذایی در ایران خودکفایی نیست. کشور می‌تواند با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، امنیت غذایی را بدون رسیدن به خودکفایی در تمام محصولات اساسی تامین کند.

اخبار اقتصادی؛ از نگاه تحلیلگران حوزه کشاورزی، هوش مصنوعی  می تواند نقش عمده‌ای در صنعت غذا ایفا کنند. به تعبیر بهتر هوش مصنوعی می تواند اینده صنعت غذا را به طور قابل توجهی دگرگون کند. در این دگرگونی هم می توان شاهد به حداقل رسیدن ضایعات رسید در ضمن منابع مجدد مورد استفاده قرار میگیرند.

براساس تحلیل معاونت بررسی های اقتصادی اتاق تهران نیز در این زمینه هوش مصنوعی و صنایع غذایی می توانند به رویکردهای نوآورانه تر انعطاف پذیرتر و پایدار تر منجر شوند. در این مسیر آنچه خیلی مهم است پرورش نیروی کار ماهر است که قادر به توسعه  و استقرار راه حل های هوش مصنوعی است. از طرفی این امر هم مستلزم سرمایه‌گذاری قابل توجهی در ابتکارات آموزشی برای تجهیز افراد متخصص است. روندی که ایران نیز مثل تمام دنیا باید به آن سمت برود.

توسعه کشاورزی از راه هوش مصنوعی 

طبق بررسی‌های معاونت اقتصادی اتاق تهران، در سال‌های اخیر جهان شاهد پیشرفت‌های سریع در فناوری کشاورزی بوده است که انقلابی در شیوه ‌های کشاورزی ایجاد کرده است و تحولات عظیم دیگری ایجاد خواهد کرد. زیرا چالش‌های جهانی مانند تغییرات آب و هوایی، رشد جمعیت همراه با کمبود منابع ، پایداری سیستم غذایی ما را تهدید می‌کند. برهمین اساس مطالعات بین المللی نشان می‌دهد، ارزش هوش مصنوعی در بازار جهانی کشاورزی حدود 1.7 میلیارد دلار در سال 2023 تخمین زده شده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2028 به حدود 4.7 میلیارد دلار افزایش یابد. 

درحال حاضر  رایج ترین روشهای بهره گیری از هوش مصنوعی پیش بینی و مدیریت زنجیره تولید و تامین و ردیابی و شناسایی منشا است. البته پیشگیری از تقلب غذایی ، کاهش ضایعات مواد غذایی  و تشخیص آلودگی های غذایی و جلوگیری از گسترش بیماری ها از جمله روشهای  رایج دیگر است. صرفه جویی در هزینه ها ومدیریت کشاورزی هوشمند هم به گفته تحلیلگران اتاق تهران جز روشهای رایج است. داده‌های موجود نشان می‌دهد، تصمیم گیری داده محور ، امنیت غذایی و مقاومت آنتی بیوتیکی از روش‌های دیگر به کارگیری هوش مصنوعی در مقطع کنونی است.

چالش‌های ایران در پذیرش هوش مصنوعی 

تحلیلگران اتاق تهران معتقدند،  پیچیدگی‌هایی که کشورهای درحال توسعه در پذیرش هوش مصنوعی برای مقاصد کشاورزی با آن مواجه هستند، چند وجهی است و از ملاحظات مختلفی را در بر می‌گیرد. در این میان برخی از مهمترین این چالش‌ها در مسیر توسعه کشاورزی چالش‌های مالی و اقتصادی است. موضوع بعدی چالش‌ زیرساخت است. کمبود متخصصان حوزه هوش مصنوعی و از طرفی کمبود داده و در دسترس بودن داده‌ها چالش بعدی است. از نگاه پژوهشگران سفارشی‌سازی و فقدان چارچوب قانونی مناسب معضل دیگر است. هنجارها و نگرش‌های فرهنگی مانع دیگر در مسیر ورود هوش مصنوعی به بخش کشاورزی است. در این میان دسترسی به بازار و فقدان همکاری میان رشته ای چالش‌های دیگری است که تحلیلگران از آن صحبت می‌کنند.

منبع: اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=45954

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.