علت و درمان اسپاسم پایین کمر

اسپاسم کمر، کشش یا انقباض غیرارادی عضلات پشت است که به طور معمول در قسمت پایینی کمر رخ می‌دهد. گرفتگی عضلات این بخش دو نوع خفیف و مزمن دارد که شدت درد و میزان ناراحتی در آن‌ها متفاوت خواهد بود. اسپاسم کمر ناشی از فعالیت‌های نادرست و آسیب‌زا است که نشان‌می‌دهد باید فشار غیرمجاز روی عضلات کمر را کاهش دهید. در ادامه با این مقاله از سایت به طب آنلاین همراه باشید تا علل بروز اسپاسم کمر را بررسی کنیم و راه‌هایی کاربردی برای پیشگیری یا درمان را به شما پیشنهاد دهیم.

دلیل اسپاسم پایین کمر چیست؟

آسیب‌های واردشده به بافت نرم عضلات کمر و بروز بیماری‌های ستون فقرات دو دلیلی هستند که باعث اسپاسم کمر می‌شوند. در آسیب‌های بافت نرم عضلات، تاندون‌ها یا رباط‌ها براثر انجام فعالیت‌های ورزشی‌ غلط، بلند کردن اجسام سنگین به شیوه نادرست یا ضعیف بودن عضلات کمر و شکم اتفاق می‌افتد.

در برخی شرایط کم‌آبی بدن می‌تواند باعث بروز گرفتگی‌های عضلانی شود و باتوجه‌به اینکه بیشترین فشار بدن روی عضلات کمر قرار دارد، امکان اسپاسم و گرفتگی در عضلات این ناحیه افزایش می‌یابد. زمانی‌که اسپاسم پایین کمر ناشی از آسیب‌های بافت نرم، التهاب و تورم باشد، گرفتگی در بازه زمانی چند روز تا دو هفته بهبود می‌یابد.

اگر گرفتگی عضلات کمر بیشتر از دو هفته طول بکشد، هر از چند گاهی ظاهر شود یا درد زیاد آن مانع انجام فعالیت‌های روزمره باشد، نشانه‌ای برای مشکلات آناتومیکی و زیربنایی ستون فقرات خواهد بود. بیماری‌هایی مانند فتق دیسک، آرتروز مفصل فاست، تنگی نخاع و دژنراتیو دیسک می‌توانند گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر را به‌همراه داشته باشند.

چگونه متوجه اسپاسم پایین کمر بشویم؟ هشدار مهم!

بیشتر مواقع اسپاسم کمر همراه با درد یا انقباض است و زمانی‌که خم می‌شوید یا می‌نشینید، علائم آن را احساس می‌کنید. گاهی نشانه‌های اسپاسم پایین کمر متفاوت هستند و با علائم بیماری‌های دیگر اشتباه گرفته می‌شوند.

در برخی شرایط نیز گرفتگی و انقباض عضلانی در قسمت پایین کمر با علائم دیگری همراه می‌شود که نشان‌دهنده موقت نبودن اسپاسم کمر و هشداری برای امکان ابتلا به بیماری‌های ستون فقرات است. اگر در بازه زمانی ابتلا به کمردرد هر یک از موارد زیر را تجربه کردید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

  1. از دست دادن کنترل روده، مثانه یا هر دو و تخلیه بی‌اختیار ادرار یا مدفوع
  2. نداشتن تعادل و هماهنگی هنگام راه رفتن یا نشستن
  3. ضعف در عضلات بازوها یا پاها
  4. داشتن بی‌حسی و ضعف عضلات در قسمت‌های پشتی یا شکمی
  5. از دست دادن حس اندام‌ها یا داشتن احساسات عجیب در ناحیه شکم و پشت

درمان اسپاسم پایین کمر در خانه

آسیب دیدن عضلات کمر نیاز به استراحت دارد و فرد بیمار باید از انجام هر نوع فعالیت سنگین اجتناب کند. برخی ورزش‌ها هستند که برای ایجاد کشش مناسب در عضلات کمر، برداشتن فشار از روی عضلات پایین کمر و افزایش سرعت بهبود اسپاسم طراحی شدند. این ورزش‌های کششی به شما کمک می‌کنند که با آرام‌سازی عضلات پشت، مشکل گرفتگی و اسپاسم کمر را حل کنید. البته بهتر است که این ورزش‌ها را زیر نظر یک فیزیوتراپ انجام دهید تا از آسیب‌های بعدی جلوگیری کنید.

کمپرس‌های گرم و سرد به شما کمک می‌کنند که درد و گرفتگی عضلات را کاهش دهید. زمانی‌که اسپاسم پایین کمر به‌دلیل التهاب و تورم عضلات و مفاصل باشد، استفاده از کمپرس سر به کاهش التهاب و درد کمک می‌کند و برای مواقعی که درد به‌دلیل سفتی عضلات اتفاق می‌افتد، کمپرس گرم معجزه‌ای برای کاهش درد پایین کمر خواهد بود.

برخی داروهای شل‌کننده عضلات و مسکن‌ها هستند که بدون نسخه ارائه می‌شوند و قابل‌استفاده برای اسپاسم کمر خواهند بود.

مطالعه بیشتر:قرص باکلوفن ۱۰

در جدول زیر چند مورد از مسکن‌ها و شل‌کننده‌های عضله درج شده است. توجه داشته باشید که فقط برای یک دوره ۷۲ ساعته می‌توانید از این داروها استفاده کنید و فواصل زمانی بین مصرف هر دوز با دوز بعدی باید ۶ الی ۸ ساعت باشد. بعد از مصرف داروهای مسکن یا شل‌کننده‌های عضلانی نباید با ماشین‌آلات سنگین کار کنید. رانندگی کردن با خودروهای شخصی یا ماشین‌های بزرگ بعد از مصرف داروهای زیر ممنوع است.

تأثیر کمربند طبی و پلاتینر بر روی اسپاسم کمر

کمربندهای طبی و پلاتینر یکی از بهترین ابزارها برای درمان اسپاسم پایین کمر به‌شمار می‌روند. کمربند طبی عضلات پشت و کمر را در وضعیتی ثابت نگه می‌دارد و تنش‌ها یا فشارهای اضافی را که به کمر و پشت تحمیل می‌شوند، از بین می‌برد.کمربند پلاتینر یک قدم فراتر از کمربندهای طبی عمل می‌کند و با تولید امواج فراصوت به درمان سریع کمردرد کمک می‌کنند.

همان‌طور که در این مطلب به آن اشاره کردیم، در برخی شرایط درد کمر در تمامی نواحی پشت احساس می‌شود و گاهی درد به بازوها و پاها می‌رسد. زانو عضوی از بدن است که بعد از کمر بیشترین فشار را تحمل می‌کند و زمانی‌که دچار کمردرد باشید، فشار روی زانوها افزایش می‌یابد و منجر به بروز زانودرد می‌شود.

دلایل متعددی برای کشش و گرفتگی عضلات پایین کمر وجود دارد که آشنایی با آن‌ها به پیشگیری از کمردرد و زمین‌گیر شدن کمک می‌کند.

اسپاسم کمر دو نوع خفیف و مزمن دارد که یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌های غیر دارویی برای درمان آن‌ها استفاده از کمربندهای طبی و کمربند پلاتینر است.

درمان اسپاسم پایین کمر در خانه

دلایل درد و اسپاسم کمر

در این مقاله از سایت به طب آنلاین دلایلی که باعث بروز اسپاسم کمر بررسی کردیم و راه‌حل‌هایی برای پیشگیری یا درمان آن را به شما پیشنهاد دادیم. ریشه‌یابی علل بروز انواع کمردرد اهمیت زیادی دارد به‌ویژه در مواقعی که کمردرد بیش از دو هفته طول می‌کشد. اگر شما هم تجربه کمردرد و استفاده از کمربندهای طبی و کمربند پلاتینر را داشتید، نظراتتان را درباره تأثیر این محصول با ما در میان بگذارید.

  1. علت اصلی اسپاسم کمر چیست؟

اسپاسم‌های کوتاه‌مدت می‌توانند به‌دلیل استفاده نادرست از عضلات کمر و شکم، نشستن و ایستادن طولانی‌مدت یا بلند کردن نادرست اجسام باشند. در افرادی که ورزش نمی‌کنند، بروز اسپاسم‌های کمر شایع‌تر از دیگران خواهد بود. برای اسپاسم‌های طولانی‌مدت که همراه با درد شدید هستند، مواردی مانند فتق دیسک یا تنگی نخاع از دلایل بروز اسپاسم پایین کمر خواهند بود.

  1. چگونه باید از اسپاسم پایین کمر جلوگیری کنیم؟

بهترین راه برای پیشگیری داشتن روتین ورزشی است که به تقویت عضلات شکم و کمر کمک می‌کنند. درصورتی‌که دچار اسپاسم کمر شده‌اید، استفاده از کمپرس‌های گرم، داروهای شل‌کننده عضلات، ماساژ، ورزش‌های کششی یا کمربندهای طبی از افزایش شدت اسپاسم جلوگیری می‌کنند و سرعت بهبود را بالا می‌برند.

  1. اسپاسم کمر چه مدت طول می‌کشد؟

مدت‌زمان اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر به شدت آسیب و انقباض عضلات بستگی دارد ولی به‌طورمعمول دوره طبیعی اسپاسم چند روز تا حداکثر دو هفته است. اگر درد بسیار شدید باشد یا زمان اسپاسم بیشتر از دو هفته طول بکشد، احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند تنگی نخاع یا فتق دیسک وجود دارد و باید بررسی‌های لازم به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  1. آیا باید نگران اسپاسم پایین کمر باشم؟

اگر اسپاسم پایین کمر بیشتر از دو هفته طول می‌کشد، درد شدید دارد یا هر از چند گاهی ظاهر می‌شود، امکان دارد نشانه‌ای برای وجود مشکلاتی در ستون فقرات شما باشد. در چنین شرایطی برای برطرف کردن نگرانی باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

دکمه بازگشت به بالا