• امروز : پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
2

زور صف‌های خرید به فروش نرسید/ تجدید ارزیابی‌ها؛ محرک مهم بازار

  • کد خبر : 46688
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰
زور صف‌های خرید به فروش نرسید/ تجدید ارزیابی‌ها؛ محرک مهم بازار

با توجه به تزریق نقدینگی که طی هفته‌های اخیر به بازار انجام شده، خروج پولی که از صندوق‌های درآمد ثابت اتفاق افتاده و عدم رشد سهم‌های کوچک پا به پای سهم‌های بزرگ، می‌توان انتظار داشت که توجه بازار به سهم‌های کوچک جلب شود و نقدینگی خارج شده از سهم‌های بزرگ وارد این نمادها شود.

اخبار اقتصادی؛ شاخص کل بورس با رشد 25 هزار واحدی در روز 6 آذرماه سال جاری به کار خود خاتمه داد و در محدوده 2,415,008 ایستاد.

همچنین 35درصد نمادها مثبت و  65درصد آن ها منفی بودند؛ به عبارتی 291نماد در بازار امروز مثبت معامله شدند و 551 نماد دیگر منفی به اتمام رسیدند؛ از طرفی دیگر میانگین خرید و فروش هر حقیقی در قسمت خرید 51.5 میلیون تومان و در قسمت فروش 55 میلیون تومان بودند .

شاخص کل فرابورس هم توانست با اندکی رشد در سطح 23 هزار و 375 واحدی کار خود را به اتمام برساند و شاخص هم‌وزن فرابورس هم در محدوده 137 هزار و 272 واحدی ایستاد.

در خصوص وضعیت امروز بازار بهناز اکبرپور در گفت و گو با اکوایران گفت: بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل بورس را سه سهم فارس، فولاد و فملی و بیشترین تأثیر منفی را نیز سه نماد پارسان، تاصیکو و ومعادن داشته‌اند. همچنین شاخص فرابورس نیز با تأثیرگذاری مثبت سه نماد مارون، تجلی و سامان و تأثیرگذاری منفی سه نماد کگهر، زاگرس و فزر با رشد 40 واحدی به 23،375 رسید.

وی در ادامه افزود: از حدود ساعت 10 صبح و با عرضه صف خرید ایران خودرو و در پی آن صندوق‌های اهرمی، شاهد افزایش عرضه‌ها در بازار بودیم و تعداد زیادی از نمادها با آخرین قیمت منفی و یا پایین‌تر از قیمت پایانی به کار خود پایان دادند.

این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: در خصوص رشد بازار باید توجه داشت که حتی با لحاظ رشد روزهای اخیر، بازار سرمایه هنوز رشد خاصی نکرده است و در اگر از منظر دلاری به بازار نگاه کنیم، بازار از کف 114 میلیارد دلاری آبان ماه با رشد 18 درصدی به 134 میلیارد دلار رسیده است که نشان از عدم رشد چشم گیر است.

اکبرپور اظهارداشت: بررسی‌های دقیق‌تر نشان می‌دهد که در رشد اخیر بازار، سهم رشد نمادهای بزرگ بیشتر از رشد نمادهای کوچک‌تر بوده است و بسیاری از نمادهای کوچکی که با افت‌های بالای 60 درصدی طی سالیان اخیر مواجه شده‌اند، رشد خاصی در این روزها نداشته‌اند که همین موضوع می‌تواند در میان‌مدت منجر به احتمال بازدهی بهتر نمادهای کوچک شود.

این کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: در هر صورت با تزریق نقدینگی که طی هفته‌های اخیر به بازار انجام شده و خروج پولی که از صندوق‌های درآمد ثابت اتفاق افتاده است و عدم رشد سهم‌های کوچک پا به پای سهم‌های بزرگ، می‌توان انتظار داشت که توجه بازار به سهم‌های کوچک جلب شود و نقدینگی خارج شده از سهم‌های بزرگ وارد این نمادها شود.

وی در نهایت گفت: بحث تجدید ارزیابی دارایی‌ها نیز در روزهای آتی می‌تواند محرک خوبی برای بازار باشد و توجه سرمایه‌گذاران به سهم‌های دارایی‌محور بیشتر معطوف شود.

 

 

منبع: اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=46688

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.