• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
6

3 عامل کاهش قیمت طلا

  • کد خبر : 42628
  • ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۷
3 عامل کاهش قیمت طلا

بازار طلا و ارز سردرگم شد. طلا کاهش یافت، ارزها افزایش یافتند. تحلیلگران می گویند باید منتظر نوسان جدید بازار باشیم. انتقاد رئیس اتحادیه طلا از حباب پول در کانون توجه بازار قرار گرفت. سه عامل کاهش قیمت طلا چیست؟

اخبار اقتصادی، بازار ارز و ارز پس از ریزش در روز دوشنبه، روز سه شنبه با نوساناتی همراه بود که معامله گران را سردرگم کرد. هر بازاری مسیر خود را در پیش گرفت. در حالی که قیمت ارز، دلار هرات و درهم بالاتر از نرخ بسته شدن روز دوشنبه بود، قیمت طلای ذوب شده به کاهش ادامه داد. در این شرایط قیمت دلار تهران نیز در سقف روز گذشته ثابت ماند.

قیمت دلار هرات روز سه شنبه از 60 هزار و 350 تومان آغاز شد و با مبادله اولین درهم که با صحبت های مثبت همراه بود به 60 هزار و 450 تومان رسید. اما بعدا به دلیل کاهش قیمت درهم، دلار هرات نیز کاهش یافت و به 60 هزار و 100 تومان رسید.

درهم امارات با نرخ مثبت 16 هزار و 550 تومان آغاز شد و در نیمه نخست روز به 16 هزار و 500 تومان کاهش یافت. با این حال درهم در نیمه دوم معاملات در این سطح باقی ماند و در نهایت در قیمت 16530 تومان بسته شد.

قیمت سکه امامی که روز دوشنبه به دلیل ریزش کانال 43 میلیون تومان کاهش یافت و به 42 میلیون و 600 هزار تومان رسید، روز سه شنبه با افزایش 350 هزار تومانی در آستانه ورود به کانال 43 میلیون تومان متوقف شد. توماس

طلای مذاب روز سه شنبه در پله چهارم کانال 15 میلیون تومان آغاز شد و در اواخر همان روز تا پایان پله سوم کانال 15 میلیون تومان کاهش یافت.

در معاملات پشت خط، قیمت طلای مذاب به روند کاهشی ادامه داد و به مرز پله دوم نزدیک شد. حمایت اصلی در بازار طلا تقریباً 15 هزار و 340 هزار تومان بود که در روز سه شنبه ضرر کرد، هرچند تثبیت قیمت همچنان مهم است. ذوب شدن حباب طلا که روز دوشنبه به 2 درصد رسید، سیگنالی برای سقوط این بازار بود و با کاهش قیمت طلا در روز سه شنبه، حباب نیز فروکش کرد.

عوامل متعددی در کاهش قیمت طلای مذاب در روز سه شنبه موثر بوده است. ابتدا دو حراج شمش طلا در مرکز مبادلات که رکورد فروش شمش را در چهلمین دوره خود ثبت کرد. دومین عامل کاهش قیمت اونس طلا در سطح جهان بود که به زیر 2400 دلار رسید. عامل سوم نیز وضعیت بلوک در معاملات روز سه شنبه بود که به 100 هزار تومان رسید.

اخبار مربوط به تنش‌های منطقه‌ای و احتمال پاسخ ایران به اسرائیل همچنان مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر بازار بود. معامله گران از نزدیک این خبر را دنبال می کنند و روز سه شنبه تحلیل ها این بود که ایران تا پایان روز چهارشنبه هیچ اقدامی انجام نخواهد داد.

بر اساس دیپلماسی اخیر، برخی از تحلیلگران بازار معتقدند که واکنش ایران سنجیده خواهد بود و منجر به تشدید تنش نخواهد شد. رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا نیز در این خصوص خاطرنشان کرد: جنگ به نفع ما نیست و به دنبال جنگ نیستیم. علاوه بر این، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز گزارش هایی مبنی بر رزمایش ایران در مرزهای غربی منتشر شد که بازار از آن به عنوان کاهش احتمال واکنش فوری یاد کرد.

با این حال، تحلیلگران همچنان معتقدند که نمی توان نظر قطعی داد و حفظ کف قیمتی دلار نشان می دهد که بازار همچنان احتمال واکنش قیمتی ایران را بررسی می کند. برخی معامله گران معتقدند با نزدیک شدن به پایان هفته، احتمال نوسانات جدید در بازار وجود دارد که ممکن است حتی معامله گران آماتور را نیز از بازار خارج کند.

همچنین روز سه شنبه در بازار سخنان انتقادی نادر بذرافشان رئیس سندیکای طلا مبنی بر عدم تمایل بانک مرکزی به تخلیه حباب پول رد و بدل شد. وی با بیان اینکه با وجود اینکه حق ضرب سکه 150 هزار تومان است، گفت: بانک مرکزی سکه را 8 میلیون تومان می فروشد. این انتقادات نشان از نارضایتی برخی فعالان بازار از سیاست های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز دارد.

منبع اکو ایران

لینک کوتاه : https://akhbareghtesadi.com/?p=42628

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.