به گزارش اخبار اقتصادی؛ بر اساس آمار منتشر شده از سوی گمرک، در 4 ماهه امسال 7 میلیون و 400 هزار تن انواع مایحتاج اساسی ارسال شده که تنها 200 تن گوشت تاریخ انقضا داشته و تاریخ انقضای آن به عوامل غیرمرتبط با گمرک مرتبط بوده است. اما چه عواملی باعث رکود کالا در گمرکات و بنادر کشور شده است؟ محمد رضوانی فر در این خصوص در نشست خبری به 3 عامل اشاره کرد و گفت: بخشی از وضعیت کالا مربوط به دوره قبل از اظهارنامه است، یعنی کالا وارد کشور شده اما در آن اظهارنامه نشده است. گمرک و علم گمرک زمانی انجام می شود که اسناد در اختیار باشد. تاجر و وقتی کالا اعلام می شود که تاجر دارای سند مالکیت است و وقتی اظهار نمی شود به این معنی است که مدارک فاقد آن بوده و ثبت سفارش هنوز تکمیل نشده است یا تاریخ ثبت ثبت نشده است. از دستور گذشت . بنابراین امکان انجام عوارض گمرکی وجود ندارد.
به گفته رئیس کل گمرک ایران عامل دوم مربوط به مدت زمان ماندگاری کالا در بازه زمانی پس از اظهار کالا است. در این مرحله علم گمرک آغاز می شود و باید با ارگانیسم های مربوطه رایزنی انجام شود. در این مرحله، با یک خرابی سیستم مواجه هستیم، اما زمان آن و زمان اعلام پاسخ به پرس و جوها به وضوح مشخص است. در قانون ذکر شده است که تمام استعلامات باید ظرف 7 روز اعلام شود، اما سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو اعلام می کنند. در عرض 10 روز پاسخ می دهد و سازمانی مانند حفظ نباتات در کمتر از 5 روز به سوالات پاسخ می دهد، مطمئنا گمرک نمی تواند بدون این مجوزها کالا را ترخیص کند.
معاون وزیر اقتصاد افزود: بخشی دیگر از ماندگاری مربوط به مدت زمان صدور کد ساتا است و تعیین تخصیص ارز زمانبر است.
رضوانی فر گفت: عامل سوم به دوره پس از ترخیص کالا برمی گردد، با وجود اینکه ترخیص آن تایید شده است اما برخی تجار محموله خود را در گمرک نگهداری می کنند. در واقع این عوامل باعث ماندگاری محصول می شود وگرنه متوسط روال گمرکی حتی یک روز هم دوام نمی آورد.
منبع: اکوایران