به گزارش اخبار اقتصادی، در بیستمین اجلاس سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران، ابتدا جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان گفت: در اوایل انقلاب با واگذاری تقسیم زمین به افراد و عشر بدون دخالت کارشناسی، سکونتگاه های غیر معمول و بدون مقاومت ایجاد کردیم. بعد از دهه 60 و 70 بحث اجاره مسکن مطرح شد. در مسکن استیجاری نیز تدابیری اندیشیده شد تا افراد کم درآمد خانه داشته باشند. از دهه 70 و در دولت هفتم و هشتم به طرح مسکن 77 رسیدیم و سپس در دولت نهم و دهم به مسکن مهر رسیدیم و در دولت یازدهم و دوازدهم به برنامه اقدام ملی رسیدیم و اکنون طرح قانون جهش تولید مسکن و نهضت ملی مسکن با هدف تولید سالانه یک میلیون واحدی رسیدیم.
برزگر ادامه داد: تولید سالانه یک میلیون دستگاه شعار خوبی برای همه اقشار بود اما موفق نبوده است. این به این دلیل است که با بخش خصوصی مشورت نشده است. همه می دانند که با انجمن های استانی جلساتی داشتیم و دو وزیر و مسائلی مطرح شد. چه در زمان وزارت مرحوم رستم قاسمی و چه در دوران وزارت مهرداد بذرپاش، اما پیشنهاداتی که ما دادیم به کارشناسان ارجاع شد و ارجاع به کارشناسان موفقیت آمیز نبود.
700 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد
رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشور با بیان اینکه 22 میلیون نفر در حدود 700 هزار هکتار بافت فرسوده زندگی می کنند، گفت: دولت در چارچوب مسکن ملی طرح های مشخصی را برای نوسازی بافت های فرسوده اجرا می کند. صندوق . جنبشی که بخش خصوصی و توده ای نیز در آن اجرا می شود. سازندگان می توانند به دولت کمک کنند. بخش خصوصی این توانایی را دارد که از توان خود برای نوسازی پارچه های فرسوده استفاده کند.
برزگر درباره مشکلات طرح ملی نهضت مسکن وی بیان کرد: در دو سال اخیر از توان بخش خصوصی نه به صورت کارکردی و نه مشاوره ای استفاده نشده است، بنابراین موفقیت در این بخش زمانی حاصل می شود که به فعالان عرصه مسکن و انبوه سازان تکیه کنید. . .
بیش از 37 درصد از جمعیت شهری را اجارهنشین تشکیل میدهند
رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشور با اشاره به مشکل اجاره بها که در کشور وجود دارد و انبوه سازان و بخش خصوصی می توانند به این مشکل کمک کنند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 37 درصد از جمعیت شهری ایران مستاجر هستند. و از آنجایی که تسهیل پرداخت ها در بخش مسکن اثر تورمی بر اقتصاد ندارد، می توان با قاطعیت گفت که تا چه اندازه می توان با اعطای تسهیلات به ساخت و ساز مسکن، هم به بخش مسکن کمک کرد و هم مشکل اجاره بها را حل کرد. بخش تولید .
عدم توجه به قوانین و مقرراتی که ابلاغ می شود
برزگر در ادامه یکی از مشکلات ما را عدم اجرای قوانین عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال مصوبه سال 75 هیات وزیران درباره انجمن های استانی هنوز اجرایی نشده است. یکی دیگر از مشکلات انبوه سازان ساماندهی نظام مهندسی ساختمان است، به طوری که از دهه 80 با سازمان نظام مهندسی درگیر بوده ایم و تاکنون نتوانسته ایم مشکل این بخش را حل کنیم.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان ادامه داد: شعار تولید یک میلیون مسکن به خوبی اندیشیده شده بود، اما در دو سال گذشته موفقیت چندانی در اجرای این طرح نداشتیم زیرا انبوه سازان به عنوان بخش خصوصی نبودند. به اندازه کافی مشورت کردند تا بتوانند تجربیات خود را در این پروژه به اشتراک بگذارند.
وی تصریح کرد: پس باید تاکید کنم که تنها راه حل اجرا و تحقق اهداف ریاست جمهوری مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن، توافق و امضای تفاهم نامه با انبوه سازان است. در این صورت دستورالعمل دولت سیزدهم در خصوص مسکن به پایان می رسد.
پرداخت 2 میلیون تومان برای هر مترمربع مسکن
برزگر با اشاره به اینکه برای ساخت هر مترمربع مسکن دو میلیون تومان مالیات پرداخت می شود، ادامه داد: یکی از مشکلات انبوه سازان ساماندهی نظام مهندسی ساختمان است به همین دلیل درگیر سازماندهی شده ایم. نظام مهندسی از دهه 80 و تاکنون نتوانسته ایم مشکل این بخش را حل کنیم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس: افزایش 10 برابری قیمت و اجاره مسکن در 5 سال گذشته
بابک نگهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس در اجلاس سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران با یادآوری قیمت مسکن و… اجاره در بازه زمانی 5 ساله از سال 97 تا 1402 در 10 ضرب شده است، گفت: در سبد خانوارهای ایرانی، هزینه اصلی مسکن است و اگر نتوانیم تورم مسکن را کنترل کنیم، تلاش دولت برای جلوگیری از تورم در سایر موارد است. مناطق به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و در زندگی مردم قابل لمس نخواهد بود.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با هیئت دولت بر موضوع مسکن و جدیت بیشتر آن تاکید کردند. این عدد نشان می دهد که باید روی این موضوع تمرکز زیادی داشته باشیم.
رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی با اشاره به عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار مسکن تصریح کرد: این عدم تعادل مربوط به کاهش مستمر تولید در دهه 90 است.
تعداد کل پروانه های مسکونی کمتر از 500 هزار واحد است.
نیژداری افزود: دولت برای کاهش نارضایتی و بهبود وضعیت مسکن، قانون افزایش تولید و به تبع آن نهضت ملی مسکن را پیش می برد. تقریباً دو سال از اجرای قانون می گذرد و شاهد نکات مثبتی در اجرای آن بوده ایم.
وی یکی از آثار مثبت را تغییر نگاه دولت از ناظری به فعال دانست و افزود: دولت مسکن را جزو اولویت های اجرایی خود قرار داده و جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده است. رئیس جمهور نیز شخصاً برای این امر وقت می گذارد و برای تأمین مسکن گسترده فعالیت هایی در حال انجام است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه در سال های 1400 و 1401 تعداد کل پروانه های اقامت کمتر از 500 هزار واحد بوده است.
در حال تکمیل…
منبع رکنا