انتظار می رود اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۵۰، ۱۳۰ درصد رشد کند و چین حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را بر مبنای برابری قدرت خرید سرانه در اختیار خواهد داشت. هند احتمالاً از ایالات متحده که در حال حاضر بزرگترین اقتصاد جهان است، پیشی خواهد گرفت. پیش بینی می شود سهم اتحادیه اروپا از تولید ناخالص داخلی جهان به زیر ۱۰ درصد کاهش یابد. پیشبینی میشود که هفت اقتصادهای نوظهور یا E۷ تقریبا دو برابر سریعتر از اقتصادهای پیشرفته G۷ رشد کنند که دلیل آن رشد منفی ۳/۰ ٪ (به طور متوسط سالانه) جمعیت در سن کار اقتصادهای G۷ بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۵۰ است. اگر این اتفاق بیفتد، با توجه به اینکه در سال ۱۹۹۵، اندازه اقتصاد E۷ نصف اقتصاد کشورهای G۷ بود، تغییری اساسی در قدرت اقتصادی جهانی خواهد بود. همه این پیشبینیها همان چیزی را که تحلیلگران مدتها گفته بودند، تکرار میکنند -این قرن، قرن قاره آسیا خواهد بود.
شرکت ها همیشه نقش کلیدی در شکوفایی اقتصادی هر کشوری داشته اند. گزارش موسسه جهانی مک کینزی تاکید کرد که بخش تجاری ۷۲ درصد از کل سهم تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) را به خود اختصاص داده است. این بخش شامل ایالات متحده می شود، جایی که در سال ۲۰۱۷، ۱۴ تریلیون دلار از مجموع تولید ناخالص داخلی ۲۰ تریلیون دلاری آن از بخش شرکت ها تامین می شد. درآمد ۳۹۴ میلیارد دلاری شرکت اپل در سال ۲۰۲۲، بالاتر از تولید ناخالص داخلی اکثر اقتصادهای جهان بود و بیش از ۵/۱ درصد از تولید ناخالص داخلی اسمی ایالات متحده به میزان ۲۵ تریلیون دلار را به خود اختصاص داد.
طی چند دهه اخیر، تعدادی از شرکت های بزرگ مانند شرکت اپل، مایکروسافت و شرکت آلفابت، شروع به انتقال فعالیت های خود به کشورهای آسیایی کرده اند. نه تنها به دلیل نیروی کار ارزان و ماهر، بلکه به دلیل فرصت های گسترده ای که اندازه بازار در آسیا ارائه می دهد. این قاره بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده است و بانک جهانی ۸۰ درصد از اقتصادهای در حال توسعه آسیا را به عنوان اقتصادهای با درآمد متوسط و ۶/۱۵ درصد را به عنوان اقتصادهای با درآمد بالا طبقه بندی میکند.
چین بزرگترین اقتصاد آسیا است و طبق پیش بینی PwC تا سال ۲۰۵۰ بزرگترین اقتصاد جهان خواهد شد. امروزه ۹۵ درصد از آیفون ها، آیپدها و مک بوک های شرکت اپل در چین تولید می شوند. این کشور همچنین منبع حدود ۲۰ درصد از درآمد شرکت در سال ۲۰۲۲ (۷۴ میلیارد دلار) بود. شرکت اپل نیز در حال نفوذ در هند است. در اوایل سال جاری، تیم کوک اولین فروشگاه خرده فروشی این غول فناوری را در کشور در بمبئی افتتاح کرد.
شرکت مایکروسافت نیز سرمایه گذاری های خود را در آسیا افزایش داده است. این شرکت در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که در حال راه اندازی یک مرکز داده در اندونزی است که احتمالاً درآمد آن را بیش از ۶ میلیارد دلار افزایش می دهد. شرکت مایکروسافت همچنین انتظار دارد که مجموعه خدمات ابری خود ۳۹ میلیارد دلار به اقتصاد امارات متحده عربی اضافه کند. شرکت گوگل، زیرمجموعه هلدینگ آلفابت، همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ یک مرکز داده جدید در ژاپن، نزدیک توکیو، به ارزش ۶۹۰ میلیون دلار باز کند. به علاوه، در سال ۲۰۱۸، ۵۵۰ میلیون دلار در شرکت جی.دی.دات کام (JD.com)، شرکت تجارت الکترونیک چینی مستقر در هنگ کنگ، سرمایه گذاری کرد تا حضور خود را در بازارهای آسیایی گسترش دهد.
شرکت های آسیایی خود سالانه ۱۹ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی کمک می کنند. در ژوئن ۲۰۲۳، شرکت مشاوره ارزشیابی برندهای پیشرو برند فایننس، گروه تاتا هند را در میان بزرگترین شرکت های جهان قرار داد. شرکت چندملیتی صنایع ریلاینس از هلدینگ علیبابا، بیامدبلیو، نستله، پروکتر اَند گَمبل و سونی در فهرست بزرگترین شرکتهای دولتی جهان در سال ۲۰۰۰ فوربس پیشی گرفت. شرکت صنایع نیمرسانای تایوان (TSMC)۶۰ درصد از تولید سالانه صنعت ریخته گری جهانی را به خود اختصاص می دهد.
هلدینگ علیبابا یکی از بزرگترین شرکت های تجارت الکترونیک در جهان است و سهم عمده ای در بازارهای عمده فروشی و خرده فروشی چین دارد. یکی دیگر از شرکت های بزرگ خودروساز ژاپنی، تویوتا موتور است. سهم خوب ۵/۱۱ درصدی از تولید در صنعت جهانی خودرو را به خود اختصاص داده است.
با این اوصاف، باید به فهرست بزرگترین اقتصادهای جهان تا اواسط قرن بیست و یکم نگاهی بیاندازیم.
روش شناسی
این مقاله بر اساس پیش بینی های شرکت PwC، اقتصادهای برتر جهان را تا اواسط قرن بیست و یکم رتبه بندی کرده است. به منظور بررسی فضای ذهنی بهتر، همچنین به پیشبینیهای گروه گلدمن ساکس برای پیش بینی بزرگترین اقتصادهای جهان در سالهای ۲۰۵۰ و ۲۰۷۵ اشاره کردیم. این موارد مربوط به آلمان، ژاپن و بریتانیا است که در سال ۲۰۵۰ از برزیل پیشی گرفته و همچنین از هند بالاتر از آمریکا برخوردار است. به عنوان یک تساوی، ما به بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی که گزارشی را در سال ۲۰۰۹ در مورد چگونگی وضعیت اقتصادهای گروه ۲۰ در سال ۲۰۵۰ منتشر کرد. تخمینهای آنها به پیش بینی های شرکت PwC نزدیکتر بود، بنابراین، ما با رتبهبندی شرکت PwC برای این مقاله پیش رفتیم.
بیایید به فهرست بزرگترین اقتصادهای جهان تا سال ۲۰۵۰ برویم.
۲۰. ویتنام
تولید ناخالص داخلی پیش بینی شده بر مبنای برابری قدرت خرید سرانه ۳۴/۳ تریلیون دلار
انتظار میرود ویتنام در بین سه اقتصاد سریعالرشد جهان بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۵۰ باشد. پیشبینی میشود اقتصاد این کشور به طور متوسط سالانه ۲/۵ درصد رشد کند که این امکان را برای آن فراهم میکند که ۱۲ رتبه صعود کند و بیستمین اقتصاد بزرگ جهان شود. در سال ۲۰۵۰. ویتنام یکی از کشورهایی است که از تغییر زنجیره تامین ایالات متحده در بحبوحه جنگ اقتصادی ایالات متحده و چین سود خواهد برد.
۱۹. فیلیپین
تولید ناخالص داخلی پیش بینی شده بر مبنای برابری قدرت خرید سرانه ۳۴/۳ تریلیون دلار
پیشبینیهای شرکت PwC رشد تولید ناخالص داخلی فیلیپین را تا سال ۲۰۵۰ به طور متوسط ۳/۴ درصد برآورد کرده است و در سال ۲۰۲۳، رشد ۳/۶ درصدی برای آن پیشبینی میشود. بر اساس گزارش بانک توسعه آسیایی، این کشور در مسیر تبدیل شدن به یک اقتصاد با درآمد متوسط بالا قرار دارد.
۱۸. کره جنوبی
تولید ناخالص داخلی پیش بینی شده بر مبنای برابری قدرت خرید سرانه ۵۴/۳ تریلیون دلار
کره جنوبی در حال حاضر چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و سیزدهمین اقتصاد بزرگ در جهان است. با این حال، انتظار میرود که سهم این کشور از تولید ناخالص داخلی جهانی در دهههای آینده به دلیل کاهش جمعیت در سن کار کاهش یابد، و با توجه به اینکه محرکهای جدید اقتصاد جهانی در مرکز قرار میگیرند.
۱۷. ایران