در شصت و چهارمین جلسه سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی که امروز یکشنبه برگزار شد، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارشی از عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم ارائه کردند.
اخبار اقتصادی، امروز 10 تیرماه در شصت و چهارمین اجلاس سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی حضور داشتند. بانک مرکزی گزارشی از عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم ارائه کرد. در زیر نکات مهم مطرح شده در این جلسه را می خوانید.
خاندوزی: تعداد مودیان جدید به 12.5 میلیون نفر رسید
-
در دولت سیزدهم کاهش نرخ مالیات تولیدکنندگان، افزایش میزان وصول و تامین مالیات هزینه های جاری دولت انجام شد. معافیت مالیاتی برای شرکت های بورسی برای سرمایه گذاری در بورس اعطا شد.
-
ارزش افزوده پردازش شد و 370000 بازگشت در سیستم ثبت شد. نیمی از مالیات شرکت ها از یک درصد مودیان واقعی اخذ شد و جهش نسبت پرداختی های شهرداری به 135 میلیارد تومان افزایش یافت.
-
برای اولین بار 2 میلیون و 200 هزار مجوز ملی صادر شد و از این حیث امضای طلایی مجوزها حذف شد.
تکمیل شناسایی اموال دولتی و املاک شرکت های دولتی.
-
دهمین ماموریت وزارت اقتصاد این بود که در حوزه خزانهداری، تکمیل واحد خزانهداری برای همه نهادها و شرکتهای دولتی از 76 به 14 هزار حساب با پوشش 100 درصدی رسید و باعث شد خزانهداری خسارتی دریافت نکند. مرکزی. بانک.
-
اجرای کامل پرداختی به ذینفع نهایی از جمله پیمانکاران از واریز 100 هزار میلیارد تومان به حساب ها جلوگیری کرد.
-
تکمیل شناسایی حدود 2 سوم املاک دولتی و شرکت های دولتی به صورت سیستمی انجام شد و از 400 ملک در ابتدای دولت به یک میلیون و 100 هزار ملک رسید.
حذف 1100 شرط از شرایط امضای پروانه تجاری
-
هزار و 100 شرط از شرایط امضای پروانه بازرگانی حذف شده است. در این زمینه که برای اتاقهای بازرگانی مهم است، 34 مصوبه در شورای گفتوگو بین دولت و بخش خصوصی اتخاذ شد. دولت با تسویه بدهی یا انتشار اوراق قرضه 100 میلیارد تومان به نیروگاه ها و صنایع کمک کرد.
شکستن انحصار مربوط به نهادهای بورس.
-
با شکستن انحصار مربوط به مؤسسات بورسی، تعداد مؤسسات از 760 مؤسسه به بیش از هزار مؤسسه افزایش یافت. زمان استعلام گمرک مجاور از 11.5 روز به 6.5 روز در پایان سال 1402 کاهش یافت.
انتشار صورت های مالی 2000 شرکت دولتی
-
برای اولین بار صورت های مالی 2500 شرکت زیر نظر دولت یا نهادهای دولتی منتشر شد و این رقم در ابتدای دولت شهید رئیسی صفر بود.
-
سودآوری تمامی بانک های دولتی به جز یکی از دیگر اقدامات این دولت بود که سرمایه بانک ها را ۲۷۵ میلیارد تومان افزایش داد. این کل افزایش سرمایه در هشت سال گذشته دولت شهید رئیسی بالغ بر 226 هزار میلیارد تومب بوده است.
داود منظور از رشد چهار درصدی اقتصاد بدون نفت خبر داد
-
رشد غیرنفتی کشور در سال گذشته به 5.7 درصد رسید و در هر سه سال بالای پنج درصد بوده است.
- رشد اقتصادی بدون نفت در سالهای 1990-1999 2.1 درصد بوده است، اما در سه سال گذشته به 4.4 درصد رسیده است.
-
رشد گروه صنعتی در دهه گذشته 2.3- درصد بوده است، اما در سه سال گذشته از رشد منفی به رشد مثبت بالا به 6.9 درصد رسیده است. رشد گروه خدمات از 4.2 درصد به 5.4 درصد افزایش یافته است.
پایین ترین نرخ بیکاری در یک دهه اخیر
-
کمترین نرخ بیکاری بین سالهای 1390 تا 1402 8.1 درصد بوده که در اوایل دهه 90 12.3 درصد بوده و در این سه سال ثابت مانده است. در سه سال گذشته تعداد شاغلان 1.5 میلیون نفر افزایش یافته است. به همین ترتیب، بیکاری در میان جمعیت 15 ساله از 9.2 درصد به 8.1 درصد کاهش یافته است.
-
بخش قابل توجهی از اوراق بدهی منتشر شده برای پرداخت بدهی دولت قبل بوده است. در بودجه عمومی شاهد هستیم که تعداد پروژه های اجرا شده بین سال های 96 تا 1400، 1380 پروژه است.
550 همت، ارزش پروژه های تکمیل شده در چهار سال گذشته
-
ارزش روزانه پروژه های انجام شده در چهار سال گذشته 550 میلیارد تومان بوده است که پیش بینی ما این است که این رقم تا پایان امسال به 700 میلیارد تومان برسد.
-
سهم اعتبارات تدارکاتی در بودجه های استانی از 31 درصد در سال 1398 به 39 درصد در سال 1403 افزایش یافته است، به این معنی که نه تنها تخصیص پروژه های تدارکاتی در سطح ملی، بلکه سهم استان ها در تخصیص تدارکات افزایش یافته است. افزایش دادن.
-
در ابتدای دولت 477 هزار میلیارد تومب وصول اصل و سود اوراق منتشر و دریافتی دولت قبل بود. این رقم اکنون به حدود 870 میلیارد تومان می رسد و بخشی از این رقم برای پرداخت تعهدات 477 میلیارد تومانی باقی مانده از دولت قبل در نظر گرفته شده است.
-
تقریباً 140 حمت از بدهی های گذشته را منتشر کردیم، 268 حمت این دولت اوراق قرضه خالص منتشر کرد، اوراقی که منتشر کردیم به طور متوسط 5 درصد از بودجه مصوب دولت در هر سال را تشکیل می داد.
فرزین: ضریب جینی به پایین ترین سطح در دهه اخیر رسیده است
-
اقتصاد کشور در سال 1402 رشد 5 درصدی (بر اساس قیمتهای بازار) را تجربه کرد، این در حالی است که نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی و رشد پول به روندهای بلندمدت با تمایل به نزول بازگشته است و مصرفکننده و تورم تولیدکننده نیز کنترل شده است. با ادامه روند نزولی همچنین بر اساس اطلاعات اولیه بانک مرکزی، ضریب جینی به 1402 رسید که کمترین سطح حداقل در دهه گذشته با رقم 0.3614 است. مدیریت بازار ارز نیز به گونه ای انجام شده است که در سال گذشته کمترین میزان تغییر در سال های اخیر در حوزه نوسانات بازار ارز به ثبت رسیده است.
-
بخش واقعی اقتصاد کشور در سال 1402 بر اساس قیمت پایه 4.5 درصد و بر اساس قیمت بازار 5 درصد رشد داشته است. البته رشد اقتصادی به قیمت بازار گزارشی از رشد کامل فعالیت های بخش های مختلف را ارائه می دهد.
-
تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سال گذشته 7.2 درصد رشد کرد. همچنین مصرف نهایی در بخش خصوصی در سال گذشته 4.1 درصد رشد داشته است که نشان از وضعیت مطلوب مصرف کالا و خدمات جامعه دارد. همچنین تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ناخالص از ماشین آلات و ساخت و ساز در سال 1402 به ترتیب 9/7 و 1/7 درصد رشد داشته است.
-
سرمایه گذاری بخش خصوصی از نظر قیمت واقعی در تمام مناطق شهری در سال گذشته 7.8 درصد و در ساخت و سازهای نوساز از نظر قیمت واقعی نسبت به سال 1401 رشد 17.1 درصدی را نشان می دهد و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد. به بهبود وضعیت مسکن در کشور کمک خواهد کرد.
-
در خرداد ماه 1403 با وجود افزایش 14.1 درصدی حجم معاملات در تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل، قیمت هر واحد مسکونی در تهران در این بازه زمانی 9.7 درصد افزایش یافت.
ضریب جینی کمترین میزان در یک دهه اخیر است
-
بر اساس اطلاعات اولیه بانک مرکزی، ضریب جینی 0.3614 یکی از پایین ترین ضرایب جینی حداقل در یک دهه اخیر در اقتصاد کشور بوده است که در نتیجه اجرای طرح عمومی سازی یارانه ها اتفاق مثبتی است. و افزایش یارانه هر فرد در دهک های درآمدی مختلف به دنبال حذف ارز ترجیحی برخی کالاهای اساسی در اوایل سال 1401، اجرای موفق سیاست تثبیت اقتصادی و کنترل رشد بالای قیمت ها، تامین کالاهای اساسی مردمی. با اجرای گسترده طرح لوازم الکترونیکی خانگی و سایر سیاستهای حمایتی دولت برای دهکهای کم درآمد، امرار معاش حاصل شده است.
نرخ رشد نقدینگی در پایان سال 1402: 24.3 درصد
-
نرخ رشد نقدینگی در پایان سال 1402 به 24.3 درصد رسید که کمتر از نرخ هدف 25 درصد است. همچنین در راستای همگرایی با نرخ رشد نقدینگی، پایه پولی در پایان سال گذشته به 27.6 درصد رسید. و با ادامه این روند شاهد کاهش نرخ تورم در سال جاری خواهیم بود.
-
رشد پول (بخش مایع نقدینگی) در بین کل پولی بیشترین همبستگی را با انتظارات تورمی دارد و این شاخص با کاهش 47.7 درصدی از 65.5 درصد در سال 1401 به 17.5 درصد در پایان سال 1402 رسیده است و از این منظر پایین آمده است. میانگین بلند مدت
تامین نیازهای واقعی پولی اقتصاد در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد
-
تامین نیازهای واقعی ارزی اقتصاد در حوزه تولید و سرمایه گذاری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است و بر این اساس بیش از 85 درصد ارزش گمرکی واردات کشور شامل مواد اولیه، کالاهای سرمایه ای و محصولات میانی کالاها که نقش مهمی در کاهش تورم تولید دارد.
-
ایجاد مرکز مبادلات ارز و طلا با هدف تعمیق بازار رسمی ارز، تفکیک انواع حواله و اسکناس و هدایت نرخ های رسمی به سطوح تعادلی، تقویت عرضه ارز و افزایش کیفیت دارایی های خارجی بانک مرکزی. از طریق فعالیت های پولی و بانکی فعال. دیپلماسی از مهمترین اقدامات ماست. در همین زمینه بوده است که از این طریق علامت گذاری به فعالان و اختیارات به بانک مرکزی بازگردانده شده است.
پرداخت تسهیلات خرید تضمینی گندم را افزایش می دهد
-
نسبت تسهیلات خانوارها از 13.3 درصد در سال 1400 به 18.3 درصد در سال 1402 افزایش یافت که نشان دهنده اهمیت تأمین مالی خرد و خانوارها در دولت سیزدهم است.
-
افزایش 19.9 درصدی تسهیلات پرداختی خرید تضمینی گندم، تحقق 107 درصدی تسهیلات پرداخت ازدواج و رشد 52.2 درصدی پرداخت تسهیلات دانش بنیان از دیگر دستاوردهای اعتباری بانک مرکزی و بانکی است. شبکه در سال 1402
منبع اکو ایران