چشم امید فعالان بورس به تدابیر دولت / مسیر سبز تالار شیشه ای از خیابان پاستور
با استقرار دولت چهاردهم، شاهد برخی تصمیمات در جهت حمایت از بازارسرمایه و کاهش چالش در این بازار بوده ایم.
از طرفی دیگر افزایش حجم و تعداد معاملات از آبان ماه تاکنون و ورود سرمایه به بورس از نشانه های ابتدایی بازگشت رونق به این بازار است.
بازارسرمایه در حالی به فعالیت خود ادامه میدهد که وجود برخی مشکلات و ابهامات مانند، شرایط سیاسی منطقه، تحریمها، قیمتگذاری دستوری، نوسانات نرخ ارز و کسری بودجه بر آن سایه افکنده است.
با استقرار دولت چهاردهم، شاهد برخی تصمیمات در جهت حمایت از بازارسرمایه و کاهش چالش در این بازار بودهایم؛ همچنین افزایش حجم و تعداد معاملات از آبان ماه تاکنون و ورود سرمایه به بورس از نشانههای ابتدایی بازگشت رونق به این بازار است.
باید گفت برخی از تصمیمات دولت بر عوامل اصلی تأثیرگذار بر بازارسرمایه اثر میگذارد و عامل تحریک و صعود شاخصهای بورسی میشود.
بازارسرمایه بر چالش ها غلبه کرد
در این رابطه سید جواد درواری – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: بورس اوراق بهادار تهران با شروع آبان ماه 1403 تا امروز به تاریخ چهاردهم آذرماه 1403روند صعودی به خود گرفت و شاخص کل از عدد 1.993.000 واحد در ابتدای آبان ماه به عدد 2.500.000 واحد رسید؛ همچنین شاخص کل هموزن نیز از عدد 661.693 واحد به عدد 800.920 واحد رسید است.
وی در ادامه افزود: بازارسرمایه در حالی به فعالیت خود ادامه میدهد که وجود برخی مشکلات و ابهامات مانند، شرایط سیاسی منطقه، تحریمهای ظالمانه، قیمتگذاری دستوری تولیدات و محصولات شرکتها، نوسانات نرخ ارز، نرخ بهره، تأمین خوراک و مواد اولیه و انرژی برخی صنایع، کسری بودجه و … بر آن سایه افکنده است.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: با وجود مشکلاتی که بازار سرمایه در سه سال اخیر با آن روبرو بوده و کاهش قیمت سهام شرکتها در این سالها و از سوی دیگر افزایش شاخصها در سایر بازارها و عقبماندگی بازارسرمایه از بازارهای موازی، قیمت سهام بسیاری از شرکتها به محدوده بسیار جذابی رسیدهاند و به نظر میرسد پر پتانسیلترین سرمایهگذاری در شرایط فعلی با نگاهی بلندمدت، سرمایهگذاری در سهام شرکتهای بورسی است و با برطرف شدن تدریجی مشکلات بازارسرمایه، روند صعودی در این بازار شکل خواهد گرفت.
درواری خاطرنشان کرد: نقش دولت در اتخاذ تصمیمات سیاسی و اقتصادی تأثیر بسیار زیادی در آینده بازار سرمایه خواهد داشت؛ به نظر میرسد مهمترین اقدامی که دولت در قبال بازار سرمایه باید انجام دهد، بازگرداندن اعتماد به بورس است که از طریق شفافیت و ایجاد شرایط ثبات اقتصادی و سیاسی و درنهایت پیشبینی پذیری بازار سرمایه به وجود میآید.
به گفته وی؛ با استقرار دولت جدید و آغاز فعالیت آن، شاهد برخی تصمیمات در جهت حمایت از بازارسرمایه و کاهش مشکلات و چالشهای و رونق در این بازار بودهایم؛ افزایش حجم و تعداد معاملات از آبان ماه تاکنون و ورود سرمایه به بورس از نشانههای ابتدایی بازگشت رونق به این بازار است. همچنین برخی از تصمیمات دولت بر عوامل اصلی تأثیرگذار بر بازارسرمایه اثر میگذارد و عامل تحریک و صعود شاخصهای بورسی میشود.
خبرهای خوش دولت برای اهالی بازار سهام
این کارشناس بازارسرمایه بیان داشت: خوشبختانه با روی کار آمدن تیم اقتصادی دولت جدید نرخ ارز نیما افزایش داشته و تا محدوده 520.000 ریال رشد کرده است و گمانهزنیها نشان میدهد که نرخ ارز توافقی در محدوده 600.000 الی 620.000 ریال قرار بگیرد که خبر بسیار مهم و خوبی برای بازارسرمایه است. همچنین انتقال ارز نیما به بازار توافقی تأثیرات مثبت فراوانی بر شرکتها و بازار سرمایه دارد و مهمترین آن این است که نرخ ارز تا حدودی از دستوری بودن خارجشده و تابع سیستم عرضه و تقاضا می شود.
درواری در ادامه افزود: به نظر میرسد دولت قصد کاهش نرخ بهره را دارد و در اوایل سال جاری نرخ بازده اسناد خزانه اسلامی تا محدوده بازده تا سررسید 38 درصد نیز رشد داشت، اما در حال حاضر در محدوده 31 درصد در حال معامله است.
این تحلیلگر بازارسرمایه عنوان کرد: عامل روانی مهمی که اخبار آن در ماه اخیر بر بازارسرمایه تاثیرگذار است، مرتبط با صنعت خودرو خواهد بود. همچنین واگذاری سهام این شرکتها همیشه مورد بحث واقعشده، اما تاکنون این مهم رخ نداده است. از این رو موانع زیادی وجود دارد و شاید موانع زیادی توسط مخالفان این موضوع به وجود میآید و به نظر میرسد واگذاری ها در حال پیگیری است. از طرف دیگر افزایش قیمت محصولات کارخانه های تولیدی خودرو و موضوع عرضه خودرو در بورس نیز عواملی برای رشد قیمت سهام شرکت های صنعت خودرو هستند.
درواری در نهایت گفت: باتوجه به مطالب فوق، به نظر میرسد اقدامات مثبتی در راستای حمایت از بازارسرمایه (از طریق برطرف کردن مشکلات عوامل تأثیرگذار بر بازارسرمایه نه از طریق دستکاری در سیستم عرضه و تقاضا و شاخص سازی) توسط دولت و تیم اقتصادی دولت انجامشده است و باید به مرورزمان منتظر تاثیرات آن بر گزارش فعالیت شرکتها باشیم و انتظار صعود شاخصهای بورسی را داریم.