به گزارش اخبار اقتصادی، ارزش معاملات امروز نزدیک به 5 میلیارد تومب و ارزش بازار بورس تهران کمتر از 7 هزار همتی است.

این خبر نمادی بود که باز هم توجه مردم در بازار سرمایه مورد توجه مردم بازار سرمایه قرار گرفت، بنابراین بحث تجدید ارزیابی دارایی ها دوباره بر سر زبان ها افتاده است، البته مردم انتظار دارند این موضوع تنها خبر برای حفظ سطح شاخص نیست و آن جایگاه شرکت است، از سوی دیگر این طرح از نظر استهلاک انباشته نیز مخالفانی دارد.

فولاد، شستا، شپنا، خودرو و بانک ملت تلاش کردند شاخص کل بورس را بیش از 19 هزار و 900 واحد افزایش دهند.

قیمت جدید محصولات سایپا نیز اعلام شده و این شرکت اطلس محصول جدید خود را با قیمت 406 میلیون تومان روانه بازار می کند. همچنین شاهین اتومات حدود 641 میلیون تومان برای خریداران و متقاضیان هزینه دارد.

گروه خودرویی با کسب بیش از 319 میلیارد تومان ارزش تجاری، بار دیگر مقام اول فهرست را به خود اختصاص داد تا پس از آن، گروه تولید انبوه برای چند هفته در بین 7 گروه برتر بازار سرمایه از نظر معاملات قرار گیرد. ارزش در این روز نمادهای تفارس، تپردیس، ثالوند و ترود بیشترین خریدار را به خود اختصاص دادند، بنابراین تا دقایق پایانی بازار این نمادها صف خرید خود را حفظ کردند.

اما در هفته اول آبان ماه و با وضعیت بد شاخص بورس تهران، تنها نمادهایی که چهره مثبت و بازدهی خوبی از خود نشان دادند، نمادهایی مانند بلبر بودند که بازدهی حدود 19 درصدی را به ثبت رساندند و نماد صباحان بود. که در بورس موفق به صعود شد: تهران بازدهی 17 درصدی را ثبت کرد. اما در بازار فرابورس نمادهای نیان و ترود بهترین عملکرد هفته را داشتند.

آنها اولین بار را در ماه نوامبر به ثبت رساندند و با رشد 10 درصدی و 8 درصدی از افت نوامبر جان سالم به در بردند. اما بیش از 90 درصد نمادها در هفته اول آبان 1402 بازدهی منفی از پرتفوی خود داشتند.

بررسی فنی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران مدتی است که با ناراحتی همراه بوده و در کمتر از یک ماه کاری دو بار با ریزش بیش از 51 هزار واحدی همراه بوده است. که باعث شده از میانگین 55 روزه خود فاصله بگیرد. و برای سومین بار به محدوده یک میلیون و 950 هزار دستگاه نزدیک می شود.

اما چندی پیش از واگرایی شاخص کل صحبت کردیم، مشکلی که از مرداد ماه سال جاری ایجاد شد و اولین واگرایی برای بازار در همین ماه رخ داد و تکنسین ها معتقد بودند که بازار می تواند با انتشار ماهانه گزارش ها و نزدیک شدن به گزارش شش ماهه، اندکی ریزش ها را جبران کردیم و وارد فاز صعودی شدیم.

این واگرایی باعث افزایش بیش از 10 درصدی شاخص کل شد، اما ماه های بیشتر روند خوبی را برای شاخص نشان نداد و بازار دوباره منفی شد تا اینکه واگرایی دوم با شروع جنگ در غزه نمایان شد. تکنسین ها معتقدند که واگرایی ها می تواند سه بار در یک محدوده پشتیبانی یا حداقل قیمت رخ دهد.

با کمی اغماض می توان گفت افت بیش از 51 هزار واحدی شاخص برای دومین بار در ماه گذشته سومین واگرایی شاخص RSI با شاخص کل را رقم زد.

حتی برخی از متخصصان فنی امکان شکل گیری یک الگوی کلاسیک سر و شانه روی زمین را پیش بینی می کنند. زمینه برای این موضوعی که می خواهیم به آن بپردازیم خیلی زود است.