به گزارش اخبار اقتصادی، بورس تهران با اطلاع از ثبات قیمت گاز و سوخت صنعتی، در معاملات چند روز اخیر افت شدیدی را تجربه کرد. اما پس از صحبت های وزیر اقتصاد در روز سه شنبه درباره اصلاح نرخ خوراک بورس تهران، جان تازه ای گرفت و اهالی بازار شاهد تشکیل صف های خوبی برای خرید بودند. بنابراین بازار سرمایه پس از مدت ها بار دیگر با ورود خالص پول واقعی به کار خود پایان داد و در جریان معاملات روز سه شنبه هفته گذشته، پول واقعی بیش از 600 میلیارد تومان خالص ورودی را ثبت کرد. اما گزارش بهادری جهرمی; سخنگوی دولت گفت: کمیسیون اقتصادی دولت با بررسی نرخ خوراک پتروشیمی ها مخالفت کرد و این بار طبل بی اعتمادی و ترس از تصمیمات دولت به صدا درآمد.

بررسی فنی شاخص عمومی بورس اوراق بهادار تهران

شاخص عمومی بورس اوراق بهادار تهران از 27 اردیبهشت ماه سال جاری که حدود 2.5 میلیون دستگاه بود تا کنون که به حدود 2 میلیون و 16 هزار دستگاه رسیده است بیش از 480 هزار دستگاه افت را تجربه کرده است. افت حدود 20 درصدی. همچنین ارزش بازار سهام تهران که در اواسط اردیبهشت ماه در سطوح بالای 9 هزار همات معامله می شد، اکنون به 7 هزار و 297 همت رسیده است که نشان از کاهش 1700 هماتی نسبت به ارزش بازار سهام تهران دارد.

اهالی بازار سرمایه بر این باورند که با اعمال تعرفه های بالا برای گازرسانی به صنایع ارزآور کشور، شاهد کاهش سودآوری این شرکت ها و حتی تعطیلی واحدهای تولیدی خواهیم بود و این امر موجب کاهش درآمدهای ارزی برای کشور و افزایش ارزش دلار می شود. همچنین خروج پول از بازار سرمایه به دلیل عدم سودآوری غول‌های بازار نیز می‌تواند عواقب بدتری داشته باشد، زیرا صندوق‌های بازنشستگی نیز به‌عنوان صاحبان غول‌های بازار سرمایه که از سود نقدی شرکت‌ها تغذیه می‌کنند، با وجود اینکه مدت‌هاست این زنگ خطر به صدا درآمده است، در معرض خطر هستند.

اما شاخص کل را باید از منظر فنی نگاه کرد، زیرا زمانی که صحبت از شکست سطح حمایتی 2.2 میلیون واحدی بود، در بین اهل فن این بحث مطرح شد که با از دست دادن این سطح حمایتی، شاخص کل بورس تهران به اعداد کمتری خواهد رسید و بسیاری از مردم نیز به دنبال فرصتی برای ورود به محدوده حمایت تاریخی 2.1 میلیون واحدی شاخص کل هستند. تبادل تهران می دانست که انتشار افزایش نرخ خوراک گاز از این سطح را نیز از دست داده است.

چندی پیش صحبت از سطح حمایت 2.13 میلیون واحدی بود که این سطح نیز شکسته شد و شاخص به سمت جعبه حمایتی زرد سقوط کرد. این افت توسط بسیاری از کارشناسان فنی به عنوان موج پنجم شناخته شد، بنابراین روند اصلاحی این اندیکاتور از اواسط اردیبهشت ماه امسال تا امروز اصلاح شده است که حدود 38 درصد نسبت به موج قبلی است. محدوده همچنین به عنوان خط وسط کانال صعودی شناخته می شود.