به گزارش اخبار اقتصادی؛ پس از حذف ارز ترجیحی از نهادههای دامی، دامداران راهی جز افزایش قیمت شیرخام نداشتند که به تبع آن دولت در اوایل خرداد مجوز افزایش قیمت لبنیات را صادر کرد.
لبنیات گران شد و مصرف آن به پایینترین حد خود در 10 سال گذشته رسید، براین اساس روند 10 ساله مصرف لبنیات در کشور نشان می دهد که مصرف لبنیات در سال 1400به 4 کیلو و 600 گرم در سال رسید.
ایوب فصاحت، مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران امروز در اظهاراتی از کاهش 30 درصدی مصرف لبنیات در کشور پس از حذف ارز ترجیحی خبر داد.
فصاحت اظهار کرد که معتقد بوده پس از حذف ارز ترجیحی توسط دولت یارانه هدفمند نمی شود و حذف خواهد شد.
براساس اظهارات مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران، نزدیک 350 تا 400 هزار میلیارد تومان یارانه گوشت لخم بود که از بخش کشاورزی حذف شد و به یارانههای نقدی پیوست.
به گفته فصاحت، پس از این اتفاق قدرت خرید مردم برای گوشت و محصولات مشابه آن کاهش پیدا کرد که سرانجام منجر به کاهش 28 تا 30 درصدی مصرف لبنیات شد.
اظهارات مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران، در حالی مطرح میشود که قیمت محصولات لبنی برخی برندها بیش از دو نوبت در 4 ماهه ابتدایی 1402 افزایش یافته است.
بررسی های اکوایران نشان می دهد که مصرف لبنیات نسبت به انتهای دهه هشتاد، به یک سوم کاهش یافته است.
کاهش مصرف شیر و لبنیات نگرانی های بسیاری را رقم زده است، چرا که طبق سبد غذایی مطلوب وزارت بهداشت، هر فرد به طور متوسط باید 400 گرم در روز لبنیات مصرف کند و اگر قرار باشد مصرف لبنیات به نصف کاهش پیدا کند، باید هر شخص 6 کیلوگرم لبنیات در ماه مصرف کند.
در روزهای گذشته نیز رئیس اتاق بازرگانی تهران در اظهاراتی خواستار پراخت یارانه شیر به جای یارانه شکر و روغن شده است.
قطعا حذف لبنیات از سفره خانوار پیامدهای جبران ناپذیری برای مردم به خصوص کودکان رقم میزند که دود آن در آیندهای نه چندان دور علاوه بر مردم به چشم متولی سلامت هم خواهد رفت.
منبع: اکوایران