وزارت بهداشت، متهم ردیف اول به تعطیلی کارخانه های شیر؟
به گزارش اخبار اقتصادی، بازار شیرخشک نوزاد ماه هاست که با کمبود مواجه شده است. موضوعی که تولیدکنندگان شیرخشک قبل از وقوع آن نسبت به آن هشدار داده بودند. آنها اعلام کرده بودند که نیاز به ارز دارند تا بتوانند مواد اولیه شیرخشک را وارد کنند تا چرخه کارخانه تغییر کند و بازار با کمبود مواجه نشود.
هشداری که وزارت بهداشت به آن توجهی نکرد تا اینکه دو ماه پیش یکی از 5 کارخانه تولید شیرخشک در کشور از مدار خارج شد و به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک کودکان تا یک ماه آینده. مواد اولیه یک کارخانه دیگر تمام می شود و کارخانه دوم از خدمت خارج می شود. کارخانه هایی با ظرفیت کل تولید 34 میلیون قوطی شیر خشک در سال. (*واحد تولید شیرخشک یک قوطی است) میزان تولید شیرخشک در کشور 61 میلیون قوطی در سال است و در واقع اگر این دو شرکت با تمام ظرفیت کار کنند می توانند نیمی از نیاز کشور را تامین کنند. . در یک سال.
اما در حال حاضر ظرفیت واقعی این کارخانه ها 1700 قوطی شیرخشک در ماه است که توسط هانی طبرزاده رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر بچه اعلام شده است. شرکت «نیکسان سلامت بهود» که 10 سال از فعالیت خود می گذرد، ظرفیت تولید ماهیانه 500 هزار قوطی شیرخشک را دارد که به دلیل عدم تخصیص ارز از سوی سازمان خواربار و کشاورزی، دو ماه است که متوقف شده است. داروها.
شرکت «بهادش کار» با 20 سال سابقه، ماهانه 1200 قوطی شیرخشک تولید می کند، فعالیتی که از ابتدای آبان ماه به دلیل عدم تمایل دولت به پرداخت ارز به این شرکت متوقف شده است.
چندی پیش تدرزاده به «اکو ایران» گفته بود که سازمان غذا و دارو حاضر به پرداخت ارز به ما نیست و به ما اعلام کرده است که از سال گذشته که ارز دریافت کرده ایم، امسال ارزی به ما تعلق نمی گیرد.
وی گفت: وزارت بهداشت به ما ارز نمی دهد اما از طرفی مجوز واردات با ارز دولتی را به گروهی از واردکنندگان شیرخشک و در واقع به شرکت های اورژانسی مورد تایید خود می دهد.
بر اساس اطلاعات موجود، اول شهریور ماه سال جاری سازمان غذا و دارو فراخوان تولید شیرخشک را صادر کرد. تماسی که با استقبال واردکنندگان مواجه شد. در حال حاضر 4 میلیون شیرخشک وارداتی وارد گمرک شده و طی روزهای آینده در بازار شیرخشک توزیع می شود. اما نکته مهم عدم اطلاع از کیفیت این شیرخشک هاست. سوالی که تادرزاده در گفت و گو با «اکو ایران» آن را تایید می کند.
اما این همه ماجرا نیست، موضوع دیگر در این زمینه این است که کودکانی که شیرخشک شرکت های تولید داخل را مصرف می کنند، نسبت به شیرخشک جدید واکنش منفی نشان نمی دهند.
چندی پیش یکی از مادران نوزادی که در داروخانه به سوالات «اکو ایران» پاسخ داد؛ وی با بیان اینکه هر بار باید شیرخشک پسرم را به دلیل نبود شیرخشک اولیه عوض کنم، گفت: من وحشت می کنم؛ چون مشخص نیست بدن پسرم چه واکنشی به شیر خشک جدید نشان می دهد.
ورود 4 میلیون شیرخشک به گمرک/ارز وارداتی به جیب چه کسانی رفت؟
زنگ خطر “شیر خشک” به صدا درآمد
دنباله کمبود شیر خشک به کجا می رود؟
نامه مهم علی آبادی به عین اللهی
موضوع تخصیص ارز به تولیدکنندگان شیرخشک به قدری مهم است که وزیر بهداشت چهار روز پیش در نامه ای به وزیر بهداشت خواستار تخصیص ارز به تولیدکنندگان شیرخشک شد.
در نامه عباس علی آبادی وزیر بهداشت به بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، ظرفیت اسمی تولید شیرخشک 45 هزار تن ذکر شده است و این در حالی است که واحد صنعتی تولیدکننده ظرفیت تولید بیشتر شیرخشک را دارد. 100 میلیون. قوطی شیر خشک بچه
علی آبادی همچنین عدم تخصیص به موقع ارز برای واردات مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی را بزرگترین مشکل تولیدکنندگان شیرخشک داخلی دانست و هشدار داد: واردات 30 میلیون قوطی شیرخشک با یک ارز 4200 تومانی منجر به کاهش تولید شیرخشک می شود. تعطیلی واحدهای تولیدی و برداشت منابع ارزی.
وی افزود: از آنجایی که شیرخشک نوزاد در فهرست داروها و تجهیزات پزشکی برای دریافت ارز به نرخ ارز دولتی قرار دارد، مشروط به تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تخصیص ارز و تامین به موقع خام مواد مواد منجر به تولید و توزیع مناسب برای کشور خواهد شد، تصمیم گرفته شد که این مسئولیت بر عهده آن وزارتخانه باشد.
همچنین وزیر صامت درخواست کرد ارز مورد نیاز واحدهای تولیدکننده این محصول استراتژیک در اسرع وقت تامین شود.
وی سپس پیشنهاد کرد در صورتی که وزیر بهداشت لازم بداند ارز ترجیحی تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت مذکور را حذف و یارانه را در قالب برات به مصرف کننده نهایی تحویل دهد.
مشخص نیست این نامه وزیر بهداشت را بیدار می کند یا خیر.
نامه وزیر صمت به وزیر بهداشت
درخواست وزارت بهداشت برای واردات شیرخشک
منبع: اکوایران