نشانههای خروج موقت بازار طلا و ارز از روند صعود
معاملهگران معتقدند بازار ارز و طلا در وضعیت “بیپولی” قرار دارد، افت حباب سکه و کاهش طلای آبشده نشان از خروج موقت بازار از روند صعودی دارد. با بازگشایی دبی، قیمت دلار به چه سمتی میرود؟
در روز تعطیلی دبی و عدم نرخدهی بازار درهم، قیمت دلار و سکه با کاهش از سقف دور شدند. قیمت دلار با کاهش از 71 هزار تومان دور شد، قیمت سکه هم یک کانال پایین افتاد. معاملهگران معتقدند در تعطیلی بازار دبی، تقاضا در بازار کم شد و تحرکات بازارساز دلیل مضاعفی بود برای بیپولی بازار. معاملهگران با توجه به وضعیت بلوکه میگویند بازار بیپول است و از جمله دلایل بیپولی بازار طلا و ارز را ثبتنام خودروهای خارجی و حراج سکه 1403 میدانند.
در کنار این عوامل معاملهگران با اشاره به حضور همتی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری تصور میکنند بازار در روز دوشنبه همچنان شل باشد. البته قدیمیهای بازار یاد دارند که در زمان ریاست همتی در بانک مرکزی، هر زمان که همتی در تلویزیون صحبت میکرد بازار نسبت به آن گارد داشت. از این منظر معاملهگران میگفتند که شرایط با آن زمان متفاوت شده است.
از منظر تکنیکال بازار ارز یک مقاومت شکسته و سقف جدیدی زده، پس بازار در یک محدوده جدید نوسان میدهد که کف آن بالاتر آمده تا تعیین تکلیف کند. سقف قیمت دلار 70 هزار و 800 تومان و کف آن در حوالی 69 هزار و 800 تومان قرار دارد. برخی از معاملهگران هم تصور میکنند با شروع به کار بازار دبی در روز چهارشنبه، تقاضای انباشته شده در تعطیلات به بازار بیاید و یک نوسان به بازار بدهد. اما اگر بازارساز در بازار دبی حضور قوی داشته باشد به نظر نمیرسد شاهد سقف جدید باشیم. در کنار این برخی از تحلیلگران با اشاره به وجود تقاضای تجاری در بازار و سر کار آمدن ترامپ در دی ماه معتقدند که از جمعه این هفته بازار به محدوده زمانی نوسان جدید میرسد. در مقابل برخی هم توصیه میکنند فول خریدار نباشید و چند درصد هم احتمال بدهید که خبر مثبت از مذاکرات بیاید.
همچنان در فضای این روزهای بازار، توجه به بازارهای کریپتو و رمزارز از جمله کارهای معاملهگران شده است. از منظر تحلیلگران دو متغیر میتواند به این بازار سیگنال منفی بدهد اول اینکه بانک مرکزی بر معاملات بازار رمزارز مالیات ببندد و دوم اینکه دامنه تنش در منطقه گسترده شود. آنها معتقدند در فضای جنگی فروشنده در بازار رمزارز زیاد میشود.
در بازار یکشنبه قیمت دلار هرات در 70 هزار و 500 تومان شروع کرد و در ابتدا برای عبور از مرز مقاومت 70 هزار و 700 تومان تلاش داشت. اما در ادامه قیمت دلار هرات با کاهش از سقف دور شد و به سمت کف کانال 70 هزار تومان حرکت کرد.
در بازار یکشنبه با این حال که کانال نرخدهی درهم قیمت نداد اما برخی قیمت درهم را 19 هزار و 300 تومان عنوان میکردند. قیمت درهم روز شنبه را در 19 هزار و 520 تومان تمام کرده بود. در بازار تهران هم قیمت درهم متنوع بود و از 19 هزار و 100 تومان نرخ داشتیم تا 19 هزار و 500 تومان.
قیمت دلار تهران روز یکشنبه را در 70 هزار و 700 تومان شروع کرد و در ادامه با کاهش به مرز حمایت رسید. قیمت دلار تهران روز یکشنبه را در نهایت در 70 هزار و 300 تومان تمام کرد.
تنها بازاری که در روز یکشنبه بر مدار افزایش بود و ساز مخالف زد قیمت تتر بود. قیمت تتر که در روز شنبه با قیمت دلار یر به یر شده بود در روز یکشنبه با افزایش به سمت کانال 71 هزار تومان حرکت کرد.
قیمت سکه اولین نرخ را با گپ منفی 500 هزار تومانی در 51 میلیون و 800 هزار تومان شروع کرد و به سمت نزول پیش رفت. قیمت سکه در نهایت با کاهش در 51 میلیون 300 هزار تومان بسته شد. بازار سکه نسبت به نرخ بسته شده روز شنبه کاهش یک میلیونی داشت. با این کاهش بازار سکه حباب آن هم با افت یک درصدی به 17 درصد رسید.
قیمت طلای آبشده روز یکشنبه را در 19 میلیون و 920 هزار تومان بازگشایی کرد و در ادامه با کاهش به سمت مرز حمایت حرکت کرد. قیمت طلای آبشده با نزول 200 هزار تومانی به پله هفتم کانال 19 میلیون رسید. حباب طلای آبشده هم بر مدار کاهش بود و با افت به یک درصد رسید.
تکنیکالکاران معتقدند مرز حمایت 19 میلیون و 750 هزار تومان برای بازار طلا مهم است. اگر این مرز از دست برود قیمت میتواند از روند صعود دست بردارد.