ناکارآمدی سیاست های دولت در بازار مسکن/ تورم مردادماه دست دولت را چرخاند!

ماه هاست که بازار خرید و فروش ملک در رکود به سر می برد اجاره همچنین از ابتدای امسال تورم بی سابقه ای را تجربه کرده است.

مردم به ویژه در کلانشهر تهران در تامین حداقل سرپناه چه در موقعیت خرید و چه در اجاره با مشکل مواجه شده اند و هر روز در شرایط سخت تری به سر می برند. این در حالی است که سیاست های دولت در حوزه مسکن نمایشی بیش نبوده و یکی پس از دیگری بی اثر شده است.

انباشت تورم اقتصاد را به زمین زد

منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن درباره علت مفید نبودن سیاست های دولت در حوزه مسکن گفت: تورم انباشته و انباشته ای که محصول سال های گذشته بود، اکنون گریبانگیر اقتصاد مسکن شده است، این تورم. به تنهایی در مقابل همه برنامه های کوچک و سهل الاجرای دولت برای ساماندهی مسکن ایستاده است».

غیبی همچنین درباره تورم در بازار مسکن توضیح داد: بر اساس گزارش مرکز آمار از مرداد ماه 1402 تورم نقطه به نقطه حدود 40 درصد بوده است که معنای ساده شده این آمار این خواهد بود که خانوارها حدود 40 درصد بیشتر هزینه کرده اند. در مرداد ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه در سال 1401 اقدام به تهیه کالا و خرید مایحتاج و خدمات کرد.

وی ادامه داد: بنابراین هزینه مسکن اعم از خرید یا اجاره یک واحد آپارتمانی افزایش قیمت تمام شده را نیز شامل شده است.

مداخله اجباری خطرناک در بازار مسکن

این کارشناس بازار مسکن درباره دخالت دولت در بازار مسکن نیز گفت: با توجه به این گزارش از وضعیت فعلی اقتصاد کشور و مشاهده رکود در حوزه مسکن و کاهش بیشتر التهاب ناشی از افزایش کاذب قیمت ملک. تنها دلیل آن را می توان مداخله ای دستوری و عملیاتی در کنترل همه جانبه و پرهزینه بازار مسکن دانست.

وی ادامه داد: همزمان با ادعای کاهش قیمت، مداخله حجم معاملات ملکی را در کمترین حد ممکن قرار داده و این خود باعث انقباض سرمایه در بخش مسکن شده و تولید ثروت ناشی از گردش کار در اقتصاد مسکن بی اثر است.»

پیامدهای ادامه رکود در بازار مسکن

غیبی درباره ادامه رکود در بازار مسکن نیز گفت: رکود و رکود نگه داشتن بازار از سوی دولت باعث کاهش تقاضای ساخت و ساز شده و در نتیجه با افزایش انباشت تقاضا مواجه خواهیم شد. برای خرید.” چرا که در آینده با کوچکترین انگیزه های سیاسی و اقتصادی ممکن است شاهد افزایش قیمت ملک و مسکن در جامعه باشیم».

نرخ تورم مسکن مرداد 1402

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، مسکن در مرداد ماه 1402 بیشترین تورم را در دومین کالای غیرخوراکی تجربه کرده است که تورم ماهانه این نیاز اساسی 3.3 درصد و تورم نقطه به نقطه آن 38.5 است. ٪. تورم سالانه مسکن نیز در مردادماه به 36.6 رسیده است.

رشد تورم ماهانه در بازار اجاره نیز 3.3 درصد متناسب با بازار مسکن ثبت شده است. همچنین تورم سالانه این بازار تا 36.5 درصد رشد داشته و تورم نقطه به نقطه آن 38.4 درصد برآورد شده است.

این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی و رئیس کل بانک مرکزی از کاهش 15 تا 20 درصدی قیمت مسکن در ماه های گذشته خبر داده بودند. نکته ای که دولت باید به آن توجه کند این است که بدون کنترل تورم، بهبود وضعیت کلان اقتصادی و اعمال سیاست های تخصصی و کارآمد، نمی تواند بازار آشفته مسکن را سامان دهد!

تجارت نیوز

منبع رکنا

دکمه بازگشت به بالا