نامه 3 بزرگترین انجمن تولیدی کشور به رئیس جمهور در حمایت از تصمیم جدید ارزی
به گزارش رکنا به نقل از ایرنا، متن نامه این سه انجمن که روز سه شنبه چهاردهم شهریور ماه منتشر شده به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام
اخیرا هیات وزیران گامی تحسین برانگیز در راستای یکسان سازی نرخ ارز بر اساس محاسبه قیمت خوراک گاز و مایع شرکت های پتروشیمی و پالایشگاهی و محصولات این صنایع در بورس کالا (بر اساس نرخ حواله ایران) برداشته است. مرکز مبادلات طلا و ارز). این نرخ قبل از این تصویب 28500 بود که باعث شد منابع درآمد قابل توجهی از محل فروش نفت خام و خوراک واحدهای پتروشیمی و گاز صنایع مختلف کاهش یابد.
از آنجایی که اساساً قیمت فرآورده های نهایی زنجیره فرآورده های نفتی، پتروشیمی، معدنی و فلزی نه بر اساس قیمت تمام شده، بلکه بر اساس نرخ واقعی ارز و نرخ تورم تعیین می شد، بنابراین این منابع هنگفت از محل درآمد دولت تلف شدند. تاثیر بسزایی در عدم حضور مردم بر سر میز دارد و تنها زمینه رانت و فساد را در زنجیره های تولید ایجاد می کند.
مصوبه اخیر ضمن احیای حقوق مردم، از بهبود درآمد دولت به دلیل واقعی شدن نرخ ارز، مبنای محاسبه قیمت خوراک پالایشگاه ها، پتروشیمی و گاز در صنایع معدنی و فلزی تا حذف رانت در محصولات این صنایع و امکان خروج کالاهای تولیدی از کشور و بهبود نرخ ارز تورم ناشی از کاهش کسری بودجه دولت خواهد بود.
این مصوبه اگرچه قیمت تمام شده صنایع بزرگ را به نفع دولت افزایش داده است، اما از آنجایی که در راستای تحقق قیمت ها و حذف قیمت های سایه ای در کالاهای واسطه ای است، اقدامی مطلوب و قابل تحسین تلقی می شود.
فراموش نکردهایم که تثبیت طولانیمدت نرخ ارز ۴۲۰۰ توسط دولت گذشته هزینههای سنگینی را بر نظام تحمیل کرد که ادامه آن امکانپذیر نبود و حذف آن با وجود همه آثار کوتاهمدت، دستاوردهای بزرگی را برای نظام به همراه داشت. نظام اقتصادی کشور و تجربه خوبی برای هیات محترم دولت بود تا اصلاح به موقع ارز ۲۸۵۰۰ تومانی زنجیره فرآورده های نفتی، پتروشیمی، معدنی و فلزی گامی دیگر در بهبود متغیرهای کلان اقتصادی کشور بردارد.
این اقدام شجاعانه هیئت محترم دولت تصمیمی خردمندانه و در راستای منافع ملی است و انتظار ما فعالان اقتصادی این است که دولت محترم بدون توجه به هیاهوها بر اساس اصول اقتصادی خود بر تصمیمات عقلانی مبتنی باشد.
منبع رکنا