قیمت دلار شروع هفته جاری را افزایش یافت ولی در همان روز شنبه پس از نزدیکی به مقاومت ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان عقب نشینی کرد و خبر های مثبت سیاسی به این عقب نشینی و کنترل قیمت دلار دامن زدند. در این هفته سلطان عمان دست پر به ایران آمد، آنچه که بررسی اخبار نشان میدهد مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران، تبادل زندانیان، از سرگیری روابط با مصر و آزادی پول های بلوکه شده ایران همه مواردی است که به سفر پادشاه عمان به ایران نسبت داده میشود، پیش از ورود پادشاه عمان به ایران تبادل زندانی میان ایران و بلژیک صورت گرفت و در ادامه تزریق اخبار مثبت به بازار ادامه پیدا کرد، البته انتشار برخی اخبار هم از اثر گذاری اخبار منتشر شده کم کرد تحریم مجدد ایران توسط آمریکا آن هم در شرایطی که اذهان عمومی خبر از سرگیری مجدد مذاکرات را دنبال میکرد از این نوع اخبار بود.
شاید مهم ترین خبری که به بازار ارز در این هفته مخابره شد خبر تشکیل نیروی دریایی مشترک توسط ایران، عربستان، امارات و عمان بود که با هماهنگی چین و با هدف تضمین امنیت دریانوردی در خلیج فارس انجام شد.
چندی پیش ایران دوکشتی را در تنگه هرمز توقیف کرد که یکی از این کشتی ها از دبی بارگیری شده بود، پس از این اتفاق برخی خبرگزاری ها مانند بلومبرگ از لزوم واکنش نظامی آمریکا در در تنگه هرمز علیه ایران نوشتند و ناو آمریکایی با حضور فرمانده نیروی دریایی آمریکا، انگلیس و فرانسه از تنگه هرمز عبور کرد.
بلومبرگ در گزارش این هفته خود مذاکرات هستهای، توقیف کشتی ها توسط ایران و استفاده روسیه از سلاحهای ایرانی در جنگ اوکراین را بحران های ژیوپلتیکی پیش روی ایران نامید، ولی تشکیل یک نیروی دریایی مشترک که ایران هم در آن حضور دارد نشان دهنده ایجاد یک اتحاد امنیتی جدید در منطقه ای است که پیش از این آمریکا مسولیت برقراری امنیت آن را برعهده داشت و اصطکاک آن با ایران بر تنش های کشور می افزود، تشکیل یک نیروی دریای مشترک از میزان ریسک های منطقه ای ایران تا حدود زیادی می کاهد زیرا منافع ایران و کشورهای منطقه خلیج فارس را در یک راستا قرار میدهد و همسو می کند.
کاهش ریسک های منطقه ای که اصطکاک ایران با ایالات متحده را کم می کند فشارها را از بازار ارزی که از ریسک های سیاسی تغذیه می کند می کاهد.
تفسیر رفتار سکه از روی حباب آن
همانطور که نمودار نشان میدهد حباب سکه در روز پنجشنبه کمترین مقدار در هفته جاری بوده که بی تاثیر از اخبار مثبت منتشر شده در این هفته و انتظارات منفی کوتاه مدت درباره اونس طلا نیست. روند کاهشی حباب سکه در این هفته نشان میدهد که انتظارات افزایشی معامله گران در این هفته سرکوب شده و معامله گران از رشد طلا در این هفته ناامید بوده اند.
نوسان کمتر از سه درصدی سقف و کف حباب در این هفته هم نشان دهنده نبود هیجان در معاملات سکه و آرامش در این بازار است سقف و کف حباب سکه در این هفته با سقف و کف حباب سکه در بازه شش ماهه فاصله زیادی دارد که تایید می کند بازار از فضای هیجانی گذشته فاصله زیادی گرفته است.
حباب درهم چه می گوید؟
حباب درهم در این هفته بیش از ۷۰۰ تومان نوسان کرد. در میانه هفته با وجود انتشار اخبار مثبت به بازار ارز، معامله گران درهم که به معامله گران بنیادی بازار ارز شهرت دارند حاضر به معامله در قیمت های پایین تر نشدند و حباب درهم افزایش یافت که باعث رشد قیمت دلار در آخرین روز معاملاتی هفته شد ولی اصرا بازار به اخبار مثبت در نهایت دلار و درهم را همگرا کرد و حباب درهم در روز پنجشنبه کاهش یافت. حباب درهم در روز پنجشنبه به کمتر از میانگین حباب درهم در بازه شش ماهه رسید که نشان می دهد بازار ارز تحت تأثیر اخبار از فضای افزایشی فاصله زیادی پیدا کرده ولی نوسان بالای آن نشان میدهد که پتانسیل تغییر جهت را دارد و جهت بازار ارز در صورتی که اخبار منفی شود به راحتی قابل تغییر است.
بازدهی بازار ارز و سکه چگونه بود؟
دلار در این هفته هم بازدهی نداشت و معامله گران این بازار نتوانستد حتی سود و ضرر یک درصدی را برای این هفته ثبت کنند ولی عقب نشینی خریداران از بازار ارز و سکه به خاطر نگرانی از آینده اونس و دلار باعث شد حباب سکه و ربع سکه کاهش پیدا کند و معامله گران سکه و ربع سکه به ترتیب زیان ۲.۸ و ۲.۹ درصدی را ثبت کنند، از روند نزولی بازار سکه معامله گران طلا هم در این هفته جا نماندند و زیان ۲.۷ درصدی را ثبت کردند.