مشارکت مصالح ساختمانی در قیمت واحدهای نهضت ملی 53 درصد است.
به گزارش اخبار اقتصادی، «ابوالفضل نوروزی» امروز (دوشنبه) در نشست تخصصی مدیریت زنجیره تامین مصالح ساختمانی از معدن تا ساخت و ساز اظهار کرد: نظر دولت و وزارت راه و شهرسازی این است که تاکنون تا حد امکان، هزینه های ساخت و ساز در طرح حرکت ملی گنجانده شده است. مسکن کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه تحویل رایگان زمین یکی از عوامل افزایش هزینه ساخت مسکن است که یکی از برنامه های دولت با موفقیت اجرا شده است، افزود: البته اگر قیمت مصالح ساختمانی افزایش پیدا کند، این افزایش قیمت را در پی خواهد داشت. در هزینه ساخت و ساز به طور مستقیم؛ بنابراین قیمت مصالح ساختمانی تاثیر زیادی در قیمت نهایی خانه دارد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: در پروژه های نهضت ملی مسکن 53 درصد هزینه مربوط به مصالح ساختمانی و از سوی دیگر هزینه هایی مانند پروانه، پروانه ساخت است. ، بیمه، سیستم های مهندسی و موارد دیگری که در کشور ما هزینه بالایی دارند حدود 25 درصد هستند و در قیمت نهایی خانه تاثیر دارند.
نوروزی با بیان اینکه حقوق کارگران حدود 23 درصد بر قیمت تمام شده مسکن تأثیر دارد، گفت: همچنین حدود 16 درصد از هزینه های اسکلت بتنی به قیمت تمام شده فولاد و سایر مشتقات فلزی مانند آهن برمی گردد. که برای ساخت درب و پنجره استفاده می شود از دیگر هزینه های تحمیل شده به تولید کننده می باشد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان فولاد انرژی مورد نیاز خود را از طریق یارانه تامین می کنند، گفت: تولیدکنندگان فولاد برق و گاز ارزان قیمت دارند اما محصولات نهایی خود را به قیمت جهانی مصرف کننده نهایی می فروشند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: محصولی که در حوزه سیمان و فولاد به دست مصرف کننده نهایی می رسد اعم از مالیات بر ارزش افزوده و سود خرده فروشی برابر با قیمت جهانی است.
نوروزی با اشاره به اختصاص 50 هزار هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن گفت: اینکه قیمت تمام شده مصالح تاثیری در افزایش قیمت مسکن نداشته باشد درست نیست چرا که حتی اگر هر متر 20 هزار تومبا از هزینه ساخت کم شود. مسکن، هزینه تولید یک میلیون واحد در سال تقریباً 2 میلیارد تومب کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه مشکل بورس کالا این است که تولیدکنندگان مسکن نمی توانند از این سبد استفاده کنند، ادامه داد: یک شرکت واسطه در بورس کالا خرید می کند و تولیدکننده مجبور است از واسطه خرید کند که باعث افزایش قیمت می شود.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: همچنین بر اساس ماده 13 قانون جهش به تولید مسکن، قیمت مصالح بر عهده وزارت اقتصاد است.
منبع رکنا